Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cau cau

Od: mirka.tr odpovědí: 3 změna:

Plemeno"Čau čau"trpí občas nádorami, mám 7 letou fenku, která je bohužel s nádory prolezlá (potvrzeno i snímkami)! Jak se k ní mám teď chovat? Je hrozně panovačná a neposlouchá! Zvěrolékařka ji dává k dožití 2-3 roky.

Děkuji Mirka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tahy*
hodnocení

0x

Je to opravdu tak. Nevim zda ti poradim, ale něco podobného jsem zažíval u svého kamaráda. Nebylo s níi už k vydržení. Doktor mi také řekl, že bude lepší ji moc nedráždit. I pes ikdyž se to občas nezdá může propadnou jakémusi špatně se vysvětlujícímu výkyvu nálad. Zkrátka má také problémy jako my v období nemoci. U mě to bylo tak, že byly dny kdy to bylo super a dny kdy se nemohlo nic ale absolutně nic dělat. Trápila se a tak jsme se rozhodli jí to tu neprodlužovat. Plakal jsem a moc, ale co se dá dělat nyní je v nebíčku, kde jí již nic nebolí. Vím, že na nás vzpomíná. Uží si s ní mnoho krásných dní. A věř že jednou ji bude lépe. Hlavně ji nějak nestresuj ještě více a pochop, že je nemocná...

čauí sestra
čauáci jsou vždy sebevědomí a taky moc neposlouchají. A co se týká nádorů, jaké jsou, zhoubné? nezhoubné? čauáci se musejí milovat a pak, pokud nás taky milují, budou poslouchat aspoň co mohou. Já osobně svým psům domlouvám a vyčítám, to na ně platí ale nebít. Jinak je nutno rozlišit zda euthanasie našeho psa je skutečně pomoc příteli, který trpí nebo naše výmluva jak se zbavit psa, který nás už otravuje. Nezhoubné nádory nejsou důvodem k zabití psa, tímto důvodem je jen pro něj veliká bolest a celkobá beznadějnost situace. To, že pes neposlkouchá, je vaším a nikoliv jeho selháním, pokud už je doma zlý a agresivní, tak se to asi v původní rodině na u starého psa nespraví a je nutno najít nějaký způsob vyžití. Zkuste svého psa spíš než kritizovat dost rozmazlovat, pokud někdy náhodou poslechne nebo vyjde vstříc, ale jak říkám, čauák je čauák a pokud si vás nezamiloval, bude to těžké. Jak říkám, zabít psa, protožýe jsme ho špatně vychoval je asi sice možné, ale je to nelidské a pes si to nezaslouží a nějaké plky / s odpuštěním/ jak je v nebíčku na tom nic nespraví.
vydra*
Měli jsme do loňského podzimu fenu čau čau .Je to sice velmi náladový tvor ale uznává jen silnou osobnost neboť jí sám je.Naše Betty poslouchla totiž jen výhradně jen mě.V každém rozkaze musí být povel a né žádost pak Vá bude určitě poslouchat.Pokárat=Pochválit.Musí sezačít cíleně od mala.Jak se říká starého psa novým kouskům nenaučíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]