Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dát na koberec aby andulka tolik neprášila

Od: moncos odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám doma andulku a strašně mi drobí na zem. Prosím nevíte co dát na koberec aby zrní a peří nepadalo na koberec? Koberec máme hodně světlý a jde to na něm vidět. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

2x

Nevím, jak to máte doma vy, ale naše andulka jí v kleci :) Ale rozumím vám, asi jde oto, že kolem klece, je to k nevydržení. Já ji umístil krmení do zadního rohu a kolem zadní a boční stěny, jsem ji dál do 10cm výšky tvrdý, průhledný igelit, takže vše co padá ze zrní, se odráží zpět do klece. Ohledně peří je to složitější, pokud má klec malou a lítá v ní jako splašená, tak pěří víří. My ji koupili asi 80 cm klec na výšku, a naše andulka na zem nikdy nechodí, v podstatě nechodí ani 20 cm nad spodek klece. protože je velmi klidná, jen si povída a blbne s hračkama, tak maximálně přeskakuje z větévky na jiné. Občas rozhoupe kinder vejce, jindy zacinká na zvonek, nebo si 20 minut povídá se šiškou. Zkuste tedy změnit klec ... .

myse*
hodnocení

2x

můžete to řešit igelitovým ubrusem - průsvitným. Ale hezké to není. Nebo koupit jinou klec - s plastovými (skleněnými) bočnicemí tak 10-15cm nade dnem a krmítko se zrním umístit pod něj (dříve byly takové klece se skleněnými tabulkami, dnes jsou plastové vysoké spodky...) nebude zrní vyhazovat. Lítání peří zabránit nelze... jedině snad častěji luxovat případně i spodek klece...

jitka2*
hodnocení

2x

Ahoj. Nešla by použít taková ta pevná průhledna podložka, co se používá třeba pod židli u počítače,aby se nehrnul koberec? myslím, že by to bylo asi lepší, než igelitový ubrus. Nevím tedy, v jakých se dělá velikostech, zkuste si ji zadat do vyhledávače,určitě Vám něco nabídne. Zadala bych asi "podložka pod židli?"

rob*
hodnocení

0x

my máme adulky v kleci 4, to jste neviděli ten bigus za 1 den *smich*, ale jsou na chodbě kde je dlažba.

Musíme denně uklízet kolem klece

fidonet*
hodnocení

0x

Andulky jsou pro potěšení. Chcete andulky, prostě trošku zrní poklidíte. To je jako s dětmi. Chcete děti, musí se přebalit ... Chcete auto, musíte dofukovat kola ... no jo, jinak to ani nejde. ... .. . . Hlavně ať vás andulky svou přítomností potěší .. a o tom to je ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]