Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamenají v psí řeči sexuální pohyby?

Od: wrtulka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

máme fenku bígla a občas se nám stane že dělá tyhle "sexuální pohyby" na jiných psech, pak taky návštěvách /dospělých/. Co přesně tyhle pohyby znamenají? Co tím fenka myslí?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

sex sex sex sex sex, mám chuť na opravdový pevný vztah, co takhle bugy bugy? dnes mě hlava nebolí! myslím si, že se jedná o výstižný překlad

marenka*
hodnocení

0x

Někdo tvrdí, že je to projev nadřazenosti, někdo že projev lásky. Já se dle mých zkušeností přidám ke druhému názoru. Maxík to dělá, Tobiáš v jeho věku to dělal taky. Mám i vypozorované, že "to" na něj přijde v okamžicích nějaké radosti. :D Jsou to hormony, není fenečka stará mezi 1 - 2 rokem? Náš takhle říká "já tě mám tak hrozně rád, já mám tak strašnou radost". Stačí ale ukázat hračku, nebo zavolat jménem a ukázat na cokoli a je klid. Odpoutat pozornost, netrestat, nekárat. Není za co.

wrtulka*
hodnocení

Aha..

no je to přesně jak píšete budou jí dva roky. Vlastně se nám to stalo několikrát - na civčáku a tam mi právě říkali že je to to nadřízená chování..jako že ukazuje že ona je tu boss.. A pak když jsme měli návštěvu - 2x jednou pro ni úplně cizí člověk..tak jsme jí to zatrhli..jako ono mu to bylo nepříjemné a navíc jsme si tenkrát mysleli že mu dává najevo že ona je tu šéf aby si nemyslel že chce zabrat její místo nebo tak nějak. No a pak k nám přijela její bývalá majitelka.. a na tu to dělala taky tak jsme koukali ..a taky jsme se jí to snažili zatrhnout..:(

marenka*

Zatrhnout ano, návštěva by asi koukala, kdybyste jim řekla moment, ona se uspokojí a pak odejde, to je z lásky. *smich* Ale nenápadně. Já když vidím, jak Maxík naskočí na Tobína, tak na něj zavolám, Maxíku hele. On se otočí a já mezitím vymyslím, co hele. :D Pak už se k tomu nevrátí. ;)Projev nadřazenosti je blbost, mezi našimi psy je šéf Tobín a kdyby na něj Maxík tímhle způsobem "machroval", tak by mu to asi rychle vysvětlil. ;) Nehledě na to, že to párkrát udělal právě z radosti, tak hrozně se těšil na procházku, že jak jsem si obouvala boty, tak se párkrát takhle "prohnul"ve vzduchu, to by byl nadřazen čemu? ;)

Já jsem zvědavá, co napíše Kateřina. *palec*Třeba má úplně jiný názor. *frajer*

doplněno 24.08.10 13:56:

wrtulko, našla jsem luxusní článek *palec*

muj-pes.cz/...

katerina77*

:D jejda, dekuji za duveru, Marenko. No a myslim, ze mate naprostou pravdu a ze se zadavatelka nemusi niceho obavat, co vim, tak fenky naskakuji z ruznych duvodu, ale vyjadrovani nadrazenosti mezi nimi neni. Vetsinou se o tom mluvi jako o zpusobu jak vyjadrit obdiv nebo naklonnost. A u moji feny to tak funguje, naskakuje na nektere starsi feny, ktere evidentne respektuje, nebo kdyz se hodne rozdovadi a je fakt nadsena ze hry, naskakuje pak na meho psa. A tomu je to uplne jedno a proste drzi :D A pak jeste casto naskakuji harave feny. Kdyz to zacne delat, sundejte ji a ukazte ji nejakou jinou cinnost, treba ji hodte balonek nebo dejte plysaka, nauci se, ze nema na lidi naskakovat a bude klid :)

Jinak je to u psu, tam to opravdu projevovani nadrazenosti nebo urciteho zpusobu dominance byt muze, ale rozhodne to neni jediny duvod proc psi naskakuji a je dobre psa prevest na jinou cinnost, nicmene i v takovem pripade neni potreba se nijak desit, ze pes je dominator a chce vladnout domacnosti. Duvodu proc psi naskakuji muze byt opravdu hodne (napriklad zrovna radost, jak pise marenka), a i pokud je to proste soucast machrovani na jineho psa, da se to resit s klidem a neni to zadna katastrofa a nerika to nic o tom, ze pes je fakt dominantni nebo bude v budoucnu agresivni, jak uz jsem bohuzel taky parkrat slysela :(

doplněno 24.08.10 15:56:

Marenko, ted jsem jeste precetla ten clanek a diky za ten link, krasne se mi to cetlo! Az mam chut to vytisknout a rozvesit po sidlisti jako osvetu :)

marenka*

Není za co, Kateřino, já byla úplně unešená z toho článku, protože se hrozně rozšířil trend přirovnávat psy k vlkům a já byla out, když jsem to lidem vyvracela. Ti moji šmudlové by v divoké přírodě nepřežii ani den. :D

doplněno 24.08.10 16:42:

No a jít se skamarádit se zuřícím psem, s pěnou u huby a zježeným hřbetem, to mi dělají úplně běžně. *zed*Už ani neumí psí řeč. *smich*

doplněno 24.08.10 17:05:

Babkazov, hlavně jukejte i na poradnu *frajer* Jinak není zač děkovat. ;)

Mařenko, děkuji! Veb Můj pes je senzační odkaz *hej*Ukládám si ho a chvilku potrvá, než ho celý prozkoumám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]