Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jack russell v bytě

Od: ivagarden* odpovědí: 19 změna:

Ahoj,chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s jackem russellem v bytě i obecně..Prý je to dost čilý pejsek a bojím se, aby vydržel cca 9hodin sám v bytě:(,když budu v práci..Děkuju za odpovědi...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

9 hodin je dost. Ani ne kvůli venčení, to by si pejsek zvyknul, ale není to trápení obou? Pejsek bude sám, vy budete v práci jak na trní. *nevi*

ivagarden*
hodnocení

Právě že to je dost hodin...no teda přítel bude chodit dřív domů ale stejně...bohužel makat se musí*nevi*ale pejska bych stejně chtěla,protože je prostě miluju*hi*

marenka*

A co si zajít na nějakou výstavu psů? Tam jich uvidíte hromadu, od každého plemene víc pohromadě, z čehož se dá už odhadnout temperament. Co vy víte, do jakého pejska se zamilujete. ;)

ivagarden*
hodnocení

To je fakt, to bych mohla zkusit...třeba si nakonec vyberu naháče*smich* zatím jsem byla jen na výstavě koček, ale bylo to zajímavé,ani jsem nevěděla, že je takové množství zvlaštních ras..

arimas*

taky psy miluju ale protoze na ne zatim cas neni tak si ho holt nemuzu poridit.. Neni to od vas trochu egoisticke "ZE VY CHCETE" ale nemate na nej cas..*zed* ja bych toho chtela ... ale nekdy se vyplati trochu uvazovat nez do neceho bezhlave skocite , nemyslite? NENI TO PROBOHA plysova hracka!

ivagarden*
hodnocení

a to mám čekat do důchodu abych si ho mohla pořídit?a panicka v domácnosti holt taky nejsem...tak jak to mám asi udělat!psy mám prostě ráda,nevím jestli to dokážete pochopit,jak to myslím...

janci*

Již jednou se toto řešilo v rubrice Jaký pes do bytu? Ráda bych zkopírovala svůj názor.
Dle mého názoru 70 % lidí co má pejska chodí do práce a tudíž musí pejska nechat samotného doma. Určitě pes není záležitostí nezaměstnaných lidí nebo jen důchodců.Na druhou stranu jsou povolání, která jsou časově náročná a u kterých to opravdu nejde. Doma máme ši-tzu a je mu již 8 let a prakticky celý jeho život musel být nějakou tu dobu sám doma a nikdy mu to nedělalo problém. Je to oddaný, milý a hravý pejsek a dobu, kterou nejsme doma mu plně vynahrazujeme po příchodu domů a o víkendech. Samozřejmě tu mluvím o malých plemenech, které jsou skutečně spíše "na gauč". Na druhou stranu sousedé mají jezevčíka a co odejdou do práce, začne kňučet a kňučí než se vrátí domů a je to hrozné. Ten si asi nezvykl nikdy a to je mu už 12 let. Pejsek si musí zvyknout. Nejlepší je nijak nedramatizovat odchod, dlouze se neloučit a to samé platí při návratu domů. On to pak považuje za běžnou věc jeho života. A většinu doby kdy je doma sám prospí. Teď naše malé štěňátko také necháváme samotné doma a má doma spoustu hraček, které ho, doufejme, zabaví.

katerina77*
hodnocení

2x

Dost cily je mozna jeste jemny vyraz, JRT jsou neutahatelna torpeda :) Pokud bude doma sam tak dlouho, pocitejte s tim, ze se bude nudit a predpokladam, ze hrozi doma nejaka demolice. Ale naucit se to urcite muze. Pravda ale taky je, ze rada lidi s JRT si pak casem porizuje druheho, prave proto, aby se o samote trochu zabavili. Kazdopadne pokud se opravdu pro JRT rozhodnete, pocitejte s tim, ze rano nez pujdete do prace to bude chtit venovat mu dost (hodne) casu a co nejvic ho utahat. Plati to u vsech psu, jen u nekterych je to utahani jednodussi, u nekterych jako JRT vyrazne slozitejsi a casove narocnejsi. No a po praci znovu a jeste delsi dobu, maji opravdu hodne energie, ktera se musi nekde vybit, takze je to dost casove narocne a je dobre zaradit do pravidelneho programu nejaky sport (samozrejme primerene veku pejska).

ivagarden*
hodnocení

právě toho se bojím,že se bude dost nudit a demolovat..ale je takovej správňáckej,moc se mi líbí,nechci ňákou fiflenku,ale bojím se abych mu stačila*bezim*..ale pejska bych stejně chtěla..ale nejspíš to budu muset přehodnotit*zed*akorát nevím jakého jiného ne tak energického,protože bohužel do práce se musí..:(

hodnocení

2x

Rassell je nádherný pes. Ale pozor, pozor na něho. Jak je malý, tak veliký drak to je. Dorotka má takového kamaráda a musím vám říct, že je to torpédo. Nejraději si hraje s fenou amerického staforda, kterou obcházejí i psi i lidé. *klik* Když jsem kupovala svého prvního knírače, strašně se mi líbil takový dráček, nebojácný, rvavý, temperament až na půdu. Akorát k mé povaze. Ale vybrala jsem si toho klidnějšího s tím, že ten drak bude v rodině se zahradou šťastnější. Ale stejně to dopadlo tak, že ten drak nedostal chovnost, protože se bál, kousal ze strachu, bál se střelby a čural jim po domě. A můj Andy dostal v povaze 5. To je vyrovnaný, sebevědomý pes, který může krýt i bázlivé i ostré fenky. *ua*Ale to jsem hooodně odbočila. :D Nezapomínejte, že rasl je teriér a nemůžete přemýšlet jen o tom, jaký bude sám v bytě. Musíte přemýšlet i o tom, kolik času, kde a jakou činnost mu nabídnete, až se vrátíte z práce. Vlastně každý den. 365 dní v roce. Násobeno 10-15 lety. Jestli jste ochotni a schopni dát mu prostor k lítání a k vylítání. Koukněte se na něho, jak mu svítí oči a jak mu hraje každý sval v těle. Krása! Ale pro toho, kdo mu dá dostatek prostoru a dovolí mu být šťastný.

ivagarden*
hodnocení

toho se taky bojím..abych mu vůbec stačila když je tak energický..ale je fakt správňáckej,moc se mi líbí..takovej čertík roztomilej*smich*..musím to ještě rozvážit..ale nevím jakého jiného,nechci žádnou fiflenku..aby byl občas akční ale i klidný..Knírač je taky fajn plemeno,taky jsem o něm uvažovala,do bytu by byl tak akorát a vím jak se chová..russella jsem vždy viděla jen z dálky..ale stejně to je miláček*hi*

vanilka81*
hodnocení

0x

Soused ma JRT a starší labradorku a zlobit začínají až večer. Ono se to těžko dá dopředu odhadnout, protože my máme Yorkshire terriera a ten je strašnej ďábel - taky naprosto k neutahání a drzý a tvrdohlavý. A to je asi unikát, protože jinak známe jen uťáplý ustrašený yorky.

Já jsem si psa pořizovala, když jsem byla asi 9 měsíců doma - bez práce, takže jsem na něj měla dost času. Nedokážu si úplně představit, že budete malinké štěně nechávat tak dlouho doma. My pořídili nastavitelnou kovovou ohrádku. V naší nepřítomnosti byl nejprve jen v ní i v noci. Odcházeli jsme postupně, aby věděl, že se vrátíme. Sousedka nám říkala, že nijak nekňourá ani neštěká. Pořídili jsme mu spoustu hraček, které je potřeba obměňovat - pak ho začnou nudit. Pozor však na některé - spousty jich rozkousal a to pak může být nebezpečné. Nejvíce se osvědčili staré ponožky či podprsenky. Pozor na plyšáky! Obsahují korálky či našité nosy a ty vždy hned vykousne a rozkousá. Jo a nejlepší je propotit triko a dát mu ho, aby měl pocit, že jste s ním. Bohužel dobu, kdy se mu budou měnit zuby budete mít nerada, protože si je bude chtít vylomit za každou cenu. Naštěstí kousal jen do opravdu tvrdých věcí - asi je chytrý :) např. zeď, noha od stolu, dlaždice.

stepa*

já mám taky jack russel ale jesstli chce te ho něčím zabavit když budete v práci kuptemu míček do kterého se dávají pamlsky stačí dát třeba salámek do míčku a on si několik hodin snažit salám,ek vyndat našemu to velice pomohlo a už vůbec nezlobil ano neštěkal cena je kolem 100 až 200 kč

ivagarden*
hodnocení

a jaký je teda povahově?je opravdu tak aktivní pes?

stepa*

je to aktivní pes potřebuje dostatek pohybu a prostoru nejvhodnější je když bydlíte na venkově ale v když bydlí te někde v paneláku vůbec to nevadí nejlepší je když ho ihned po práci vezmete na dlouhou procházku

ivagarden*
hodnocení

taď jsem tak různě koukala do časopisů atd..a všude o něm píšou něco jiného...někde že je to mítus, že je tak aktivní a jinde ho líčej jako šíleně aktivní monstrum*sok*takže je to fakt těžký, každej pas je jinej...No přítel bude chodit domů asi o 2hoďky dřív domů,ale stejně..jenže to bych si ho musela pořídit až budu na mateřské,ale to říkaj, že to taky není dobrý, mít mimčo a štěně, to bych na něj neměla čas vůbec..Děkuju za typy na hračky..o tom tričku s potem jsem už taky slyšela-zajímavé;)

pegin*

tak mi štěně JrT nemáme,máme štěně fenku výmarského ohaře,což je líčen jako lovecký pes s velkou aktivitou.Já bych se toho tolik nebála,jistě že ze začátku byste měla mít štěně co nejvíce u sebe nebo aspon někdo z rodiny,aby nebyl sám.Moje výmaračka je také aktivní,ale jak už někdo psal,začíná řádit k večeru,což už jistě budete doma z práce, pokud navíc ji utahám procházkou nebou hrou ráno,potom celé dopoledne spinká, Záleží smozřejmě na každém jedinci zvlášt.

ivagarden*
hodnocení

vymařsky ohar je taky moc krasny pes, ten by se mi také libyl, ale až budu nekdy bydlet v domecku, aby mel prostor..Asi vážně záleží na každým psu,každej je jinej..asi do toho pudu *jasne*

katerina77*

Myslim, ze by nebylo od veci se s temi pejsky seznamit osobne, vybirat psa podle casopisu a obrazku se muze nevyplatit. Zajdete si nekam na vystavu, kontaktujte nejake chovatele a zajedte se tam podivat, az je uvidite nazivo, pak se teprve rozhodnete. Samozrejme muzete natrefit na nejakeho klidase, ale opravdu ti, ktere znam, jsou silena torpeda, takze doporucuji nejdriv je fakt videt a poznat a pak se teprve rozhodovat. Krome temperamentu nezapominejte na to, ze jsou to terieri, potrebuji opravdu hodne duslednou vychovu, ne kazdy je na to pripraveny. Nevim jake mate se psy zkusenosti a co muzete psovi nabidnout, ale opravdu bych radila dobre to zvazit. Coz tedy bych radila u spousty dalsich plemen, kazdy ma nejake vlohy a naroky a bohuzel je spousta lidi co si porizuji psa jen proto, ze se jim libi a pak to nezvladaji a trpi tim jak clovek, tak pes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]