Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Želva se nechce zimovat

Od: nicool* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,máme doma želvu už tak 5 let ,ale letos ne nechce zazimovat,už loni se ji nechtělo,ale letos to opravdu odmítá,je to opravdusilný sameček želvy vroubené,mám o něj starost. Prosím poradte mi... děkuji za všechny odpovědi :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

2x

Tak ji nezimujte, asi má dost tepla. Stačí ji zabalit do mohré hadry, strčit do ledničky a nechat ji tam do jara. Do ledničky! Neé mrazničky! A želva zazimovala...

tomasgulas

Já teda želvu nemám, takže do toho nevidím, ale tohle jste myslel vážně? :)

krkovicka*
Houmy to myslel vážně.Dole v lednici jí vyhradit box a tam zelvu suchozemskou uložit.Takhle se zimuji želvy.
doplněno 05.11.12 07:52: Dříve než zazimujete,přečtete si postup než rovnou jí dat do lednice.Na netu stačí vyhledat-nutno jí přestat krmit ireceptar.cz/... a spoustu dalšího.Máte jí 5let tak ledacos už víte.
tomasgulas

Tak to je mazec todlecto... představa, že si místo do papriky kousnu do želvy... *haha*

A ví o tom Srstka? *smich*

hoummy*

Ano, doporučil mi to veterinář :D, opravdu!

borax*

Ano je to jak říkáte, taky jsem ji měla v ledničce (když byla prcek, teď má skoro 3kg a 28 cm, už to nejde :) ale ono je ruší to neustálé otvírání. Je lepší mít lednici jen na želvy a otvírat jen na větrání.

borax*
hodnocení

0x

Pokud máte želvu doma, zimovat nebude, je na ni moc teplo a není nachystaná. Raděj ji nezimujte vůbec než špatně. Také by se nemusela probudit. Želva to nutně nepotřebuje, je to důležité jen pokud ji budete chtít k chovu (musí zimovat aby se pářila)

Já jsem měla želvy na bytě a taky nezimovaly, v zimě jsem krmila čínským zelím. Od doby co jsou od jara venku už zimuji. ALE přirozeně se připraví, klesá k podzimu teplota, zkracuje se den, přestanou žrát a snaží se zahrabat, až hrozí přízemní mrazíky, želvy dám do bedny a přenesu do chladna v chalupě a když klesne teplota ve sklepě pod 7°C dám je tam a jsou tam až do března...

Tady si přečtete výborný článek, jistě vás zbaví pochybností : euzelva.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]