Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s tím že by vám taky štěně nejedlo? Mám doma ještě 2 psi (4 roky starou fenu zlatého retrívra a 2 ruku starého maltézáčka) není možné že by to bylo ze strachu? Zkoušel jsem jí dát jíst zvlášť v garáži nebo tak jí prostě jenom z ruky. Je divné že do nedávna to ještě nedělala (jedla o sto šest). Není možné že je třeba nemocná? Měl bych zajít za lékařem? Od malička je zvyklá jíst granule, zkoušel jsem i jiné jestli to není tím ale taky nic. Čím by to tedy mělo být? Předem děkuji za odpovědi.
Kadí? Nezvrací? Pije? Mám obavu z ucpaných střev nebo z torze žaludku.
Pokud to není nic vážného a o samotě se nají, je možné, že se bojí ostatních. Náš Tobín vždycky snědl svůj piškot a Maxíkovi hned šel sebrat ten jeho, docela ošklivě, takže Maxík už piškoty ani nechce. A když, tak jen ve chvíli, kdy sedí u páníčka na klíně.
Kadí normálně. Zvrací z čehokoliv kromě granulí. A pije normálně. Když přestal jíst říkal jsem si že v tomhle vedru taky jím mnohem méně tak že by to mohl být tím ale už to trvá déle a mám strach že je opravdu nemocná. Jinak druhá fena ta nejstarší od té doby co jsme si pořídili Lilly (tu nemocnou) začala jíst mnohem víc a teď je jako sud. Už jsme jí začali dávat jídlo zvlášť protože by všechno snědla. Jen mi připadá divné že i přesto že je Lilly silnější atd má furt k té starší takový respekt a navíc když byla menčí jedli spolu bez problémů. Tak nevím asi zajdu k tomu veterináři.
To mi něco připomíná. Naše Boženka je notorický nežravec. Potřebovala by přibrat jako sůl, ale prostě nejí. Z ruky to jo, moje masíčko taky, ale svoje ne. Koupila jsem Calo pet, na podporu chuti k jídlu a to trošku pomohlo. A když fakt nechce, pustím k ní do misky starší fenu a to pak hned začne jíst, aby jí to Uska nesnědla. To jste zkoušeli? A jak radí neznámá, skočte k vetovi. Držíme palce
Problém je v tom že ona ustoupí i když je mnohem mohutnější a má určitě na vrh. Jí prostě jen z ruky a to sní musím strávit min 30 minut denně jen aby snědla půlku misky z toho přece nemůže žít . Zajdu k tomu veterináři.
A zkouseli jste dat ji najist o samote, ale nerozmazlovat krmenim z ruky? Mam tim na mysli - dat misku, nechat psa v klidu nazrat, za 20 minut misku odnest, at uz to zbastila nebo ne a znovu dat nazrat az pri dalsim pravidelnem krmeni? Jestli v tom neni zdravotni problem, tak to chce chvilku vydrzet a ona rychle pochopi, ze pokud to nesni, nikdo se s ni nebude moc parat a bude o hladu. Nechte ji prohlidnout, at mate jistotu, ze neni nemocna, ale pokud vam vet rekne, ze je v poradku, fakt bych vyzkousela trosku nekompromisnejsi pristup, protoze mi to zni jako ze si vas fenka pekne vycvicila
Ptate se na to, jestli je mozne, ze nezere ze strachu a rikate, ze predtim bastila normalne. Stalo se mezi psy neco, po cem prestala zrat? Jak se k sobe behem jidla chovaji?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.