Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyhnat ořešníka kropenatého z naší lísky

Od: anad* odpovědí: 3 změna:

Prosím,kdo víte,poraďte:máme na zahradě 3 keře lísky ,ze kterých už teď(jádra nejsou zralá) sklízí úrodu ořešník kropenatý.Loni jsme měli nataženou netkanou textilii,ale letos jsou keře už moc velké a letošní počasí textilii také moc nepřeje(když fouká,tak rovnou vichřice).Možná právě proto,že loni nemohl,sklízí parchant ořešník letos dříve,utrhne celý trs,jeden vyklove a ostatní zůstane ležet.Máte někdo nějaký fígl,jak je vyhnat?Mají prý dobrou paměť.Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lally*
hodnocení

1x

Zkuste natáhnout takovou silonovou síŤ, co se koupí někde v supermarketu a obalte celý keř a dole svažte. Pak neuletí, a pták k oříškům nemůže.Přitom jde na keř dost světla aby nestrádal. Jiné řešení mě nenapadá.

jessabel*
hodnocení

0x

My na přírodu chytračíme, příroda chytračí na nás. jsou to krtci, housenky, slimáci, Ořešník. Nakonec nám nezbube než kupovat lískáče v supermarketu. Buď Ořešníka vystrašit k smrti, nebo mu to dopřát. J.

raadek*
Mě vždycky Ořešáci trochu lísek a vlašáků nechají. Sousedi to řeší rozvěšenými cédéčky nebo poplašňáky. Mají asi o 50% větší sklizeň než já. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]