Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme fenku bígla a občas se nám stane že dělá tyhle "sexuální pohyby" na jiných psech, pak taky návštěvách /dospělých/. Co přesně tyhle pohyby znamenají? Co tím fenka myslí?
Někdo tvrdí, že je to projev nadřazenosti, někdo že projev lásky. Já se dle mých zkušeností přidám ke druhému názoru. Maxík to dělá, Tobiáš v jeho věku to dělal taky. Mám i vypozorované, že "to" na něj přijde v okamžicích nějaké radosti. :D Jsou to hormony, není fenečka stará mezi 1 - 2 rokem? Náš takhle říká "já tě mám tak hrozně rád, já mám tak strašnou radost". Stačí ale ukázat hračku, nebo zavolat jménem a ukázat na cokoli a je klid. Odpoutat pozornost, netrestat, nekárat. Není za co.
Aha..
no je to přesně jak píšete budou jí dva roky. Vlastně se nám to stalo několikrát - na civčáku a tam mi právě říkali že je to to nadřízená chování..jako že ukazuje že ona je tu boss.. A pak když jsme měli návštěvu - 2x jednou pro ni úplně cizí člověk..tak jsme jí to zatrhli..jako ono mu to bylo nepříjemné a navíc jsme si tenkrát mysleli že mu dává najevo že ona je tu šéf aby si nemyslel že chce zabrat její místo nebo tak nějak. No a pak k nám přijela její bývalá majitelka.. a na tu to dělala taky tak jsme koukali ..a taky jsme se jí to snažili zatrhnout..
Zatrhnout ano, návštěva by asi koukala, kdybyste jim řekla moment, ona se uspokojí a pak odejde, to je z lásky. Ale nenápadně. Já když vidím, jak Maxík naskočí na Tobína, tak na něj zavolám, Maxíku hele. On se otočí a já mezitím vymyslím, co hele. :D Pak už se k tomu nevrátí.
Projev nadřazenosti je blbost, mezi našimi psy je šéf Tobín a kdyby na něj Maxík tímhle způsobem "machroval", tak by mu to asi rychle vysvětlil.
Nehledě na to, že to párkrát udělal právě z radosti, tak hrozně se těšil na procházku, že jak jsem si obouvala boty, tak se párkrát takhle "prohnul"ve vzduchu, to by byl nadřazen čemu?
Já jsem zvědavá, co napíše Kateřina. Třeba má úplně jiný názor.
wrtulko, našla jsem luxusní článek
:D jejda, dekuji za duveru, Marenko. No a myslim, ze mate naprostou pravdu a ze se zadavatelka nemusi niceho obavat, co vim, tak fenky naskakuji z ruznych duvodu, ale vyjadrovani nadrazenosti mezi nimi neni. Vetsinou se o tom mluvi jako o zpusobu jak vyjadrit obdiv nebo naklonnost. A u moji feny to tak funguje, naskakuje na nektere starsi feny, ktere evidentne respektuje, nebo kdyz se hodne rozdovadi a je fakt nadsena ze hry, naskakuje pak na meho psa. A tomu je to uplne jedno a proste drzi :D A pak jeste casto naskakuji harave feny. Kdyz to zacne delat, sundejte ji a ukazte ji nejakou jinou cinnost, treba ji hodte balonek nebo dejte plysaka, nauci se, ze nema na lidi naskakovat a bude klid
Jinak je to u psu, tam to opravdu projevovani nadrazenosti nebo urciteho zpusobu dominance byt muze, ale rozhodne to neni jediny duvod proc psi naskakuji a je dobre psa prevest na jinou cinnost, nicmene i v takovem pripade neni potreba se nijak desit, ze pes je dominator a chce vladnout domacnosti. Duvodu proc psi naskakuji muze byt opravdu hodne (napriklad zrovna radost, jak pise marenka), a i pokud je to proste soucast machrovani na jineho psa, da se to resit s klidem a neni to zadna katastrofa a nerika to nic o tom, ze pes je fakt dominantni nebo bude v budoucnu agresivni, jak uz jsem bohuzel taky parkrat slysela
Marenko, ted jsem jeste precetla ten clanek a diky za ten link, krasne se mi to cetlo! Az mam chut to vytisknout a rozvesit po sidlisti jako osvetu
Není za co, Kateřino, já byla úplně unešená z toho článku, protože se hrozně rozšířil trend přirovnávat psy k vlkům a já byla out, když jsem to lidem vyvracela. Ti moji šmudlové by v divoké přírodě nepřežii ani den. :D
doplněno 24.08.10 16:42: No a jít se skamarádit se zuřícím psem, s pěnou u huby a zježeným hřbetem, to mi dělají úplně běžně. Už ani neumí psí řeč.
Babkazov, hlavně jukejte i na poradnu Jinak není zač děkovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.