Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

INSTANTNÍ RYBIČKY

Od: lucielucie82* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

nemá někdo z vás zkušenosti s instantními rybičkami. Mně se líbí sasanka, ale mám strach, aby mi nezdechla.

Díky za odpovědi.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

5x

Ahoj, nejdřív jsem se lekl, co je to zase za pitomost, kdi si tady dělá prču. Pak jsem zapátral na netu a zjistil oč jde. Není to něco jako instantní rybí polívka ani "koupím pro brášku špagety v prášku", spíš něco jako když semínko rostlinky v suchém stavu skladuji několik let, pak mu dám "napít" a ve finále je z toho strom. Tady si koupím sušená vajíčka rybiček, a po vhození do vody pokračuje dále vývoj těch rybiček do dospělého jedince.

Pro tazatelku - nevím, jak je to se zárukami, je to zboží jako každé jiné, když si ty rybičky koupíš živé ve Zverimexu a chcípnou, taky se budou snažit Ti dokázat, že ses o ně blbě starala...

lidus*

hop-já to také hledala, je to úžasné jak mi tato poradna zvětšuje obzor vědění.

hop®

Jj, taky jsem se poučil. Tohle je asi jako rozdíl mezi adopcí a umělým oplodněním...;)*nevi*

doplněno 22.08.10 22:32:

Jinak, vím, že sasanka je nějaká mořská potvůrka a nebo kytka, ale že by ryba? Ještě na to mrknu...

meduzka

Ahoj lidi,

Koukám že tady zkoumáte medúzu sasanku:) No já ji doma mám, jedná se o mini medúzu, která ráda leží kloboučkem na dně a svýma chapadly filtruje z vody jídlo...chapadla připomínají sasanku, takže asi proto medúza sasanka:)

Kdo by se chtěl více dozvědět o instantních rybičkách, tak tady v ČR se tím myslím zabývají dva servery:

www.instantnirybicky.cz a www.boxby.cz

Tu medúzu jsem si koupil právě v e-shopu na www.boxby.cz

zdar a sílu

lucielucie82*
hodnocení

Díky za odpověď, snad se do toho taky pustím.Ještě by mně zajímalo, jestli se pro ni dá sehnat žrádlo.Dík.

hanher*

Určitě, myslím, že jí bude stačit i klasické, pro "normální" rybičky.

To zase čumim.

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, můžete prosím rozepsat váš dotaz? Co jsou to instantní rybičky?

hovnival

Ahoj lidičky. Já jsem si na zkoušku koupil rybičky a je to super věc. Celá naše rodina byla nadšená, hlavně děti. Nyní na Vánoce plánuji ještě tančící krevety a krevety trilobit. Rybičky jsem kupoval zde: levnezbozipraha.cz/...

Už se nemůžu dočkat dalšího nového zážitku s celou rodinou :))

zbysek*

Chcete vědět více o instantních rybičkách?

Pročtěte si diskuzi, prodlédněte nějaký odkaz ( třeba zde : boxby.cz/... nebo se zeptejte na něco konkrétního, rád odpovím i na email...

zbysek*
hodnocení

0x

Vyzkoušeno, mám hvězdici, rybičky i krevetky - rostou a množí se. Chce to jen dodržovat návod ( zejména český) který přesně popisuje postup=funguje to.

Poprvé jsem koupil v tomto e-shopu boxby.cz/... , další jsem sehnal jinde o cca 10% levněji. Máte-li zájem rád poradím s chovem i nákupem.

Ptejte se na

email@zde.cz

gumicka

Muzu se zeptat, kde se da jeste jinde koupit tohle zbozi? Instantni rybcky.cz a boxby.cz je to same a tam meduzu nemaji. Jak mate hvezdici velkou a jak dlouho zije?

zbysek*
hodnocení

0x

Instantní rybičky - mám jich několik typů a dobře se jim daří. První byla mořská hvězdice - tu jsem koupil ještě přes internet boxby.cz/... , další typy jsem již koupil ještě výhodněji ( o cca 10% levněji než na internetu) .

Instantní rybičky mohu doporučit - chce to jen přesně dodržovat (zejména český) návod k použití = funguje to . Hvězdice, rybičky i krevetky se dobře a ochotně množí. Nejaktivnější a nejhezčí jsou tancující krevetky a trilobiti. (Doporučuji) .

klara*

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, měla bych zájem o mořskou hvězdici a tyto dotazy: jak je velké akvárko? jak přibližně dlouho ta hvězdice žije a když se mi zkazí voda, dá se sůl dokoupit? Děkuji, Želechovská

marenka*

Líbí se mi to, ale když čtu, že se dožijí jenom 60-90 dnů, tak mě by to bylo moc často líto, kdyby pomřely. *zed*

gumicka
hodnocení

0x

Rada bych si poridila meduzu nebo hvezdici. Poradi mi nekdo, kdo je vlastni? Meduza je na boxby nedostupna a nikde na internetu jsem ji nenasla.U hvezdice si nejsem jeji velikosti. 20mm je dost male mi pride.Dekuji za odpoved.

zbysek*

Proč není dostupná medůza ani hvězdice?

...Jsou to zvířata v živém stavu...

= Medůza ani hvězdice NELZE posílat poštou v zimním období (pouze osobní odběr)

knihomolka*
hodnocení

0x

Já mám doma listonohy, je to docela velké, ale nežije to moc dlouho :(. Ti listonozi jsou spíše jen tak pro srandu.

feela
hodnocení

0x

Jestli to chápu správně, tak když si koupím například krevety, tak se budou pořád množit a budu mít další a další jedince? díky za odpověď

zbysek*
12.02.11 22:57

Ano

ar*

feela, tyto tvorové , kterým se říká "instantní" většinou pocházejí z míst kde vodní hladina vysychá a sní i "zárodky". Konktétně u rybyček, jsou to Halančíci je nutno po vytření jikry odebrat a nechat určitou dobu vyschnout a pak teprve dát zase do vody, jinak se nevylíhnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]