Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi, prosím, někdo poradit, co chybí mému psu, že žere hlínu? Pravděpodobně nějaký minerál, ale nemůžu se nikde dočíst jaký. A máte někdo zkušenost s chudokrevností psa (má málo červených krvinek)? Co mu na to dáváte? Předem děkuji všem za odpověď. EL
Nevim jak psi, ale treba kone jedi hlinu v pripade, ze maji prekyselene travici ustroji a potrebuji si ho napravit. Dava se jim na to zeleny jil, mozna je to u psa obdobne. Pokud je pes chudokrevny, nedavate mu nahodou cesnekove tablety nebo neco, co obsahuje cesnek? Ten totiz muze zpusobovat prave chudokrevnost. Hodne zeleza obsahuji jatra.
mne vetoch povedal, ze je to len zlozvyk...
a potom som sa docitala, ze pred nedavnom sa zistilo, ze v pode sa nachadzaju prospesne mikroorganizmy s probiotickym ucinkom, a ze psovite selmy v prirode okrem toho, ze si zakopavaju korist, ich tiez dostavaju pojedanim travy a hliny. takze ho nechavam. ale z kochlikov doma by som mu nedovolila
Má hlad? Tak tuto možnost asi vyloučíme! Pak je možnost, že ho to prostě baví, že mu na tom taky něco "chutná", to se pak těžko vysvětluje, že by to pejsan neměl dělat. Většinou tam ale psíci hledají něco, co jim v jejich stravě chybí - doporučuji poradu se veterinářem, asi bude stačit změna stravy a pejsek to přestane mít zapotřebí. Držím palce Tobě i pejskovi, napiš, jak pokračuješ, díky!
eluna16, klidně ho nechte. Jestli mu chybí nějaká složka , chce ji mít v přírodním podání. Naši psi baštili do nedávna posekanou trávu ( samozřejmě okusují i rostoucí), ale ta posekaná , shrabaná a krapet zahnilá , na tu byli vysazení a roznášeli jí po celé zahradě a nosili si ji i domů. Takže jsem jim to brala a nosila zpátky na kompostek
.Vet pravil, že chtějí přírodní vitamín B, ať je necháme. Ve stravě nebo v tabletách to prý pro ně není ono. No a už je pokoj. Takže vydržte, pokud je pejsek jinak veselý a s chutí k jídlu, nic mu není. Karina
Je to tak asi měsíc, co Dorotka taky začala baštit hlínu. Ke granulím jsem občas zařadila drůbeží s větší porci zaleniny a těstovinami. Vytáhne drn a baští hlínu plnou hubou. A kamarádi okolo ní se taky přidali - jork, šica a kříženeček. Vypadali jako blázni. Několikrát.
Neřešili jsme to, ale teď, když to říkáte, uvědomuji si to.
Hovínko má parádní, tak ať!
moje štěně to taky dělá,taky jsme to řešili,ale venku jelikož je popelnice tak dám náhubek a je klid pěkně se věnuje tomu čemu má.A venku na zahradě nebo i doma v bytě z květináčů za to dostane vyčiněno,ale nějak to neřeším,myslím že jde taky o zlozvyk. Krmíme granulema Fitmin pro štěňata takže si myslím že ji nic nechybí. A stolici má fajn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.