Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme doma už týden asi 3. měsíční štěně maltézáka. Chtěla bych se zeptat, jestli je normální , že třeba spí a když odejdu z místnosti hned se vzbudí a de za mnou.. Taky by mě zajímalo, jak to bude asi zvládat, až začne škola a bude doma sama třeba 8 hodin. Myslíte, že by bylo dobré nechávat jí každý den nachvíli doma samotnou a postupně ten čas zvyšovat?
To by bylo to nejlepší, co můžete udělat. A nejlepší, vůbec nejlepší, co funguje na moje psíčky až moc dokonale je to, že pejskovi něco přinesete. Já kdykoli jdu do města (ne cestou z práce, to už znají bez odměny), tak jim koupím kostičku. Ti dva už dychtivě koukají na tašku, když se vrátím domů. Poslušně jdou se mnou do kuchyně a sedíc čekají, co dobrého jsem přinesla. Jak malé děti.
No a s tím chozením za Vámi, s tím nic neuděláte. Tobískovi byli 4 roky, Maxíkovi je 1,5 roku. Jdu na WC, psi za mnou, do kuchyně, do koupelny, kamkoliv. Spí jak pařezy, ale jak se zvednu, jsou mi v patách.
Ještě něco: já vždycky před odchodem zkontroluji byt. Máme vrátka na schodech, ty musí být zavřená, sklidím věci ze stolu, boty do botníku, kousací kostičky taky. (mám strach, aby jim v mé nepřítomnosti nezaskočilo).
To je normální.Moje 5letá je taky takový ocásek.S tím trénováním to samozřejmně nacvičujte.Ale to už marus psala.
Až budete pryč, bude štěňátko spinkat.Většinou prospí přes půl dne.:DPřinejhorším vám něco rozkouše, ale to je taky vcelku běžné.Kupte mu hračky, hlavně ty které jsou dobré na dásně a zoubky.
už sem docela smířená s tím, že doma bude spoušť, zrovna dneska sme našli překousnutý kabel od mikrofonu, a myslím že mě donutí pořádně všechno uklízet :D
No tak kabely jsme schovali ještě před příchodem pejska. (myslím prvním k nám, jako štěnda) Jednou jsem zapomněla strčit větrák ke zdi, aby se Tobín nedostal ke kabelu a pak jsem viděla ty ďubky od zoubků. Polil mě studený pot, při představě, že ho to mohlo zabít.
K těm odměnám.. jak nebylo za co? Za vyčůrání, vykakání venku, za čekání, za přinešení něčeho. Tobín mi totiž jako štěně kradl bačkory, chtěl je rozkousat a tak jsem to vždycky otočila. Místo nadávání jsem řekla. "Jé, ty mi neseš bačkůrky, no ty jsi hodný." A hned jsem bačkoru vyměnila za piškotek. Nikdy mi žádnou nerozkousal, zjistil, že tohle je výhodnější.
za vyčurání venku párkrát odměnu dostala, ale teď může ven jen na dvoreček co máme za barákem protože sme zjistili, že paní od které jí máme s ní nebyla na všech základních očkování, na kterých měla být tak sme jí museli přeočkovat a a zatím nesmí ven kam chodí ostatní pejsci takže to nemůžeme pořádně cvičit a většinou jí pochválíme za to že jde na noviny a ne na koberec
Už sme taky schovali všechny kabely, naštěstí mikrofon byl vypojený.. Piškotky sme jí zkoušeli dát jen tak rozmočený v mlíčku nebo i suchý, ale nějak jí nechutnají.. Zatím jí akorád granulky a koupili sme jí na odměny takový sušený plátky masíčka co nám doporučila paní ve zverimexu, ty jí jedou líp.
Ano tak je to i u nás, u všeho nám asistuje ale mám kvůli tomu takový blbý pocit že se chudinka vůbec nevyspí když se všichni pořád přemisťujeme..
Aspoň teď můžu být v klidu že je to běžná věc. A s těma odměnama je to dobrý nápad určitě to vyzkoušíme, zatím odměny moc nedostává, není za co :D
Odměna je moc důležitá, tak jako chválení.Projevování vaší radosti,opičky atd.Štěně pozná, že máte radost i podle hlasu.
Když tak vzpomínám na štěněčí dny holek, tak si nevzpomenu, že by něco nějaká z těch tří co mám rouzkousala.Mimo svých hraček, kterých mají přehršle.
doplněno 25.08.10 13:28: Marenko a to nejsou všechny.To bych musela pohledat ještě venku, kde se taky něco válí.:DNejlepší jsou pískací, když na ně někdo šlápne a vy to něčekáte.Bezva šok.
Pepane, škoda že nejsem doma. To se musím smát té náhodě, ale jeden pelíšek u nás vypadá přesně takhle. Odkládám do něj hračky.
Přesně. Taky probuzení s přilepenou rozžvýkanou kostičkou z bůvolí kůže na noze je ...
Opravdu, odměna je hrozně důležitá, pochvala, sdílení radosti. Peggy zkuste to a uvidíte sama, co ti pejsci potom dokážou za doslova psí kusy.
Naše Peggy má proutěný pelíšek a než aby v něm spala tak ho raději postupně ohryzává Jinak spí nejraději na pohovce a občas i na starým polštáři na zemi, ale jinak na na podlaze.. Pár pískacích hraček má ale myslím, že nejsou přímo psí tak jí ještě dokoupíme, nejaký aby byly měkčí, taky už se nám ale párkrát stalo že začala pískat v noci :D jinak sem jí dala veškeré staré plyšáky, kterým kouše končetiny a pak si hrozně ráda hraje s jakýmkoliv míčkem. Nejrači s takovýma co uvnitř chrastí, ty zdědila po naší kočce která si s nima nikdy nehrála a je z nich nadšená
akorád mi je teda nedonáší to bych ji měla naučit ať má za co dostávat odměny
Já mám taky Pegi-Peggy.Na plyšáky pozor.Hlavně na oči,drží někdy pomocí drátků.Míčků máme asi 12, ale nej má jen jeden.Kdysi ho dostala starší a tak koluje.Bohužel se nedaří sehnat další rezervy.Ten když se ztratí, tak všichni co jsou po ruce hledají.Je na něm závislá.:DTa obludka je na dásně a zoubky.Vyrobena přímo pro pejsky.Stála 35 kč a kupovala jsem ji v Hypernově(Albert).Mimo jiné, úžasně píská.
Jestli Vám mohu poradit, né vždy co nabízejí v obchodech je vhodné pro štěňátka.Až půjdete na přeočkování, zeptejte se veta.Ty tomu rozumí nejvíc.Nebo by alespoň měli.
ta oblůdka vypadá moc zajímavě myslíte že jí seženu v Brně? Peggy je moc pěkný jméno jenom mi trochu vadilo že je už docela časté zatím mi ale nepřipadá, že by u nějaké hračky vydržela dlouho.. vždycky de pak raději okusovat polštář nebo chytat ocásek
Chtěla bych jí najít něco co by jí dlouho bavilo.. za veterinářem jdeme až za 14 dní zkontrolovat nemocné očičko a to už bude doma sama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.