Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po kolika týdnech začít dokrmovat koťata?

Od: ar* odpovědí: 10 změna:

Kdo pak poradí kdy začít? je to stejné jako u štěňátek? Předesílám "mamina" má mléka zatím asi dost , v sobotu jim budou tři týdny.

Po kolika týdnech začít dokrmovat koťata?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepane*
hodnocení

2x

*ua*Jsou kouzelná.*palec*Ať rostou.

*cteni*Mezi druhým až třetím týdnem věku se koťátkům vyvíjí čich. Snadno dle pachu dokáží rozlišit svou matku, ostatní sourozence a svého člověka. V třetím týdnu věku se vyvíjí sluch, proto dáváme pozor na hlasité zvuky, při kterých se mohou snadno polekat. Zpozorovat také můžeme první zoubky. Mezi třetím a čtvrtým týdnem koťátka zkouší své první krůčky, chůze je z počátku nemotorná a nejistá, ale s každým dnem se stává jistější. Pelíšek musíme přizpůsobit pohyblivosti koťátek. Zvětšíme jim prostor pohybu a pelíšek zajistíme tak, aby z něj nemohla vypadnout. Jakmile začnou chodit, můžeme je učit zvykat na samostatné přijímání potravy. Učíme je pít mlíčko z talířku, můžeme jim nabídnout tvaroh. Každý začátek je však těžký, a tak musíme počítat s tím, že z počátku budou mít koťata víc mléka a tvarohu na tlapkách, než v bříšku. Jakmile začnou sama jíst, dáme jim k dispozici menší záchůdek se stelivem. Dále jim poskytneme hračky, aby se nenudila.

Více zde:

moje-kocka.cz/...

doplněno 15.07.10 09:25:

Madla mi občas dáváme kravské mléko.Žádné zdravotní obtíže nemají.Asi to bude tím, že jsou venkovní.Otrllé.:D

doplněno 15.07.10 09:54:

Ar není tak trochu po páničkovi?:DŘíká se, jaký pán takový ...;)

madla*

No já bych si dovolila nesouhlasit s podáváním mlíčka (kravského). V kočičím organismu totž chybí enzymy, které zpracovávají laktózu, působením žaludečních šťáv se mléko srazí a stává se nestravitelným. To způsobuje průjem a kočky mohou trpět i bolestmi bříška. Pro malá koťata by to mohlo být i fatální. Tvaroh a jogurt a zakysané výrobky jsou v pořádku. Pokud chcete dát kočce mléko, tak raději to "kočičí", co se prodává v pet shopech, které je zbavené laktózy.

ar*
hodnocení

Pepane tak ty naše jsou nějaké zrychlené. Ty už začínají chodit od druhého týdne, pravda jdou trochu jako strašilky, ale snaží se. Oni budou asi po mamině, té bude v září rok a už má třítýdení mrňata. A to jsem ji vždycky říkal ,když šla ven ať se chová slušně a neposlechla*smich*

Pokud se jedná o mléko a mléčné výrobky tak to kočka nechce (je to potvora rozmlsaná) tak vápník dodáváme tak že rozmixuji skořápky na prach a zamíchám do konzervy a to zbaští v pohodě.

ar*
hodnocení

Tak to mně nenapadlo a já proč jsou tak i s maminou hodné*smich*

myse*
hodnocení

2x

krásně čičiny... kolem 4. týdne to můžete zkusit. Mi se osvědčila krupicová kaše - neslazená, řídká. Buď si koupíte Myšku krupičku (instantní kaše od Vitany) a nebo můžete vařit na 2 dny dopředu - schovávám ji v lednici, pak rozmíchám v horkém mlíce.

Naše kočiny na ní zatím jsou ještě 1x denně a to jim je 9 týdnů... (jinak kapsičky a konzervičky...)

ar*
hodnocení

Stará dobrá krupička, koukám že to bude asi trochu podobné se štěňátkama.

myse*

no vždyť jo...

zkoušela jsem i piškoty v mlíku - ale to není ono - vylížou mlíko, piškoty nechají... v tomhle vedru se všechno hrozně rychle kazí, takže zbytky vyhodit (já dávám dožrat psovi :) ) dokonce se mi zkazila i otevřená konzerva... musím parkovat všechno v lednici...

stracena*
hodnocení

0x

Krásný kotěnky! No já jsem začala přikrmovat ve 4 týdnech, ze začátku se jim moc nechtělo a musela jsem jim dlábo cpát do tlamiček, ale naučili se rychle. Ze začátku sýr, tvaroh, kousíček vařeného kuřete, později konzervičky pro koťata. Obě kocouřiska ale "tankovala" pořád u mámy, až když šla na kastraci, tak jsme je museli oddělit. Zajímavé - jeden kocour mléko nepije vůbec, ten druhý ho miluje. A.

ar*
hodnocení

Děvčata díky za rady, na těch 4 týdnech začneme postupně přikrmovat. Jé už vidím jak budou zamatlaná :D.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Are, čičiny jsou úplně úžasné!

My jsme koťátko nedávno předali novým majitelům, asi od 3. - 4. týdne jsme mu začali dávat speciální kočičí mléko. Maso moc nechtělo. Jedině syrové kuřecí, ale třeba kapsičky, to vůbec. Každému asi jede něco jiného ;)

Ale dokud budou pít od mámy, tak buďte v klidu. ;)

P. S. Co čičina milovala - rohlík s máslem - ale jenom pěkně z ruky, u snídaně. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]