Nejste přihlášen/a.
Nevím co s tím mám dělat je to známka puberty nebo to něco znamená...poradte...
Dobrý den, k honění a zakusování vlastního ocasu dochází často pokud se pejsek nudí nebo má pocit, že se mu jeho pán málo věnuje a tímto chováním si snaží získat jeho pozornost. Doporučovala bych Vám pejska více zaměstnat - časté procházky, hry, mazlení, česání apod. S pozdravem MVDr. Dagmar Vršková,Ph.D., Veterinární ordinace XENOPUS
Náš to dělal kolem svého půl roku. Přestalo to tak nějak samo od sebe, ani nevím, jak dlouho to dělal. Může to být objevení části těla, ona je pro pejska ohromná legrace chtít ho chytit, když mu pořád utíká, nebo z nudy.
Znám jednoho psa v sousedství, který si ale chudák ocas ukousl, nutno říct že ne poprvé.
Asi s tím nedělejte nic. Zaprvé se pes vyběhá, ani nemusíte na dlouhou procházku . Zadruhé myslím, že to není známka puberty (myslíme-li oba jeho ocas a ten zadní
), někteří psi to občas dělají celý život. Zatřetí, je to trochu známka hravosti a trochu vyjádření psího loveckého pudu - co utíká, to je k ulovení. Opravdu bych to asi nijak neřešil, naopak, možná sledování marného lovu může být často zábavnější než sledovat TV...
Tohle snad nemyslite vazne, nebo ano? Obcasne honeni ocasu, ktere trva chvilku, je normalni, ale pokud to pes dela casto, je to typicky projev nedostatku podnetu a pohybu a muze prejit az k jakesi obsesi a pripadne sebeposkozovani, nejsou vyjimkou pripady, kdy se pes az tak kouse, ze si opravdu ublizi. Rict, ze se aspon vybeha a argumentovat tim, ze nekteri psi to delaji cely zivot, je dost desne. A fakt nevim co je zabavneho na tom pozorovat deprivovaneho psa.
katerina77
Dobrý den,zdá se mi, že máte názory dobré, ale vždycky na někoho tak hrozně zaútočíte, slovami jako tohle snad nemyslíte vážně nebo to si děláte legraci a občas mi tak nějak připadá, že jste přesvědčena o 100% Vašeho názoru a nic jiného nepřipouštíte a proto tyhle "hrubší" výrazy. Asi bych si nikdy nedovolila někoho cizího takto osočit, pokud vyjádří svůj názor. Asi jste přesvědčená o stoprocentnosti vašich poznatků a názorů a tak proto tohle treošku "ostřejší útočení". Aby se Vás člověk bál. Ale jak už jsem napsala, většinou s Vámi souhlasím v názorech. Ale věc je taková, že štěňata tím skutečně mohou chtít na sebe upozornit. Naše štěňátko to dělalo zrovna včera, když jsem měla na návštěvě po půl roce svou kamarádku u nás doma a pejska jsem si moc nevšímala. Začal si honit osácek a kousat se do něj.Myslím, že pokud je to občas nebo je to za situace, když je pejsek rozdováděný nebo se před někým předvádí, tak je to skutečně k pousmání. To je můj názor. Druhá stránka věci je, že přítelovo sestra má na zahradě již 10 let přivázaného psa na řetězu. ano, občas ho pustí, ale skutečně jen velmi zřídka. Chudák pes. Pes se neumí chovat, jakmile ho pustí, utíká, skáče na cizí fenky, do všeho strká, tahá odpadky, tak jde znovu na řetěz. Když vidí psa, jak volně popbíhá, nebo jak si psi na vesnici hrají, začne se točit dokola a kousat si do ocasu a hrozně štěká. Vypozorovala jsem ,že je to vždy za těchto okolností. Přečetla jsem si jednu knihu o problémovém chování psů a tam je skutečně napsáno, že to je psychického původu a tento pes se většinou cítí podřazen okolí a vlastně i sám sobě atd.Zkrátka velký problém. Psa za to okřiknou, protože si stěžují lidé z vesnice, ale ve skutečnosti by měli okřiknout přítelovo sestru za to, co pejskovi udělali a za to, že mu házejí všelijaké zbytky a hnusy místo nějakého kvalitního krmiva, pes žije takřka ve vlastních výkalech a jeho život se rozkládá na 2m2. U tohoto případu bych asi napsala, že to snad někdo nemyslí vážně ale u štěňátka, který se jednou za uherák honí za ocáskem bych se tomu asi opravdu jen pousmála.
Pro Janci
Kde zacit, asi u toho, ze osocuji jine lidi a pouzivam hrubsi vyrazy, jak jste to nazvala. Priznavam, ze jste me prekvapila, protoze ja to za hrubsi vyrazy nepovazuji a za osocovani take ne. Ale to je vec nazoru, ja vas pocit respektuji, nicmene pod pojmem hrubsi bych si predstavila neco vyrazne jineho. A popravde receno to, ze to popisujete tak, ze jsem na nehoko tak hrozne zautocila, to se mi zda trosku prehnane. Ale jak myslite, kazdy ma jinou citlivost, jestli vas slova, ktera pouzivam, desi, pak me to mrzi, ale za tim co jsem napsala si stojim.
Mozna vase pohorseni plyne i z toho, ze zrejme nedoslo k uplnemu pochopeni toho na co jsem reagovala. Ten prispevek byl reakci na to, co napsal hop, neuvedla jsem to tam vyslovne, ale je ve strukture vlakna vidite, ze je to reakce na jeho text a take tam cituji nektere vyrazy, takze jsem predpokladala, ze je to zrejme. Jak muzete videt, napsala jsem, ze obcasne honeni za ocasem je normalni. Nicmene, z prispevku zadavatelky vyplynulo, ze pes uz neni malicke stene (pta se na pubertu) a take to, ze je to staly problem, ne jen obcasna chvilkova zalezitost. Proto, pokud nekdo na takovyto dotaz rekne, ze by to neresil, ze se pes aspon vybeha, ze nekteri psi to delaji cely zivot a ze je zabava to pozorovat, skutecne me jima hruza. Pes majitele, ktery ma takovyhle pristup, je opravdu chudak. A rozsirovani podobnych rad je podle me nebezpecne a proste mam potrebu dat najevo co si o tom myslim. Tady neslo o diskusi o malem stenatku, ktere se obcas honi za ocaskem, tomu bych se stejne jako vy pousmala, ale v tomhle pripade nemuze byt o usmevnosti vubec rec.
katerino77, moc se mi líbí váš názor. Je to přesně tak, jak píšete. A vůbec, ani jednou jste nenapsala nic, s čím bych nesouhlasila. Vždycky zasáhnete jádro problému Těch psů, kteří se honí za svými ocásky jsem viděla několik. A nejstrašnější byl bullterier, kterému se jeho majitel, svobodný mladý muž, věnoval s obrovskou vynalézavostí a vlastně stále. A jakmile se zastavili, pes se začal točit. Nevím proč, ale tehdy jsem si uvědomila, že to může být neurologický problém. Pes byl až schvácen. Dali jsme s mladým řeč a on říkal, že se zeptá veta, jestli by nepomohlo ocas amputovat. Škoda, už jsem ho nikdy nepotkala, byl z Prahy.
Nemyslím si, že by to byl zlozvyk nebo zanedbatelná záležitost, točí-li se pes za ocasem často. Já, za svoji osobu, bych psala na psí veby, kde na otázky odpovídají veterináři.
.,.,., můj přítel to v poslední době dělá taky
Babkazov, myslíš, že ta amputace pomůže? nebo se jen nudí a mám ho víc zaměstnat
No, počkám jak dopadne v Talentmanii. Na zkoušce se vydržel točit dokolečka přes hodinu a dvakrát se mu podařilo do něj zakousnout . Porotci z něj byli u vytržení
. A pak to budu teprve nějak řešit
Horizontální kotrmelce. No jo, Sebod, to jsem si mohla hned myslet, že tu jde opět o prachy. Nejdřív prachy za výhru a pak až pomoct že?
Mařenko. Jakápak pomoc? jemu se to viditelně líbí . Ale tuhle to začal dělat v pátek v 17 hodin u pokladny v Kauflandu a někteří jedinci stejné rasy se přidali
. To byl šrumec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.