Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ryba po bitvě leha na bok

Od: peugeotman odpovědí: 4 změna:

dobrý den chci se zeptat mám v akvariu 4 tlamovce žlute a jednoho pruhovaneho odborný název neznám a mezi nimi i jine ryby ale to stranou pruhovaný nahání žlute ač je menší než oni a po bitvě mi jeden tlamovec už od rána leha furt na bok tak jsem ho dal na chvíli do porodničky a ted jsem ho přemístil do maleho akvária protože by ho jinak dokousal ten pruhovany , když jsem ho přemístil a podival jsem se na neho tak má trochu jako by zakalene oči a pořád lehá na bok sice už začal plavat že už není tak otřesený ale zajímá mne proč furt padá na bok na levou stranu neustale vyrovná se a za chvíli je znovu na boku

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

4x

dobrý večer, při útocích ryb dochází k pohmoždění rybího těla, následně vznikne otok v dutině břišní, který tlačí na plynový měchýř a může být právě tím otokem poškozena i postranní čára, což je citlivý orgán, který je tvořen četnými nervovými zakončeními, proto ryba padá buď na levou, nebo na pravou stranu. Při opravdu silném ataku, může dojít i k poškození plynového měchýře, nebo částečnému vypuštění vzduchu ( respektive plynu, který obsahuje )...

borax*
hodnocení

2x

Tak Ukulele vám to krásně popsal. Jen doplním... pokud chováte tlamovce, musíte mít i odpovídající akvárium. Minimálně 200 litrů, je třeba jim vybudovat skalky, aby měli schovky. Jsou to velmi teritoriální ryby, které se napadají navzájem a pokud máte spolu snimi i jiné ryby, brzy je zlikvidují. Doporučuji navštívit stránky wds.cz/... tam se vše potřebné dočtete a také vám na foru poradí. Akvaristice zdar!

arakain77*
hodnocení

0x

kdyby to bylo treba prase,doporučil bych rychle zabít a udelat hostinu.

peugeotman
hodnocení

opravdu dekuji odpověd opravdu moc pomohla tak todle nepochopím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]