Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně krmit štěně velkého plemene

Od: ella* odpovědí: 11 změna:

dobrý den, máme doma štěně bernského salašnického psa.26.8. mu budou 3 mesíce.krmíme ho granulemi Brit care Junior large breed lamb and rice 3xdenně a jednou dáváme kuřecí vývar se zeleninou, masem a nudlemi nebo rýži, ovesné vločky.Chtěli bychom poradit kolik gramů granulí by mělo (10kg vážící)štěně dostávat denně?Je dobré mu dávat také tu polévku? A jednou do granulí mícháme tvaroh nebo jogurt.Moc děkujeme za radu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pegin*
hodnocení

0x

dobrý den,taky mám štěnátko velkého plemene a myslím si že značku granulek máte dobrou.My krmíme Fitminem junior. Jsou to zhruba stejný značky a zdá se mě že pejskovi nic nechybí a má je moc rád. A někdy taky přimícháme pribináček nebo konzervičku ke granulkám,třeba ještě s natrhaným rohlíkem,ale myslím si že vývar je taky fajn,možná bych ho jen nesolila pokud to děláte. Kolik gramů na den je na balení granulí,ale např, já to nedodržuji,dám tak dvě-tři hrsti do misky 3 krát denně krmit štěně 3 měsíční stačí. plus někdy přes den pamlsky např, vepřové ucho je oblíbené nebo třeba jenom rohlík,záleží na vás,ale pokud pejsek bude žebrat a mít hlad tak mu granulek přidejte,sama zachvíli přijdete na to kolik toho na papání chce.

myse*
hodnocení

0x

no, vypadá to, že to máte "zmáklý", bude to v pohodě. Množství granulí na kila najdete v tabulce na pytli se žrádlem - tak se tím řiďte. Já si vždycky odměřila do kelímku kolik gramů je potřeba, udělala čárku, abych nemusela pořád vážit a nabrala každé ráno potřebné množství a rozdělila během dne na díly... Vývar je fajn, můžete ho smíchat s granulemi - ale nesolit, jak psáno výše, můžete přidat vajíčko, někdy tvaroh, jogurt apod.

matejka*
hodnocení

0x

Kolik gramů dávat je orintačně v tabulce na granulích (jak píšou i ostatní), jen ještě doplním, že takto velká plemene jsou náchylná ne nemoci kloubů a proto je vhodné v mladém věku štěnata a psi udržovat v atletičtější kondici. Rozhodně štěně nepřekrmujte, musí mu jít lehce nahmatat žebra, ať se zbytečně nezatěžuje kostra. Taky je vhodné zauvažovat nad přidáváním nějakých kloubních přípravků jako prevenci.

ella*
hodnocení

Dík za informace. Všude píete, že se máme dívat na tabulku a podle ní se řídit. Jenže to je to co nás právě zmátlo. Dáváme granule Brit Care Junior a podle tabulky má dostávat 380 gr a když jsem dostal leták na krmivo Eukanuba tak tam je v tabulce uvedeno, že by měla dostávat jen 130 gr a to je to co nás mate. Obě krmiva jsou superprémiové.

katerina77*

380 g je opravdu denni davka, marenka ma pravdu. Pak uvidite podle toho jak bude stenatko prospivat, jestli je potreba ubrat nebo naopak pridat, doporucene davky jsou orientacni a casto je potreba je upravit podle kondice stenete.

Jinak davkovani granuli ruznych znacek se muze hodne lisit, casto plati, ze cim kvalitnejsi granule, tim mensi davka, takze pomerovat mnozstvi u ruznych znacek muze byt matouci.

marenka*

Ještě bych doplnila, to mě napadlo teď, po Kateřiny odpovědi.. Opravdu kontrolujte i jak štěndo přibírá, nepřibírá. *palec* Je to jak u lidí, někdo tloustne i z vody a jiný může bůček o půlnoci a je jak lunt. Já u prvního pejska dodržovala přesně dávkování, plus pamlsky a je z něj z chudinky koule. *hi**zed*

katerina77*

Nasla jsem si ted i davkovani eukanuby a te by 10 kg stene do 3 mesicu melo dostat 385 g za den :) eukanuba.co.uk/...

ella*
hodnocení

Přeji pěkný večer. Když se podívám přímo na stránky fa.Eukanuba, tak je tam jiné dávkování než uvádíte katerino77. Když jsem najel na tyto stránky a zadal jsem věk a váhu tak mám opět jen 130 gr na den. Stále nás to trápí. Ještě zvažujeme, zda kombinovat granule s polévkou. Dík za další informaci. eukanuba.cz/... denní krmné dávky v gramech a cena denní krmné dávky v Kčkrmiva pro psy EukanubaVyber hmotnost psa v dospělosti : (kliknutím na šipku se rozbalí výběr možností, u štěňat vyberte předpokládanou hmotnost v dospělosti)do 10 kg10-25 kg25-40 kg40 kg a víceZadej věk psa :do 24 měsíců2-5 let5-8 let8 a více letVyber si vhodný druh krmiva :Eukanuba Puppy & Junior Large BreedEukanuba Puppy & Junior Lamb & RiceKrmivo pro štěňata velkých plemen - nad 25kg v dospělostiPodrobné informace o vybraném krmivuVyber nynější hmotnost psa :2 kg4 kg6 kg8 kg10 kg15 kg20 kg30 kg40 kg50 kg60 kg70 kg80 kg90 kg100 kgVyber stáří štěněte v měsících :1-2 měsíce3-4 měsíce5-7 měsíce8-12 měsíce13-24 měsíceDenní dávka : gVyber velikost balení :1 kg3 kg7,5 kg15 kgCena vybraného balení : KčBalení vystačí na : dníCena denní dávky : Kč
ella*
hodnocení

keterino77 beru zpět zadal jsem špatné hodnoty, ale na tom letáku co jsem dostal je uvedeno naprosto něco jiného - raději budu končit už jsem si trhl ostudu

marenka*

Nespletli jste se v tom dávkování? Mě by to sedělo tak, že Brit píše dávku za celý den, to je těch 380 gramů, kdežto Eukanuba to myslí jako dávku jednotlivou - 130 * 3 = 390 gramů. Tím se dostanu na skoro stejnou dávku. *nevi*

pegin*

130 gramů pro salašnáka na den?ty bláho,to určitě ne,jistě je to tak že je to myšleno 3 krát za den 130gramičků...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]