Nejste přihlášen/a.
dobrý den, máme doma štěně bernského salašnického psa.26.8. mu budou 3 mesíce.krmíme ho granulemi Brit care Junior large breed lamb and rice 3xdenně a jednou dáváme kuřecí vývar se zeleninou, masem a nudlemi nebo rýži, ovesné vločky.Chtěli bychom poradit kolik gramů granulí by mělo (10kg vážící)štěně dostávat denně?Je dobré mu dávat také tu polévku? A jednou do granulí mícháme tvaroh nebo jogurt.Moc děkujeme za radu
dobrý den,taky mám štěnátko velkého plemene a myslím si že značku granulek máte dobrou.My krmíme Fitminem junior. Jsou to zhruba stejný značky a zdá se mě že pejskovi nic nechybí a má je moc rád. A někdy taky přimícháme pribináček nebo konzervičku ke granulkám,třeba ještě s natrhaným rohlíkem,ale myslím si že vývar je taky fajn,možná bych ho jen nesolila pokud to děláte. Kolik gramů na den je na balení granulí,ale např, já to nedodržuji,dám tak dvě-tři hrsti do misky 3 krát denně krmit štěně 3 měsíční stačí. plus někdy přes den pamlsky např, vepřové ucho je oblíbené nebo třeba jenom rohlík,záleží na vás,ale pokud pejsek bude žebrat a mít hlad tak mu granulek přidejte,sama zachvíli přijdete na to kolik toho na papání chce.
no, vypadá to, že to máte "zmáklý", bude to v pohodě. Množství granulí na kila najdete v tabulce na pytli se žrádlem - tak se tím řiďte. Já si vždycky odměřila do kelímku kolik gramů je potřeba, udělala čárku, abych nemusela pořád vážit a nabrala každé ráno potřebné množství a rozdělila během dne na díly... Vývar je fajn, můžete ho smíchat s granulemi - ale nesolit, jak psáno výše, můžete přidat vajíčko, někdy tvaroh, jogurt apod.
Kolik gramů dávat je orintačně v tabulce na granulích (jak píšou i ostatní), jen ještě doplním, že takto velká plemene jsou náchylná ne nemoci kloubů a proto je vhodné v mladém věku štěnata a psi udržovat v atletičtější kondici. Rozhodně štěně nepřekrmujte, musí mu jít lehce nahmatat žebra, ať se zbytečně nezatěžuje kostra. Taky je vhodné zauvažovat nad přidáváním nějakých kloubních přípravků jako prevenci.
Dík za informace. Všude píete, že se máme dívat na tabulku a podle ní se řídit. Jenže to je to co nás právě zmátlo. Dáváme granule Brit Care Junior a podle tabulky má dostávat 380 gr a když jsem dostal leták na krmivo Eukanuba tak tam je v tabulce uvedeno, že by měla dostávat jen 130 gr a to je to co nás mate. Obě krmiva jsou superprémiové.
380 g je opravdu denni davka, marenka ma pravdu. Pak uvidite podle toho jak bude stenatko prospivat, jestli je potreba ubrat nebo naopak pridat, doporucene davky jsou orientacni a casto je potreba je upravit podle kondice stenete.
Jinak davkovani granuli ruznych znacek se muze hodne lisit, casto plati, ze cim kvalitnejsi granule, tim mensi davka, takze pomerovat mnozstvi u ruznych znacek muze byt matouci.
Ještě bych doplnila, to mě napadlo teď, po Kateřiny odpovědi.. Opravdu kontrolujte i jak štěndo přibírá, nepřibírá. Je to jak u lidí, někdo tloustne i z vody a jiný může bůček o půlnoci a je jak lunt. Já u prvního pejska dodržovala přesně dávkování, plus pamlsky a je z něj z chudinky koule.
Nasla jsem si ted i davkovani eukanuby a te by 10 kg stene do 3 mesicu melo dostat 385 g za den eukanuba.co.uk/...
keterino77 beru zpět zadal jsem špatné hodnoty, ale na tom letáku co jsem dostal je uvedeno naprosto něco jiného - raději budu končit už jsem si trhl ostudu
Nespletli jste se v tom dávkování? Mě by to sedělo tak, že Brit píše dávku za celý den, to je těch 380 gramů, kdežto Eukanuba to myslí jako dávku jednotlivou - 130 * 3 = 390 gramů. Tím se dostanu na skoro stejnou dávku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.