Nejste přihlášen/a.
potřebuji radu nejlépe ze zkušenosti. Poslední dobou máme v domě nezpočetně pavouků. A po delším zkoumání jsme zjistili,že zalézají pod lištu v obývacím pokoji,kde se rozmnožují.Nevíte někdo,jak se účinně zbavit toho "hnízda" pod lištou?
Znemožnit jim přístup pod lištu. Lezou tam nějakou spárou a je jim tam dobře - tedy ucpat spáru. Nevím, jakou lištu myslíte, takže nemohu doporučit konkrétní ucpávadlo...
no vidíte,já sem si vůbec neuvědomila,že těch lišt je víc :D nojo,ale teď mi úplně vypadlo,jak se jí říká...dělí stěnu a podlahu :D omlouvám se za nepřesnost,ale opravdu mi to vypadlo..
Jakou máte podlahu?
doplněno 25.08.10 22:48:... předpokládám, že vytřenou a placatou - spíš upřesněte, jestli plovoučku, lino nebo prkna...
Já bych lištu obstříkala (po její délce svrchu i ze zdola, kde to půjde) nějakým sprejem proti hmyzu.
A jakou lištu? Předpokládám že nemáte klasickou lepenou z PVC - ta, pokud by byla dobře nalepená, neměla by havěti umožnit jakýkoliv průlez. Pokud jde o profilovanou lištu, přitlučenou třeba ke křivým stěnám, opět by tam neměly být průlezy - dobrý podlahář veškeré spáry zatmelí.
Foto?
Doporučuji prostor za lištou vystříkat něčím proti hmyzu, neljépe přímo pavoukům, pak ucpat tmelem nebo silikonem. V případě silikonu hrozí, že se jím pavouci prokoušou. Lepší je jen hubit a mrtvolky vymést - po zatmelení mohou mrtvolky za lištou plesnivět nebo hnít, což může ohrozit Vaše zdraví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.