Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvykne si kočka na panelák?

Od: minda® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, v létě jsme našli asi 2-měsíční kotě a bylo s námi na chalupě měsíc. Teď se musíme vrátit do města do paneláku a chceme na chalupu jezdit jen na víkend. Ale kotěti se ve městě nelíbí (nemá výběh), nemluví se mnou, zato po návratu na chalupu je ve svém živlu, je doma. Zvykne si na střídání prostředí, nebo by bylo lepší nechávat ho i o víkendech v paneláku s dcerou, aby v tom nemělo zmatek? děkuji za rady...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horsik*
hodnocení

1x

Dobrý den! nevím, jak vám nejlépe odpovědět a u´přímně si myslím, že jednoznačně správná odpověď neexistuje. Já bych zprvu např. první půlrok volila tu vaší druhou navrhovanou variantu, aby si zvyklo na pobyt pouze doma a pak ho vzít sebou na chalupu, podle mě si tím zvykne na život doma a ten na vesnici ho nebude tolik lákat...ale samozřejmě bude asi spousta lidí co mi bude právem oponovat...

binka*

Kdepak, Horsiku, já oponovat nebudu, myslím, že máte úplnou pravdu. A bod. Ještě bych určitě dala dala "mňoukadlo" vykastrovat.

magdon*

Máme opačný případ. Kotě, zvyklé ve městě, si muselo zvykat na občasný pobyt na chalupě. Zvládlo to na výbornou, ale chvíli to trvalo. Teď má vlastně 2 domovy a neprotestuje při změně. Ve Vašem případě bych kočičku nechával doma (ve městě) aspoň půl roku. Aby panelákový byt začala považovat za domov. Teď v tom má asi zmatek.

eska
hodnocení

0x

Dobrý den,

mohu se s vámi podělit o moji zkušenost. Asi před dvěma lety se moje kamarádka stěhovala z domečku se zahradou do bytu. Na zahradě s ní žilo kotě staré asi 7 měsíců, bohužel si ho ale do bytu vzít nemohla. Já v té době kočičku sháněla, tak jsem přemýšlela, že se jí ujmu a řešila jsem, jestli to zvládne, bohužel také žiji ve velkém městě a bytě. Nakonec jsem to riskla, vzala kočku, která byla zvyklá jen na venek do bytu ve městě a zvykla si celkem rychle. Máme to štěstí, že kousek od nás je park, takže minimálně 2x za týden chodíme na vodítku ven. Je pravda, že několik dnů byla asi opravdu nešťastná... Být na vašem místě, asi bych kočičku nechala buď na chalupě nebo jí vzala domů...

hodnocení

Děkuji za váš příběh, zaujalo mě, že chodíte na vodítku do parku... to bysme také mohli, máme park před domem - ale co psi? zatím je kotě venku celé vyjukané, jen co slyší zdaleka nějakého štěknout, už by utíkalo na nejbližší strom... - jak to probíhalo u vás? vaše kočička už ale byla starší, asi rozumnější... na vodítku naší číču zvykám a kastraci samozřejmě plánujeme...

eska

Dobrý den,

pejsky jsem vůbec neřešila. Nejspíš na ně byla už zvyklá a možná je něco na tom, že byla starší než ta vaše. Naše kočička se vůbec bojí mála věcí:)... Podle mě to chce mít trpělivost, ona si zvykne. Ale pokud má z psů opravdu hrůzu, tak nevím... Jinak připravte se na to, že kočičák si může usmyslet, že chce jít na procházku třeba uprostřed noci. Ta naše si stoupne před dveře a začne děsně mnoukat. Kolikrát to dopadlo tak, že jsem s ní šla aspoň na dvorek*smich*

U nás kastrace proběhla téměř hned jak jsem si ji vzala, chvilku po prvním mrouskáním.

pb®
hodnocení

0x

Spis nez panelak je problem v tom, ze je samo. Kotata jsou hrava a vyzaduji spolecnost, nejlepsi je nemit je samotne. Dve kotata si spolu bajecne vyhraji, neni jim smutno a tolik nezlobi. Sama mam zkusenost se stehovanim dvou kocek. Prvni prozila asi 7let venku a moc dobre se tam nemela. Co ta delala za veci, aby se mohla dostat k lidem do chalupy. Po skonceni dovolene kocka putovala s moji mamou, 160km autem jen na kline, aniz by kdy v aute jela. O nejakem zvykani na panelak snad ani nemuze byt rec, kocka byla stastna, ze ma konecne domov, plnou misku a milujici lidi. Druhou kocku z venku mam ja. Ta sice ven chodi, nicmene kvuli kastraci jsem ji mela asi 3 tydny zavrenou doma. Naivne jsem si myslela, ze kocku vykastruju, naockuju, odcervim a vratim zpet na zahradu, kde ji budu krmit. Jo tudle. Kdyz jsem ji dala po tech 3tydnech ven i s miskou zradla, kocka sedela za dvermi, zalostne mnoukala, drapala na dvere a snazila se dostat dovnitr. Tak jsem si rekla, ze kdyz venku byt nechce, nebudu ji trapit a holt budu mit neplanovane treti kocku. Musela jsem ji naucit, ze to ze je venku neznamena, ze je zase bezprizorni na ulici, ze se muze kdykoliv vratit domu, kde ji ceka gauc a plna misticka. Nekdy je venku par hodin, nekdy uz za par minut mnouka, ze chce domu.

hodnocení

pb, děkuji za názor - ale ona není v paneláku sama, je tam s ní dcera, která pracuje z domova. Opravdu je to problém prostředí - u chalupy máme velkou zahradu, stromy, křoví...tam se vyřádí. V paneláku máme garsonku, tam se moc neproběhne a brát jí ven na vodítku do parku, na to se mi zdá moc malá - při prvním psím štěknutí z dálky má tendenci utéct na strom nebo pod nejbližší auto...

doplněno 30.08.10 13:00:

Každá kočka je opavdu jiná osobnost... ta vaše chtěla za každou cenu ze zahrady do baráku, naše naopak... :))

pb®

Clovek neni kocka a pokud si s nim kocka bude chtit hrat po svem, bude tu dalsi otazka, co mam delat, kote me kouse a skrabe.

hodnocení

pb - asi jsem nechápavá nebo mi unikají souvislosti...?
kejki

Dcera je sice společnost, ale není parťák. ;)

magdon*

O co je dcera menší parťák, než panička?*sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]