Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude to ještěrka nebo had

Od: cituska* odpovědí: 21 změna:

*dril*Při okopávání skalky jsem vykopala malé hnízdo vajíček,bude to ještěrka nebo nějaký had, Vylíhnou se ještě,nebo jsem je poškodila?Pěkně jem je zase zahrnula a teˇbudu čekat.jak to poznám,nechci je znovu odkrývat.*klik*

Bude to ještěrka nebo had

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Našla jsem toto a časově to odpovídá: rendy.eu/...

Rozmnožování: Páření probíhá hned na jaře po probuzení ze zimního spánku. Samička klade v květnu až červnu 5–15 vajíček, které zahrabává do jamky. Za 62–75 dní se líhnou mláďata. Doba inkubace záleží na teplotě. Vylíhlá mláďata měří 5–6 cm a jsou ihned soběstačná. Mláďata dospívají v 1,5–2 letech.

Tady je to přibližně stejně uvedené: terarka.net/... Tak snad už by měly být před líhnutím a to odkrytí přežijí. Držím palce ještěrkám! :)

doplněno 23.08.10 09:59:

Chce to trpělivost a opatrně se podívejte až v průběhu září, kdy by už měly být z hnízda venku. *tuc*

cituska*
hodnocení

Ráda bych ,aby to byly ještěrky,protože letos jich na zahrádce bylo málo.*palec*Tak se koukněte, to bude asi máma.*dril*

Bude to ještěrka nebo had #2
lidus*

Je to krasavice a dejte vědět co se vylíhlo.

lidka*

A také pozor na kočky! *bum*Já jsem ještěrky u domečku musela chránit před mým kocourem. Pro něho to byla zábava. Někdy jsem je musela zachraňovat na poslední chvíli - málem z jeho tlamičky. ;) Ještě, že jim doroste ocásek. A navíc on si s nimi spíš hrál, než aby je skutečně lovil a sežral. U mne sídlily v kamenné zíďce. Tak budeme doufat, že se nakonec vylíhnou a rozšíří váš zvěřinec. *placni*

cituska*
hodnocení

*uspech*Tak s tím mám s loňského léta zkušenosti.můj kocourek je fackoval co se dalo.Zachránila jsem ji.Ale nyní se najaře ztrati ,tak mají šanci.Proto se vesele*smich*směji a těším.Jedu teď na dovolenou a 9.9.to zkontroluji co tam zůstalo.

doplněno 09.09.10 14:05:

Tak jsem pět z dovolené,hnízdečko je prázdé,sluníčko nesvítí,není nic vidět,jen zbytky vajíček ,vše se asi vylíhlo,Tak koukněte co zůstalo

cituska*
hodnocení

chtěla jsem přidat i fotku,první pokus nevyšel

Bude to ještěrka nebo had #3
pt®

Tak to bude pro přírodu velké plus. Vylíhly se všechny, no to je prima. *hej* PT /stařenka/

cituska*
hodnocení

Ráda vidím, že se někdo raduje se mnou,doufám že všichni maličtí přežijí a příští rok jich bude více než letos*smich*Radost mám velkou*ua*

pt®

Cituško, my jsme letos na zahradě neměli, nebo jsem alespoň žádnou ještěrku neviděla, ale měli jsme "měďáky" hady, co jen já vím, tak jich bylo pět kousků. Taky prima, ne? *hej* PT /stařenka/

doplněno 09.09.10 15:42:

Ano Karin, jsou to mědění slepýši. PT

karina*

pt, těmi mědďáky myslíte ty krásné zlato-měděné slepýše? Tak ty máme také, jsou nádherní.Ale několik jsem jich přesekla sekačkou *plac*. To mě vždycky moc mrzí. Nevidím je a oni do poslední chvíle neutečou. Karina

pt®

Karin, proč jste mi to napsala? Víte, že je mně líto každého zbytečně zmařeného života. My sekáme zahradu také sekačkou, ale ještě jsme žádného "měďáka" nepřesekli. PT /stařenka/

karina*

pt, odpuste mě to , vlastně jsem se ptala na ty "měďáky". A při té příležitosti jsem si asi postěžovala, jak mě to hrozně mrzí. Hm, tak tohle mě mrzí také .Tak jsem na svoje trauma zase sama *plac*. Dobrá zpráva by snad mohla být ta, že psi hlídám a nesmějí jim ani ještěrkám ani vlaštovkám, když vyvádějí mladé ( což je úžasný pohled) ublížit. Karina

pt®

Karin, je odpuštěno, věřím, že to nebylo schválně. Vždyť ti slepýši jsou moc užiteční. My je vždy přenášíme po zahradě, jak kočka koťata. PT /stařenka/

karina*

pt, ale to já také. To je pak nesu někam daleko, a počkám až si zalezou. Jen je prostě někdy nemůžu předem vidět. Tráva je hustá a plocha veliká. ..Kari

pt®

Tak jo, Karin a už dobrý, *placni* PT /stařenka/

cituska*
hodnocení

*placni*Pokud jsou to ti jak je přiložené foto tak těch bylo celé klubko*tanec*

Bude to ještěrka nebo had #4
lidka*

Díky za dobrou zprávu o stavu naší přírody a nových miminkách na vaší zahrádce. Mám radost, že se to povedlo. A hlavně mám i radost, že se někdo umí takto radovat a starat o zahradní podnájemníky! *placni*

doplněno 09.09.10 19:01:

A vylíhlo se všech deset! *ua*

cituska*
hodnocení

Ahoj Lidko.*hej*příroda je u mě na prvním místě a mám i snad ubývající ,asi ropuchy a je jich několik.Jsou nádherné

Bude to ještěrka nebo had #5
karina*

citruska , ano , jsou to oni. Mění se jim barva , asi podle stáří a na sluníčku svítí někdy jak zlato. Jenže se u nás schovávají v trsech šťavnaté trávy a pak jsou vidět na poslední chvíli, někdy ani to ne. Karina

marenka*

Super! *ua*Já naposled viděla ještěrku jako děcko. *hi* A víte co, hrozně mě potěšila zpráva v televizi, že se do naší přírody zase vrátili vlci. Sice bych je potkat nechtěla, ale .. snad to s přírodou ještě tak špatné není. ;)

pt®
hodnocení

0x

Asi to bude ještěrka. *nevi* PT /stařenka/
Kladenívajec Drobnější ještěrky kladou jednou až dvakrát do roka 2-10 vajec do vlhké půdy.
Užovka obojková je náš nejrozšířenější had. ... Na rozdíl od ostatních hadů obývá užovka obojková rovinatý terén. Součástí stanovišť jsou i vhodná místa ke kladení vajec (komposty, hnojiště, kupky sena, tlející rostlinný materiál).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]