Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naše kočička dostala žihadlo

Od: elda* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

naší kočičku před chvílí píchla do packy vosa. Nemůže se ji nic stát? Nemůže být alergická nebo něco? Dějuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Kočku sledujte, kdyby se něco dělo, honem k veterináři. S alergií na vosí bodnutí jsem se ale u koček nikdy nesetkala.

elda*
hodnocení

A nemůže vosí jed takhle malému zvířátku ublížit? Náš Čuník má sotva 3 kila

marenka*

Alergická reakce by se už objevila do pár minut po bodnutí. Teď můžete Čuníkovi (super jméno) packu chladit. Já to dělala tak, že jsem namočila do studené vody utěrku a zabalila. Sice u psů, ale to je asi jedno. ;)

pepane*
Nástraha v podobě vosího bodnutí

Po vosím píchnutí si vaše kočka místo vpichu okamžitě začne škrábat. Jak sami víte, vosí jed neskutečně svědí. Proto pokud máte podezření, ustřihněte kočce v místě vpichu chloupky a kůži ošetřete octem a cibulí. Navíc můžete místo vydesinfikovat lihem. Bodla vaši kočku včela? Žihadlo opatrně vytáhněte pomocí pinzety. Nakonec můžete na místo přiložit studený obklad, kterým zabráníte otoku.

Vosí bodnutí může však u kočky vyvolat i alergickou reakci. Pro kočku se může stát osudným, pokud ji vosa bodne do krku nebo to jazyka. Krk by ji mohl otéct a kočka by se zadusila. Stane-li se něco takového, okamžitě vyhledejte veterináře

miciny.cz/...

elda*
hodnocení

Tak zatím se zdá Čuník v pořádku, jen packa jí hodně netekla. Hodně si jí olizuje, asi to opravdu svědí... Děkuji za odpovědi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]