Nejste přihlášen/a.
Ahojky.. =( Je mi 13 a hrooozně mocinko si přeji Yorkšírského teriéra ale rodiče mi to nechtějí dovolit prosíém o toho maličkého a roztomilého pejska už 3 roky ale nic .. poradtě mi prosím..
... ale hooonnneeeeemmm..
CAUKY ZKUSIM ti pomoct me je 14 a uz dlouho sem chtel bullteriera toho mi nechteli dovolitae kdyz sem se zlepsil ve skole pomahal rodicum atd. koupily mi trpasliciho jezevcika za 7 000 kc ted bych ho nevymenil tak to skus jako ja (a nebo chod na brigadu jako ja ted a az si vydelas naky penize tak si ho muzes koupit budou to prece tvoje penize neee ) ta cussss
Čauky Anule, rodiče asi opravdu mají důvod, proč nechtějí Ti nechtějí dovolit pejska. Je to jejich důvod, ale myslím, že Ty máš ve svém věku právo, aby Ti ten důvod vysvětlili. Pokud jsi rozumná, zkus s nimi na tohle téma v klidu promluvit, třeba sama pochopíš že je to důvod oprávněný a důležitý. Někdo se o pejska musí starat, někdo ho musí krmit a krmení mu kupovat, návštěvy veterináře nejsou levná záležitost. A není to hračka na půl roku, za pár let půjdeš třeba do učení nebo na školu, pak na vysokou, třeba do jiného města a nebudeš doma. Na internát nebo na kolej si pejska s sebou nevezmeš a co potom, zůstane rodičům na krku?
A nevím, proč trváš zrovna na yorkšírkovi, a ještě k tomu s pp. Já jsem vždycky po nějakém psím kamarádovi toužil, na rase mi nijak nezáleželo napožpak na průkazu. rodiče mi ho nechtěli dovolit, také věděli proč, já dnes jejich důvody uznávám. Ale pokud byl někde v okolí v Praze nějaký zatoulaný pejsek bez páníčka, hned jsem ho přitáhl domů a než se našel majitel, alespoň na chvíli jsem měl kamaráda. Dříve ještě nefungovalo čipování, evidenční známky také nebyly pravidlem, fungovaly vývěsky na autobusových zastávkách s telefonním číslem, ale někdy trvalo i pár dní, než se majitel našel.
Já jsem svého vlastního pejska měl až když mi bylo 23 let a měl jsem dobrou práci a vlastní byt. Samozřejmě Tobě přeju, aby ses s rodiči dohodla na rozumném řešení a pejska mohla mít co nejdříve, ale na druhou stranu bych asi chápal argumenty Tvých rodičů, proč to zatím není možné. Každopádně Ti držím palce!
doplněno 07.08.10 17:54:Ještě me napadlo, jak se asi bude Tvůj džungaráček snášet s yorkšírkem - aby na sebe nežárlili, nebo aby yorkšír na křečíka neútočil - přecejen je to teriér. Možná důvod Tvých rodičů je i to, že už doma nějaké zvířecí kamarády máš - budeš se o ně stíhat starat, abys nezanedbávala školu?
Áhoj, dnes jsem se zeptala své matky proč mi psa nedovolí.. a tento důvod je velmi důležitý pro ni..
Řekla mi že jsme čtyřa v bytě 3+1 a že pes by tady neměl dost místa že se jí zdá hrozné aby byl pes se čtyřma lidima v jednom bytě.. ..
a zeptala jsme se jí i na rovinu jestli by mi psa domvolila kdyby jsme měli větší byt a on řekla ano... ..
takže psa mi nedovolí kvůli blbému bytu..
Anulko, pokud chceš tohohle (s prominutím) mikropejska, tak to nebude o velikosti bytu, myslím, že si rodiče našli pouze nesmyslnou výmluvu...
A jak jsi dopadla s džungaráčkem?
Ta veterinářka říkala že u toho pysku podezdření na nádor.. :´( a u toho očička má tu bouličku z kůže a ještě zpet k tomu pysku říkala že u takhle malých zvířátk to býva že jestli ase to zvětší tak že by se to dalo obvázat aaby to upadlo...každsoopádně mám hrozný strach kéžby tk můj křečík nezem mřel nikdy .. :´( a u toho očičička a nosánku že jestli se to zvětší tk mám přijít.. a něco s tím uděláme..
Veterinářce bych důvěřoval, věř že pro křečíka udělá to nejlepší co bude potřeba, držim Tobě i džungaráčkovi palce!
My máme byt taky 3+1, jsme tu tři a psy máme dva a přežíváme to naprosto skvěle, místa tu je i tak až moc, ještě na pár psů :D Takže je to teda dost chabá výmluva Zkus to mámě nějak vysvětlit, možná že ti ho nechtěj koupit i že je drahej. V tom případě jsou i pejsci v útulcích skvělý, my máme už druhýho a až nebude, vezmem si dalšího. Je to takovej dobrej skutek vzít si pejska bez domova
a poradíš mi jak jí to mám říct nebo co udělat?...
víš hrozn byhc i ho přála a minulý týden jsme byly v baumaxu a máma se tm dívala na ty lístečky jak je to prodám koupím hledám atd.. a ona prej helebígl.. a já mno.. a kolik mu je a ona 6 měsiců.. a já jo?... a ještě na mámu.. tobě s líbí bígl?.. a ona jo.. )
hele a jaké psy máš ty?..
No vidíš Anulko. Tak když se mamča už kouká na inzeráty v Baumaxu, tak jí někdy pozvi k sobě na počítač a zadejte si do vyhledávače... daruji bígla. Když jí do toho hledání zapojíš, bude to lepší.
Ale zase ty chceš yorka a bígl je úplně něco jiného. Nejenom vzhledem, ale i povahou.
Máme voříšky. Jednoho od narození, druhýho z útulku a jako jsou boží, až někdy.. Ale to je výchovou, u nás se na tom ještě pracuje. Zkus najít někde levnýho Jorkšíra, hlavně řekni že ho vycvičíš :D a že s nim budeš chodit ven...to řikaj asi všichni, nakonec to pak zůstane i na rodičích oni si zvyknou. Já když mi bylo 6, tak jsem pořád o psech básnila a mamka mě podporovala takže jsem to měla lehký. Zkus třeba najít v někom z rodiny oporu, kdo by psa taky rád. Se psama je sranda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.