Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sterilace koček.

Od: miro® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den. Má někdo zkušenosti se sterilací kotěte? V jakém věku kotěte , změní se chování kočky , jaká je cena za provedení a pod. Za rady předem děkuji. miro

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

madla*
hodnocení

1x

Kastrovat kotě ne, počkejte až dospěje.Snad vám pomůže tato stránka utulek-kocky.cz/...

Kastrované kočky jsou přítulnější, mazlivější a víc se drží doma, netoulají se, kocouři neznačkují. Já jsem platila za kastraci kocoura 1000 Kč v Praze, u koček to bývá i víc ,protože zákrok je složitější. Mimo Prahu a větší města budou ceny možná nižší.

knopka*
hodnocení

1x

já platila 600kč,ne v Praze.Kotě ne,já jsem šla až začla mrouskat ale musí se kastrovat mimo období mrouskání.

pb®
hodnocení

1x

Trvejte na tzv. ovariohysterektomii, tedy vyjmuti vajecniku i delohy. Nekteri veti jen vyjmou delohu a vajecniky ponechaji, kocka pak sice nezabrezne a mrouka dal, pri cemz se hlasove projevuje a take se tim nezabrani prenosu nemoci, protoze se bude stykat s kocoury. Kocka co chodi ven by se mela kastrovat v pul roce, ne pozdeji, protoze pak uz byva vetsinou brezi. Kastrovat lze v prvni polovine brezosti. Jenu takovou mam prave doma, prisla k nam na zahradu, hubenoucka a mala, ale uz brezi, bylo v ni 5 zarodku. Kastrace v Praze me vysla na 1400 a dalsi 300 za antibiotika. Nekde nejspis kastruji levneji, chce to se poptat. Kastrace neni u kocek ani u kocouru nijak vekove omezena, kastrovat lze i nekolik tydnu stara kotata a vyzkumy ukazaly, ze kotata snaseji kastraci lepe a rychleji se zotavi, nez zvire pohlavne dospele. Akorat cesti veterinari nejspis nectou zahranicni literaturu (mimochodem vite, ze veterinar s titulem muze opustit VS a zalozit si a provozovat vlastni praxi, aniz by kdy vlastnorucne vykastroval kocku?), takze nekteri se zastaralymi nazory stale trvaji na urcitem minimalnim veku kastrace zvlast u kocouru a zduvodnuji to nevyvinutim mocoveho ustroji a naslednym snadnejsim ucpavanim, pokud dojde k tvorbe mocovych krystalu. No i na to byly delany vyzkumy a nic z toho se nepotvrdilo.

Kocku pred kastraci je nutno drzet 12-24 hodin o hladu a 2-12 hodin ji nedavat pit, kazdy vet rika neco jineho. Po kastraci dat napit az se uplne probere z narkozy a najist az druhy den rano a asi polovicni porci, vubec plati, ze po operaci krmit casteji ale mensimi davkami. Druhy den by uz mela normalne zrat a nejspis take pujdete na kontrolu, kde vet zkontroluje, jak rana vypada. Na vyndani stehu se chodi asi 10dn po kastraci, u kocouru neni nutne ranu zasivat. Kocky maji tendenci i ranu lizat, protoje vhodne usit kosilku, do ktere se kocka oblekne a rana je kryta latkou. Kosilka vypada jako ctverec se ctyrmi otvory pro kocetiny, zavazuje se na hrbete kocky. Vet vetsinou kocku sice oblekne do prubanu, ale ten na kocke moc nedrzi. Az do vyndani stehu by kocka nemela chodit ven, drzte ji nekde v ciste a teple mistnosti, zvlast v zime, po narkoze je narusen termoregulacni system a zvire muze prochladnout. Spinava kulna nebo garaz vazne neni vhodne misto pro nekoho, kdo prave prodelal brisni operaci. Nekteri veti kastruji i tzv. uzavrenou metodou, kdy neni nutne chodit na vyndavani stehu a kocka muze uz za par dni ven, je to vhodne zvlast u divokych kocek, s kterymi je spatna manipulace a po zotaveni z narkozy dochazi k opetnemu vypusteni do puvodni lokality.

mia*

Naší kočce po kastraci zůstal v kůži kousíček stehu-taková modrá nit..Nic jí nezlobí, ale není to nebezpečné?

kejki

Je to poměrně inertní, ale není jednodušší vzít pinzetu a vytáhnout?

mia*

Nejsem veterinář-nevím, jestli to tam má co dělat či ne...A nejspíš to bude zarostlé.

binka*

Kejki, jste z Veltrus?

kejki

Mám tam příbuzné a jezdím tam k Pochobradskému.

binka*

Tak to jsme na tom, Kejki, stejně - s těmi příbuznými.

Jinak já dávala kastrovat kocoura v Praze - Zbraslavi a platila jsem 450,- Kč.

zelvicka

Většinou se stehy provádí vstřebatelným materiálem,tomu odpovídá i barva,bývá modrý nebo fialový.Pokud se nevstřebá,což se může ojediněle stát,organizmus ho vyloučí,nemusíte mít žádné obavy,pokud rána neotéká,neplní se hnisem apod,ale to sami vidíte.

zelvicka

Píšete s odpuštěním samé nesmysly,neplette tu lidem hlavy.

zelvicka

Omluva,o těch nesmyslech to patří pb;) Ten sloh co vymyslel je jedna velká kravina.

m
hodnocení

0x

Kočka/kocour se může kastrovat až myslím od 1 roku. Naše číča se stala o něco přítulnější a byl to dobrý krok, potože se opravdu hodně trápila a jelikož je to PP kočka, jen tak jsme ji úlevu nedopřáli, koťata jsme chtěli, ale bylo by to hodně náročné i finančně, tato rasa se prodává cca za 20 tis, ale nejsme ten výdělečný typ a asi bysme se vymazlených koťat těžko zbavovali :)

kejki
hodnocení

0x

No koukám ve Veltrusích ceny zlaté - 500,- kocour, 900,- kočka. Plus návštěva vyndání stehů, ale pokud je vše v pořádku, zvládne to člověk sám.

My dávali naší kočku taky kastrovat sterilizovat a cena se prý odvíjí podle váhy kočky. Prý pak musí dát víc nějakého anestetika. Vyšlo mě to na 1200 Kč. Bylo to tuším po prvním mrouskání. Nejhorší na tom celém bylo, jak se kočka probouzela. Pořád se pokoušela utíkat, ale chudák přepadávala na stranu. Stehy měla nějaké, co se nevyndávají. Nějaký čas po operaci měla okolí jizvy hodně tvrdé, ale teď už to není vůbec poznat. Původně to byla kočka domácí. Když jsme ji chtěli vzít ven, tak se hrozně všeho bála. Teď už celé léto ven chodí, ale drží se jen na zahradě. Kočičí kamarádi z okolí chodí za ní k nám :)

zelvicka

S těma cenama,neblázněte,i v menších městech na slušných klinikách Vám vykastrují kocoura za 300 a kočku za 600,opravdu se cena pohybuje podle váhy kočky z důvodu spotřeby anestetika ale je to rozdíl v desetikorunách,je opravdu zbytečné dávat za tak triviální zásah tisíce;)

hodnocení

0x

Ahoj, máme taky kotě (kočku) - zrovna jsme byli u veterináře očkovat, tak jsem se ptala i na sterilizaci - a je to dobrý veterinář, tady v okolí hodně uznávaný... - říkal, že nejlepší je to provést ještě před prvním mrouskáním, v půl roce, že prý vůbec nevadí, že ještě nebude dospělá, nijak jí to povahově nezmění, možná prý bude mít tendenci přibývat na váze...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]