Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,máme doma želvu už tak 5 let ,ale letos ne nechce zazimovat,už loni se ji nechtělo,ale letos to opravdu odmítá,je to opravdusilný sameček želvy vroubené,mám o něj starost. Prosím poradte mi... děkuji za všechny odpovědi
Tak ji nezimujte, asi má dost tepla. Stačí ji zabalit do mohré hadry, strčit do ledničky a nechat ji tam do jara. Do ledničky! Neé mrazničky! A želva zazimovala...
Tak to je mazec todlecto... představa, že si místo do papriky kousnu do želvy...
A ví o tom Srstka?
Pokud máte želvu doma, zimovat nebude, je na ni moc teplo a není nachystaná. Raděj ji nezimujte vůbec než špatně. Také by se nemusela probudit. Želva to nutně nepotřebuje, je to důležité jen pokud ji budete chtít k chovu (musí zimovat aby se pářila)
Já jsem měla želvy na bytě a taky nezimovaly, v zimě jsem krmila čínským zelím. Od doby co jsou od jara venku už zimuji. ALE přirozeně se připraví, klesá k podzimu teplota, zkracuje se den, přestanou žrát a snaží se zahrabat, až hrozí přízemní mrazíky, želvy dám do bedny a přenesu do chladna v chalupě a když klesne teplota ve sklepě pod 7°C dám je tam a jsou tam až do března...
Tady si přečtete výborný článek, jistě vás zbaví pochybností : euzelva.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.