Prosím o radu odborníka! Prosím vás o radu ohledně výživy psa.Máme fenku Bernského salašnického psa které teď 3.června bude rok.Od štěňátka jedla výborně,ale v Únoru se poprvé hárala a od té doby ji vyloženě přemlouváme aby něco snědla.Je to tak,že jsme krmili Propanem a teď ho sní jen jako doplněk do její hračky nebo když(já tomu říkám že má náladu)je pomažeme masem nějaké konzervy(teď je to Rex)a to co jí včera chutnalo a snědla to s chutí druhý den odmítá.Tak jsme zkusili jiné granule.Než je koupíme tak ji dáme ochutnat tak jsme koupili značku Calibra.Naštěstí jen malé balení,protože v polovině sáčku jí to taky přestalo chutnat?!Tak další pokus byla značka Happy Dod ,ale je to zase to samé.Tak už to zkoušíme doplnit tak,že to pomažeme kouskem konzervy nebo sýrem,ale je to vždy to samé 2 dny to jí ale pak ne.Opakovat po několika dnech to už nemá cenu,protože už to podruhé nechce.Nejraději má suchý chleba nebo rohlík.Zdravotně je v pořádku u doktora už jsme byli.Ale paní doktorka nám na to nedokázala odpovědět nebo poradit co dělat.Už mám obavy,že jsme ji zmlsali.Dobroty dostává jen když cvičíme nebo když spapá správnou dávku,aby věděla že je to tak dobře.Na váze má 42kg.Po hárání zhubla asi 3-4kg a od té doby nehubne,ale taky pořádně nejí a přeci jenom je to ještě štěně a tak se bojíme aby z toho neměla zdravotní problémy.Někdy nesní ani polovinu toho co má a to nemluvím o tom,že polovinu z toho z donucení. Někdy má asi náladu nebo už pořádný hlad a sní co jí nandáme,ale druhý den je to tu znova.Chci se hlavně zeptat jestli máme vydržet a neustupovat od granulí suchých nebo zkoušet co bude jíst.Hlavně se chci zeptat na názor jestli ji máme přemlouvat(nutit) nebo jí to tam nechat ať si sama vezme kdy chce,nebo jí to sebrat pokaždé když to odmítne?Slyšela jsem,že to může být falešná březost?Jak dlouho pak feně trvá než se srovná.?Vím,že je toho tolik co po vás chci,ale budu moc vděčná za odpověď.Děkuji Marsí
MARSI- Nech ji at si vezme co ona sama chce psi si prostě vezmou jen to co chtěj sami a víc nežerou,podle mě nech ji raději granule občas mužeš jen ty kosti dát, a stou březostí máš pravdu, ale ještě je dobrá rada zajit k veterinaři pro jistotu za radu u něj nic nedáš.SO.
Mému pejskovi bude za chvíli rok a také mi přestal jíst, o granule nestojí a různé konzervy s vybraným masíčkem, to už mu také moc nechutná, ale moc dobře vím, že se hlady umřít nenechá, stačí koupit kousek hovězí kližky, nebo kuřecí. Uvařím mu čerstvé masíčko a on se může zbláznit.Pokud pes nejí jeden nebo dva dny, tak se nic neděje, u dospělých pejsků je to normální, hlavně že pije, nemá horký čumáček a je zdravý.
Psi jsou jako děti, snaží se vás přečůrat. jasně, že člověčí strava jim chutná víc. Moje Jessie zvracela z hladu, protože se rozhodla, že granule nebude. trvalo to dva dny, ale vydržela jsem. Dnes ( je jí 5 let) baští s chutí granule i psí konzervy a to člověčí občas dostane jako pamlsek. Je důležité, aby pila a neprojevovala jiné příznaky nemoci( teplota, netečnost,...) - jako u dětí...
marsí
ale on už davno jí
honzek11*
Podivej se moje mama je veterinerka takže bych ti v podstate mohl poradit .Ale moje mama tu neni a tak ti poradim dej ji snist vobas nejakou tu kocku a bude mit krasnou srst:Ps koukni se sem poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.