Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šneci v akvariu - jak se jich zbavit?

Od: charozs odpovědí: 8 změna:

nevite nekdo jak se zbavit sneku v akvariu-levne, dik moc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kompletně předělat akvárko nebo si pořídit akarky (např. mramorované). Ty ale dělají poměrně velký nepořádek...

mkat*
hodnocení

0x

Mne sa to podarilo kupou karasov,tie ich pomali likvidovali.

hop®
hodnocení

0x

Mně pomohla želva.

ar*
hodnocení

0x

No je několik možností , buď dát do akvárka kousek měděného plíšku asi 2x1 cm , nebo použít 9V baterii, ale nejlepší ze všeho je pořídit si čtverzubce a ten se o ně krásně postará a navíc je pěkné pozorovat jak je drtí.

doplněno 04.09.10 17:44:

no není to fešák?

Šneci v akvariu - jak se jich zbavit?

ukulele*
hodnocení

0x

Použijte Stophydrin, je to přípravek na měďnaté bázi proti bezobratlým živočichům, což jsou i šneci, úspěch je zaručen! dávkujte dle návodu..

niki121cz
hodnocení

0x
Já se jich zbavila, klasicky. Vždy, když jsem nějakého zahlédla, vytáhla jsem ho. Pravidelně jsem oplachovala rostliny od vajíček. Teď jsem k Vánocům dostala nové akvárko a od té doby si užíváme bez šneků.

honza7654*
hodnocení

0x

Tolik nekrmte a nebudou se vám přemnožovat. Pak tohle vůbec nebudete muset řešit. Protože tohle je všechno jen vyrýžení klínu klínem ale příčinu jejich přemnožování to neřeší :) O jakých šnecích se bavíme? Pokud jsou to klasičtí okoružáci a levatk tak nejlevnější je si k akvárku na hodinu stoupnout a sbírat.. Pokud to jsou piskořky, tak těch se zbavuje opravdu těžko. lze taky některé šneky nalákat na kousek okurky nebo jiné zeleniny. A pak je vyhodit. Ale oboje je jen redukce následků.

Úpleně se zbavit se šneků je beztak nevděk za jejich práci. Já mám díky okružákům akvárko úplně bez řas. Navíc nalít si měď do akvárka, to vám ryby poděkují.:)

teressa
hodnocení

0x

Velice spolehlivě tě jich zbaví další typ šneka ,tzv.surmovka vražedná.

Měla sem velice přemnoženého okružáka a po týdnu jsem měla klid.

Surmovka je totiž vysaje a sežere, pro rybičky není nijak nebezpečná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]