Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olizuje si přední nohu až do krve

Od: bibinecka odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu.Můj mazánek Bibinka 18ti měsíční fenka bišonka si olizuje přední nohu až do krve.Ostříhala jsem jí chloupky mezi prstama,prohlédla bříška,ostříhala nechty a dělá to stále.Má na pacce kolem nechtů růžovou srst od krve.Děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Měli jsme pekinéze a přesně toto měl taky- úplně si vykousal kůži mezi prstama . Veterinář nám poradil hypermangan - udělat z něj slabý roztok ( světle růžový) a potírat... během pár dní měl po problému*slunce* Hypermangan se používá jako desinfekce- ničí bakterie a plísně. Určitě to pomůže;).

bibinecka
hodnocení

Sabrinko děkuji za odpověď.To jsem udělala tak uvidím.(hypermangán)Hezký den

Určitě to pomůže...držím palečky.*slunce*Pomohlo to i pejskovi, který už měl mezi prsty úplně vykousanou díru- různé mastičky od veterináře nepomohly a tahle " růžová vodička" zabrala . Natírejte jí to několikrát denně, ale pozor, aby si to neolizovala. Já jsem to našemu pejskovi natírala než jsme šli na vycházku, venku mu to proschlo (neměl čas si toho všímat) a doma - pokud měl tendenci si to olizovat- tak dostal na pacičku dětskou ponožku...:D

pepane*
hodnocení

2x

Nemá mezi prstíky takové malé oranžové ďubičky?Je to hodně malé.

bibinecka
hodnocení

Děkuji za odpověď.Nic mezi prsty nemá.

katerina77*
hodnocení

2x

Hlavne musite zabranit tomu, aby si ty mista porad olizovala, to je zaklad, at uz je pricinou cokoliv. Mohla tam mit treba nejakou osinu nebo neco co uz je davno pryc, ale do podrazdeneho mista se pak muze dostat nejaka infekce a svedi to dal. Takze doporucuji limec, a hlidat, at uz si to neolizuje. Rozlizana mista vydesinfikovat a udrzovat v suchu a cistote. Hypermangan, co byl zminen, je taky fajn, tim nic nezkazite. Pokud se kuze na tlapce uklidni, asi to nic neni, jestlize bude cervena nebo jinak podrazdena, chtelo by to radsi zajit k vetovi.

bibinecka
hodnocení

Dobrý den Kateřino. U veterináře jsem byla a řekl,že ji to přejde.Byli jsme na dovolené a bibča byla s babičkou.Tak jí bylo smutno a začala to dělat.Udělám opatření s tím hypermangánem a uvidím. Ještě jednou díky za odpověď a hezký den.

katerina77*

Vidite, to me vubec nenapadlo a pritom to neni neobvykle takhle reagovat na stres. Tak at je holcicka brzy v poradku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]