Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pejsek ven nebo dovnitř?

Od: marketa115* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaký je Váš názor na chov velkých krátkosrstých plemen venku v kotci. Děkuji za každý názor. :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matejka*
hodnocení

3x

Záleží hodně na konkrétním plemeni. Nutná je dobře zatplená nebo vyhřívaná bouda a v mrazech jako byly letos je dobré aby psi měli i přístup třeba do garáže nebo chodby... jinak proč ne:o)

marketa115*
hodnocení

Jedná se mi o plemeno Rhodéský ridgeback. Je spousta lidí, kteří si toto plemeno pořizují do kotců. Já jsem zastáncem toho, že toto plemeno do kotce nepatří. *nevi*

marenka*

Sousedi měli dobrmana. Venku. Jak ten venku v zimě plakal, to byla hrůza. *zed* A znám i hromadu jiných lidí, kteří si pořídí psa, postaví kotec a v kontaktu se psem jsou jednou denně, když mu donesou žrádlo. Copak je to kanárek? Kotec venku ano, ale já osobně bych tam dávala psa třeba když nejsem doma, aby doma neudělal nějakou neplechu. Jinak ať je se mnou doma, volně na zahradě, ať je to jakékoliv "tele".

A tahle věta: Množství tuku po těle je mimořádně malé jako u typických chrtů.http://ronny-rhodeskyridgeback.ic.cz/strana2.html

mě utvrzuje v tom, že jenom ven vhodný není. ;)

rob*

Pokud v kotci bude od malička tak si zvykne, rovněž nejsem zastánce tohoto způsobu. Pro mě je pes člen rodiny. To si toho psa nemusím pořizovat, když bude celý den zavřený v kotci. Toto je můj názor.

rob*
hodnocení

0x

Souhlas s výše uvedeným *palec*, máme doma psa stejných parametrů, ale je pouze doma - gaučák :)

honzrs*
hodnocení

0x

Ahoj ja sem taky zastance toho ze pes do kotce nepatri alepokud se jedna o toto plemeno doporucil bych ho dat ven do dobre zateplene boudy s vybehem Kamaradka ho ma vevnitr taky ale je to hrozny vsude jim dela bordel proto ven tak cau

marketa115*
hodnocení

No já bych stím nesouhlasila, že ridgeback dělá bordel. To záleží hodně na výchově. Já mám doma dva a nepozoruji to. ;)

claire*
hodnocení

0x

1) Pes nesmí do domu.

2) Dobrá, pes smí do domu, ale jen do chodby.

3) Pes smí do všech místností, kde nejsou koberce.

4) Pes smí do všech místností, ale nesmí do postele.

5) Pes smí do postele, jen pokud tam není páníček.

6) Pes smí být v posteli s páníčkem, ale nesmí pod deku...

atd. *smich* Vždycky to tak dopadne. Je samozřejmě rozdíl v tom, jak velkého psa máte, jakou má srst apod., ale souhlasím, že pes je člen rodiny a má být také doma - uvnitř. Náš Míša (německý špic) přes léto spí dobrovolně venku na zahradě nebo na chodbě, ale jinak má v mém pokoji vlastní křeslo *hej*Velký pes asi na křeslo nebude, ale pořiďte mu třeba do předsíně jeho kobereček nebo pelíšek a nechte ho doma :)

alf*

1) pes nikdy nesmí do domu

2 pes smí do domu jen 31.12. od 23:00 do 1.1. 0:30

dál žádné body.

A podle toho bych vybíral psa. A také jsem vybral. Výběh žádný, jen bouda, ať si běhá po zahradě a má se kam schovat před počasím. V létě nechávám otevřený sklep ať se má kam jít schladit.

marenka*

Alfe a jakého máte psa? Tipuju vlčáka nebo pastevce? ;)

Hlavně může běhat po zahradě, kotce 2*3 metry na celý život mi fakt vadí.

doplněno 12.08.10 12:58:

*palec* Tak rotíky u nás vidím taky hlavně venku. ;) Dokonce i před zimou je hodně vidět změna srsti na hustší.

To právě třeba u ridgebaka nepozoruju vůbec. Tam bych se bála, aby v zimě neprochladnul. *nevi*

alf*

nechce se mi hledat vlastní fotka tohle http://jdem.cz/g46b6

pepane*

Sousedi mají rotwajlery přes den v kotci, protože na pozemku mají autoservis.Jakmile padne v 15hod. psi lítají venku po celém areálu.3x týdně na cvičák.Ale stejně mi přijde, že přes ty mříže koukají smutně.*nevi*

marketa115*
hodnocení

Jak říkáš mařenko, právě že mají srst stále stejnou. U rotíku to chápu, tam bych nad tím nějak nešpekulovala, ale ridgeback. Koho znám, mají toto plemeno doma. Třebas známá měla výmařakav kotci v boudě a necelých sedmi letch jí odešel na ledviny.

marenka*

Bože ta je ... *bzum* Chudák pejsek, to je jak ty naši sousedi s dobrmanem. *zed*

alf*

dobrman i RR u nás prošel do nejužšího výběru, ve finále vypadli právě kvůli srsti a nemožnosti být celoročně venku. Tak máme mazlika rtw. A pravidla pro výběr byla velice prostá

- výška po kolena nebo krapet víc (ovšem ne dogu), malých psů se bojím, koušou.

- možnost celoročního pobytu venku

- krátká srst

- ne vlčák (ani eskymácký krátkosrstý vysoký po kolena)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]