Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to chodí na výstavě psů?

Od: mishka18* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,můžete mít říct jak to chodí,když jde člověk na výstavu s čistokrevným plemenem psa?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

evinkat*
hodnocení

1x

Dobrý den, vše je tak, jak píše gwendollyn. Ještě bych doporučila si s pejskem natrénovat běh u nohy do kruhu, aby Vás tam pak nevláčel, nějaké přetahování se psem nemají rozhodčí rádi. Nevím jaké máte plemeno, ale asi byste měl/a nejlepší se jít nejdříve na nějakou výstavu podívat, abyste věděl/a, jaký postoj se u Vašeho psa požaduje. Nebo alespoň požádejte chovatele, ať Vám výstavní postoj předvede. Je mnoho plemen psů a tím i mnoho postojů. Eva

gwendollyn*
hodnocení

0x

postup je celkem jednoduchý : na stránkách www.cmku.cz si najdeš kalendář akcí a vybereš tu výstavu, o kterou máš zájem. Klikneš na stránky pořadatele a tam většinou najdeš propozice a přihlášku, kterou si stáhneš, vyplníš, podle propozic uhradíš příslušný poplatek a vyplněnou přihlášku + kopii dokladu o zaplacení pošleš na adresu pořadatele. Několik dní před výstavou ti přijde poštou (nebo mailem) vstupní list. V den výstavy vezmeš pejska, vstupní list, pet pas, rodokmen, výstavní vodítku, vodu, misku a židli (ev. hřeben, kartáč) a pojedeš na výstavu tak, abyste tam byli do 9 h ráno. Posuzování většinou začíná v 9:30 -10:00. U vchodu si vyzvedneš katalog a v něm si najdeš svoje plemeno o číslo kruhu, u něj se utáboříte , vyzvednete si číslo a budete čekat, až na Vás přijde řada. vedoucí kruhu bude vyvolávat jednotlivé třídy - až vyvolá tu vaši, nastoupíe a předvetet se nejlíp jak umíte :))Podle toho, jak dopadnete bu´d můžete jet domů hned, nebo budete ještě bojovat o nějaký další titul, to ti ale v kruhu řeknou :)

hodnocení

0x

Rádcové přede mnou už napsali podstatu. ;)Absolvovala jsem se svými psa několik výstav a zůstal ve mně pocit únavy, kterou si pamatuji dodnes. Nervozní pes, nervozní já, čekání, čekání, čekání. Když byla výstava venku a na přilehlém pozemku psi mohli poběhat, bylo to fajn. Ale i tak. Zívali jsme všichni, bolely nás nohy, byli jsme zpocení nebo promočení, napjatí a unavení, z nudy jsme měli hlad a žízeň, všichni jsme čurali a pes se v naprosto nevhodném okamžiku vykadil. Museli jsme to absolvovat, aby pejsi dostali chovnost. *jasne* jestli budete toto absolvovat, musíte psa naučit chodit, běhat. Je to jiné, než při poslušnost. Pejsek se musí narovnat a chodit trošku jako koníci v cirkuse. Trošičku táhnout za vodítko. Dělá se to tak, že členové rodiny jsou rozmístění po kruhu a volají na něho nebo pískají s jeho hračkou. Pejsek je pozorný a kouká, odkud jde volání. Já jsem měla kuličku celofánu před a nad hlavou psa a když se uvolnil, promnula jsem kuličku mezi prsty, zašustila, pes zpozorněl, narovnal se, radost pohledět. *jasne* Také musíte připravit psa tak, aby byl v nejlepší, výstavní kondici. Mít načasovanou srst, jestli stříháte nebo trimujete. Upravené drápy, čisté zuby, jasné oči bez zabarvení srsti okolo.;) Každopádně, než toto všechno absolvujete, zajděte se podívat na nějakou výstavu. Ještě máte čas, výstavy jsou na jaře a začátkem léta, kdy je pigmentace nejlepší a není tak horko.

doplněno 03.12.12 16:34:

Jednou tento obrázek už tady byl. Je to foceno v zákulisí výstavy v Brně.

Jak to chodí na výstavě psů?

hodnocení

0x

A toto je moje Hera ze Šterberské strže na výstavě v Opavě.

doplněno 04.12.12 07:44:

Hera, zvaná Bubu.

Jak to chodí na výstavě psů? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]