Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s hroznýšem - kouše

Od: lenkahor odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, už je to asi rok, co jsem šla pro svého hroznýše. Chtěla jsem ho chytnout a on mě kousnul. Nebylo to vážný, hned mě pustil, ale mám strach, že to udělá znovu. Pak když jsem k němu chtěla jít, vždy se stočil do S a strašně rychle se pohyboval, jako vždy, když zavětří potkana. Proto se chci zeptat, zda nevíte, jestli je důležitý kontakt s člověkem, nebo jestli ho mám nechat v terárku a nesahat na něj. Samozřejmě že při výměně substrátu budu muset.. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x

Hadi vseobecne moc brani do ruky radi nemaji a je jim lip, pokud s nimi clovek moc nemanipuluje. Sice nemam hroznyse ale uzovku, uz 15 let. Vim ze nejkritictejsi je prvni sahnuti, to muze kousnout, pokud ji ma clovek v ruce pak se mi nikdy nestalo, ze by kousla. Pred manipulaci se vyplati umyt si ruce mydlem, aby nebyl clovek citit nejakym jinym zviretem, v nejhorsim pripade rovnou koristi, pokud pred tim manipuloval s krmnymi hlodavci. Moje uzovka nema rada, pokud do ni clovek pri brani stoucha. Snazim se ji vzdy uchopit za co nejvetsi plochu tela. No a pokud z chovani vidim, ze by mohla kousnout, mam nad terariem smycku. Chytim hadovi hlavu do smycky, pak jednou rukou uchopim tesne z hlavou a druhou rukou za telo a prendam do pripraveneho plateneho pytle, ktery zavazu. Jsou take hacky na podebirani hadu. Uz je to hodne let, co me mrska naposledy kousla. Tenkrat merila asi metr, ted ma skoro 2m a 3,5kg.

lenkahor
hodnocení

Já ho mám právě už když byl malej, měřil tehdy 40cm. A pak jsem ho brala normálně ven, pohoda a pak najednou chramst. Od tý doby ho vyndavám jen při měnění substrátu a tak. A jakou máte užovku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]