Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočky - proč nejsou kamarádky?

Od: pavoucizena* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, asi před měsícem jsme si domů pořídili už druhou kočičku. Té první jsou 3 roky. Vždycky byla trochu zvláštní, s nikým se moc nemazlila. Prostě zvláštní povaha. Ale co se teď děje bychom ani do ní neřekli. Každý den to koťátko napadá.. je na ní dost agresivní až máme strach. Jednou jsme přišli a malá kočička měla krvavý čumáček *plac*Prosím poraďte jak je máme zkamarádit a nebo alespoň docílit toho, aby se respektovaly.

P.S. Koťátko velkou kočku nijak neprovokuje ani nezlobí. Jde snad o žárlivost?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marketa115*
hodnocení

1x

Jedním důvedem může být žárlivost. Muže se jednat i o to, že si kočičky prostě nepadly do oka. Je to i u lidí, taky potkáte někoho a už víte dopředu, že vám nějak nevoní a cítíte vůči němu zášť i když ho vidíte a mluvíte s ním poprvé v životě. Je to tak i u pejsků, když pořizujete nového do smečky, může se stát, že ho nejpříjmou, proto je lepší nejprve se domluvit dopředu, co bude když spolu nevyjdou. Myslím, že to bude stejné i u kočiček. Je možné, že stará kočička ji bere jako konkurenci a proto ji chce co nejvíce odradit. Já bych se snažila je dát nějak dohromady přes jídlo. Nějakými pamlskami a taky dopřála víc pozornosti velké kočičce, aby si nepřipadala odstrčená. :)

pb®
hodnocení

0x

Pokud byla prvni kocka 3roky jedinacek, muze seznamovani trvat dele, nez 3mesice. Mela jsem kocky, co jim to trvalo asi pul roku, to kdyz byla prvni kocka velmi dominantni a nekolik let jedinacek, ale nakonec se skamaradily, spaly a jedly spolu. Pak jsem mela kocky s velmi milou a mirnou povahou a ty byly kamaradky snad za 3 dny. Dejte jim cas, tu starsi hodne protezujte, at se neciti odstrcena. Co jsem pozorovala, tak kotatka po prichodu do nove rodiny se ke starsim kockam chovaji stejne, neprovokuji je, jdou jim z cesty, syceni a facky nevraceji, ale zkouseji svou hravosti si ziskat prizen starsi kocky. Jeste pockejte.

kejki
hodnocení

0x

Některé kočky se nechtějí kamarádit. Bohužel, je to tak.

stepa*

moje babi má taky kocoura 1 rok starýho a později našla za jejím barákem kotátko kocoura tak si ho nechala a ten staršý kocour(Roky) ho stále napadal a kotě stále mnokalo ale po měsíci to přešlo a normálně se nechali na pokoji a byly kamarádi jestli to u vaší kočku nepřejde tak vždy není zařvete aby toho nechala

kejki

Je to víc než rok, napřed kočka honila kocoura, aby vypadl, teď on honí jí, možná z legrace, ale ona prostě nesnáší všechny.

Ale já nejsem žádná autorita. Majitelky depozit a útulků mají větší zkušenosti, a prostě některá kočka (kocour) je vhodný jako solitér.

leniena*
hodnocení

0x

Ahoj o starších kočkách je známé že nesnáší jakékoliv změny, možná kotěti ukazuje kdo je tady pánem. Časem ji snad začne tolerovat, ale ty nervy...my máme psa labradora který nesnáší sousedovic kočku je schopný i přeskočit plot a hnát ji s vyceněnými zuby až do padnutí no a jaké bylo v zimě moje překvapení když venku mrzlo skoro -20 sousedi lufťáci dávno pryč a kočka u našeho telete jedla z misky a on na ní koukal a nechal jí nažrat...na oplátku mu pak pomáhala otvírat dveře do verandy!Potvora, skočila na kliku zhoupla se klika cvakla pes štouchnul čumákem a tlapou a oba v předsíní*haha*prostě dvojka. Určitě si na sebe zvyknou ale chce to čas

hop®
hodnocení

0x

Možná to není ani o žárlivosti. Víme, že kočky bývají osobnosti, a mají své nálady. Možná té první, domácí to kotátko prostě nesedlo. Já jsem osobnost, myslím, velmi tolerantní vůči ostatním lidem, ale občas potkám člověka, a bez opodstatněného a rozumově vysvětlitelného důvodu už toužím ho v životě nikdy víc nepotkat, protože tuším, že by mohla vzniknout neshoda, končící fyzickým násilím. Ten dotyčný si mne vůbec nemusí všímat, provokuje mne už jenom tím, že existuje...*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]