Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průjem (krev)

Od: tomi* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den , máme 12 týdenní šťeňátko mini maltezáčka. Je to fenka , má za sebou obě očkování a odčervení. Byli jsme s tím u veterináře a dostala 2x antibiotika (injekci) . Průjem přestal na dva dny . Potom zase začal a dvakrát byl i s trochou krve . Tak zkoušíme dietu , ale průjem pořád je. Nevíte někdo čím to může být? Fenka jinak pije aji jí , často spí , ale je i hravá.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

1x

A co vam veterianar rekl jako pricinu? Mohl by to byt zanet strev nebo neco podobneho. A jak resi to, ze se prujem zase vratil? Delal vysetreni na parazity? Vim, ze rikate, ze stene je odcervene, ale je i varianta, ze preci jen nejake parazity ma a ty muzou tyhle problemy zpusobit. Moznosti je vic a male stenatko tyhle veci muzou hodne oslabit, asi bych kdyztak zasla jeste k jinemu veterinari.

janci*
hodnocení

1x

Dobrý den, naše štěňátko 11 měsíční mělo to samé. Okamžitě jsem s ním šla k veterináři. Byl to zánět tlustého střeva. Dostali jsme antibiotika a něco na bázi černého uhlí a dietu v podobě stejné značky granulek, jaké papáme, ale dietní. U šťěňátek není možné tomuto onemocnění zabránit ani víceméně eliminovat příčiny, protože tu a tam spapají věc, která absolutně do bříška nepatří - kamínky, klacíky atd... a je to hned. Nám průjem i krev v něm zmizela hned druhý den po nasazení antibiotik a je nám faj. Paní doktorka řekla, že je dobře, že jsme přišli včas, protože u štěňátek jsou projevy horší jak u dospělého psa a hůř se to pak léčí.

raadek*
hodnocení

0x
Krev muze znamenat velke mnozstvi bílovin ve stravě. Mozna muze mit podrazdena streva diky dlouhodobemu prujmu. Urcite to chce dalsi navstevu veterináře. Jestli se soucasnym nejste spokojeni, tak navštivte jiného. R.

hodnocení

0x

Zkuste jí uvařit heřmánek( slabý čaj) a dávejte jí to na pití- samozřejmě ne horké. Náš pejsek , když měl průjem, tak jsme mu to dávali na radu vet.- uklidňuje to střeva. *bezim*ale určitě zaběhněte k veterináři - může to být i zánět střev ( jak už se tu psalo). Pokud chodíte se štěňátkem ven, tak to chytí jedna dvě- je to infekční...

hodnocení

0x

Dvě injekce antibiotik? Není to málo? Neměli jste přijít ještě? *hej*Hodně věřím na živočišné uhlí. To upravuje stolici a je přírodní dezinfekcí. U tak malého štěněte malé rasy vždy po celou tabletu. A znovu k vetovi. Kdyby to šlo, tak k jinému.

doplněno 17.08.10 16:23:

Myslela jsem celou tabletu 3x denně. A při velkém problému 2tablety 3x denně u tak malé rasy. *jasne* Po živočišném uhlí zácpa nenastane. Jen se vydezinfikuje zažívací trakt.

chelsi*
hodnocení

0x

Náš pes měl taky průjem, několikrát a s krví, ale byl chytrej - poprvý, když ho to chytlo, skočil si do vany a tam to pustil :D Ale pak jsme to měly po celém bytě, takže každej den uklízení nu, je to hrůza děs. Ale veterinář ho dal do cajku, tak nevím, našemu pesanoj pomohl. Šla bych k jinému asi, nevím nu.

hodnocení

0x

tomi, tak jak to vypadá s vaším štěňátkem?*klik*

ilonka79*
hodnocení

0x

Náš pejsek měl průjem (bez krve) po tabletách na odčervení. Dokud jsem mu dávala pastu na odčervení, tak nic. Pak jsem koupila tablety Caniverm a pěkně se z nich poka... Nevím, jestli mu je mám vůbec ještě dávat. Někde v diskuzi jsem četla, že pes po podání tablet na odčervení dostal velký průjem a zemřel.

Dejte si pozor i na kombinované očkování. Někteří psi se s kombinovanou injekcí špatně vyrovnávají. Moje kamarádka nechala dát své boxerce trojkombinaci a než dojeli domů od veterináře, tak jí fenka (jinak zdravá a v kondici) umřela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]