Nejste přihlášen/a.
Dodbrý večer všem, děkuji za reakce, mohu dnes s klidem napsat, že ten strach již přešel, dalo mi to dost práce, ale zvládla jsem to a hlavně to zvládla i moje fenka pitbulka. Dovolte mi jen, abych trochu narazila na některé hloupé řeči o pitbulce. Víte, i když byla týraná neznamená to, že se nám to vymstí, to snad ani není pes, je to milující fenka, která má ráda děti a nedělá vůbec žádné problémy s ostatními pejsky, možná tomu nebudete věřit, ale opravdu je to tak. Bydlíme v paneláku, je tu 36 rodin, někreří mají své psí miláčky, ale naše fenečka si tak získala uznání, které si opravdu zaslouží. Víte, hodně lidí si myslí, že máme bojová plemena, NE nemáme, lidi si je tak vychovají, opravdu velmi záleží na pánech jak si určí výchovu, hodně záleží i na rodině jak se chovají a ten psí miláček z nich pobírá vše, jestli mi rozumíte. Jsem ráda, že jí máme, je to pes s velkým srdcem a hlavně je to i mamina, vlastně již byla, měla 9 štěnátek, bylo to úžasné, jak se dovedla o ně starat.
Víte, něco vám řeknu, ale jen těm kteří nepochopí a nechápou o výchově našich mazlíčků, budu konkrétní, mé fence nevadí jestli jsem chudá nebo bohatá, jestli bydlím v domě či na ulici, jestli jsem pěkná nebo ošklivá, jestli mám značkové věci nebo ze sekáče, ona je ráda, že ji oplatím tu lásku, kterou mi dává, pro ni jsem ten člověk který ji miluje, KTERÝ ČLOVĚK VÁM DÁ OPĚTAVOU LÁSKU A JE PRO VÁS JEDINEČNÍ?
A o tom to je.
Mimochodem s tím strachem, snažila jsem se na ni mluvit, házet klacíkem, a chválit, že poslouchá, i když nezlobí
Gratuluji Vám k úspěchu, a přeji hodně krásných chvilek s pesinkou!
Ale stále mějte na mysli, že 100%ní důvěra není na místě, ani u člověka, ani u zvířete, i Vaše "zlatíčko" tedy není a nikdy nebude 100%ně spolehlivé!
Prostě STO PROCENT je vždycky moc...
AŤ Vám paní psová dělá jen samou radost. Ono nejde ani tak o plemeno, ale o to, jak člověk toho psa vede, jak ho vychová, co mu dá:
1/ Známému několikrát vykradli soukromý autoservis. Pořídil si rotvajlera a zaplatil jednomu týpkovi. Ten měl několikrát za den či večer, když byla provozovna prázná, psa u vrat dráždit. Tloukl třeba holí do vrat. Majitel to tak chtěl, aby se zloději vyhýbali. Dopadlo to tak, že ze psa vyrostla taková krvežíznivá bestie, že se ho bál i sám majitel.
2/ Známá paní má také rotvajlera. Když je potkám na procházce a natáhnu ruku, pes se svalí na záda, packy ve vzduchu a chce drbat bříško.
Prostě jak si to kdo vychová, takové to má. A je jedno, jestli je to doga, nebo malý jezevčík. Jaga.
Je dobře, že ji strach už přešel. Ale Vás bych chtěl varovat: bojového psa opravdu máte a není to jen výchovou, je to v genech. Můžete bojovnost trochu potlačit, ale nezrušíte ji. Obvykle takovíto psi nenapadají lidi. A často třeba léta kamarádí i s jinými pejsky ... a pak je jednou napadnou a zabijou. A všichni se jen diví a říkají "vždyť si spolu roky hráli, zbali se, vůbec nechápu, jak se to mohlo stát".
Že ji máte rádi vy i okolí, to je naprosto v pořádku a je to dobře. Ale NIKDY nepolevujte v pozornosti při přítomnosti jiného psa, vždycky buďte připravena okamžitě fyzicky zasáhnout a svého psa zadržet.
Přeju Vám, abyste se do bojové situace nikdy nedostala a abyste spolu zažívaly jen pěkné chvíle.
doplněno 07.01.13 09:27:
super, neni to jen o vychove, ale hlavne to je o povaze psa. Pokud pisete ze z rotvajlera vychoval krvelacnou bestii a sam panicek se ho bal, je to chyba panicka. Pes si nesmi dovolit ohnat se na sveho pana, pokud tak ucini je to spatne a panicek je ve smecce pod psem. Vim o cem mluvim, mame doma středoasijaty, 6 mesicu stene uz ma 40kg. Musite se psem pracovat uz od mala, neexistuje, aby na me pes zavrcel, kdyz mu sahnu do misky. To jsme se odnaucili uz ve 3 mesicich. Stejne jako pes ma jen jednoho panicka a ne celou rodinu. Zbytek rodiny jen akceptuje.
Kazdopadne se mejte stale na pozoru, obzvlaste jestli to je pes bez PP. nevite jake ma predky, muze to byt krizenec(ač nemusi to byt videt). Stale to je jen zvire. Zkuseny kynolog si s takovymto ,,malym psem" poradi, nechci se Vas dotknout, ale pravdepodobne mate zkusenosti rovne nule a pokud by vas vas pes napadl, mohlo by to mit fatalni nasledky, nemluvim primo o smrti, ale spise o trvalych nasledcich.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.