Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si myslíte, že je to za pejska?

Od: khetti* odpovědí: 15 změna:

Zdravím všechny!

Máme dvouletou fenečku.

Podle všeho by měla být ČISTOKREVNÝ bígl - plášťový bikolor.

Připadá vám tak? Všimněte si zcela "nebíglího" ocásku...

Co si myslíte, že je to za pejska?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jip*
hodnocení

2x

O ocásku bíglů jsem našla na internetu tyto věty: "Ohledně zbarvení má bígl jedinou povinnost. Konec jeho ocásku musí být bílý i kdyby to mělo být formálně pár bílých chlupů." Takže prohlédnout ocásek :)

khetti*
hodnocení

Ocásek jsme prohlíželi dávno, nebojte...*palec* pár bílých chloupků tam je na konci, mě spíš zaráží, že bíglové mají ocásek rovný, kdežto naší fence se stáčí... to bude asi tím, jak s ním pořád mrská *smich*

jsem*

Teda já nevím, ale jak jsem prohlížela ty fotky, tak ani jednomu pejskoj "nestál" sám od sebe... Všimněte si, všichni mu ho držej (ocásek). Zkuste to nafotit taky tak a máte po starostech. Jinak je moc hezkej.*smich*

hodnocení

1x

Kdyby nebylo lokajů a zahradníků, tak by šlechta zdegenerovala už dávno...

v tomto případě se zřejmě také nějaká rasa přimíchala...

lidus*
hodnocení

1x

Pokud koupím psa bez PP tak si nikdy nemůžu být jistá, že mě majitel nepodfoukne. A´t je to co je to, dělá vám radost a máte ho rádi? To je to důležité, ne čistota rasy. Za sebe bych řekla, že bígl byl jeden s rodičů.

khetti*
hodnocení

My známe dobře ty lidi co nám ji prodali, viděli jsme maminku, i tatínka. Oba bíglové. Ona bikolor a on klasický trikolor. Viděli jsme i ostatní štěňátka z vrhu - všichni, včetně té naší, bili bígláčci. Teď když vyrostli, vypadají taky jako bíglové. Tak já nevim - že by byla adoptovaná? *ee*

Spíš jsme si mysleli, že fenka tenkrát byla nakrytá s bíglem, ale ona není v bytě, je na zahradě, tak jestli se tam ochomejtal nějakej voříšek a překryl ji... Je to záhada.

Každopádně rádi ji máme, je to naše sluníčko *slunce*a dělá nám radost *srdce*

doplněno 22.08.10 20:37:

och, omlouvám se za překlep... *byli**hi*

pt®

Třeba máte úplně nový druh rasy, raritu. Hlavně, že ji máte rádi, a že se jí u vás líbí. Mimochodem je pěkňoučká. PT /stařenka/

hodnocení

1x

Já si myslím, že máte čistého psa, ale bez průkazu. *jasne*Když si pořídíte psa s papíry, máte jakous takous jistotu, že bude vypadat tak, jak vypadat má. Ale také to není zaručeno na 100 pro. *hej*Když si pořídíte bezpapírového, musíte si uvědomit, že některý z jeho předků o průkaz původu přišel. Přišel proto, že jeho exterier nebyl takový, jak předepisuje standard. Třeba pradědeček přišel o průkaz právě proto, že nenosil správně ocas a měl více bílých chloupků někde, kde se to netoleruje. A navíc se bál střelby. A tak pradědečkovi papíry zůstaly, ale nedostal potvrzení o chovnosti. A všichni jeho potomci jsou čistokrevní, mají-li čistokrevnou mamku, ale nemají průkaz původu a nejsou chovní.;)Tak tak je to s čistokrevností a PP.

katerina77*

Kdyby se neuchovnovalo jen kvuli exterieru, bylo by to jeste super. Pokud je pes bez PP, tak si kazdy kupujici musi hlavne uvedomit, ze se neuchovnuje i ze zdravotnich duvodu a kvuli nestandardni povaze, to jsou vyrazne zavaznejsi duvody proc neporizovat nepapirove stene.

A jen doplneni - o PP zadny pes prijit nemuze, bud ho ma, a to naporad, a nebo ho nema vubec.

jj, je to tak. I se zdravím i s povahou. To jsem podcenila. A o papíry nemůže přijít, jen není chovný a tedy jeho potomci jsou bez PP. *hej*Je to přesně tak. Znala jsem kníračku, která nedostala chovnost, protože nevypadala jako fenka, ale jako pes. A bráška mého Andyho, protože se bál střelby.

doplněno 23.08.10 15:36:

A taky jsem znala kokršpaněla, který stále nevrtěl radostně ocáskem. Proto nebyl uchovněn.

lally*
hodnocení

0x

A co takhle fotečku?Jinak ocásek není vidět.

doplněno 22.08.10 14:05:

Fotka se zobrazila až na podruhé, omlouvám se.

radi*
hodnocení

0x

Bígl ho má myslím jinak nesený. A anni ty vrásky kolem mordy nevypadají bíglovitě... napiš poradci chovu, ten to pozná hned.

doplněno 22.08.10 14:07:

beagleclub.cz/...

khetti*
hodnocení

Díky radi, ale já VÍM jak vypadají bíglové a stránku beagleclub.cz znám také...:-P;)

jen jsem chtěla slyšet názory, plno lidí říká, že to bígl JE, plno lidí váhá a plno lidí říká že není... tak nevim, no*nevi*

radi*

No tak si s ní o tom promluvte! :-D

khetti*
hodnocení

Nechce nám to prozradit, potvůrka... *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]