Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je dobré kupovat FRISKIES?

Od: kristynaj* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je vhodné pro 3 měsíční štěně ZR krmivo Purina Friskies. Jestli tam náhodou nejsou nějakýé přídavky, které psům nedělá dobře atd. A jaké je nejlepší a neni příliš drahé. Předem děkuji za odpověď. ;)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

3x

ZR znamena zlaty retriever? Pak moje odpoved na vas dotaz je dvojnasobne ne, Friskies neni vhodne. Neni to vhodne krmeni pro zadneho psa a pro velkeho uz vubec ne. Slozek, ktere psovi neudelaji dobre je tam cela rada. Vlastne temer vsechno, co tohle krmeni obsahuje jsou odpady ze zpracovani. Pri vyberu granuli se divejte na podrobne slozeni, cokoliv jako zivocisne derivaty, produkty zivocisneho puvodu, produkty rostlinneho puvodu a pod. vam napovi, ze se jedna o odpad a ty nejlevnejsi suroviny. Stejne tak si davejte pozor na obsah obilovin, pokud jsou obiloviny na prvnim miste, je to duvod okamzite granule z uvah vyloucit. Stejne tak pokud jsou obiloviny na nekolika prednich mistech. Casto to vyrobci rozdeli do nekolika polozek jako napr: kukurice, kukuricna mouka, psenicna mouka atd., kdy objem jednotlivych casti nepresahuje masovou slozku, ktera se tak dostane na prvni misto, ale pokud se podivate poradne, zjistite, ze tech obilnych casti je na prvnich mistech vic a pokud by se secetly, tak svym objemem prevysi objem masa a dostaly by se na prvni misto ve slozeni. Neni to zadna veda, ale je potreba tomu venovat trochu pozornosti.

Na granulich se nevyplati setrit a u stenete to plati dvojnasob, pozdeji se vam to muze osklive vymstit. Krome dobrych granuli bych doporucila pridavat jeste vitamin C a kloubni vyzivu.

Pro zacatek si prectete treba tohle ichovatelskepotreby.cz/...

pepane*

*cteni*Zde něco k výživě.

artemisterra.com/...

arimas*
hodnocení

0x

ja mam prozkoumano ze K-9 asi bude jedna z nejlepsich moznosti..

candy.cz/... maji tam samozreme i specialni pro stenatka ...

vseobecne jsem vyzjistila ze Canadska krmiva jsou nejlepsi.

nejsou vsak levna. ale musite si rozhodnout zda li chcete usetrit na krmeni a pak behat po veterinach a vyplaznete prachy za lecbu...

doplněno 13.07.10 14:49:

candy.cz/... tohle si prectete :)

marenka*
hodnocení

0x

Mám tady u sebe zrovna jednoho pejska, který byl od narození do 8mi měsíců krmený Friskies. A mám porovnání s druhým psem, krmeným superprémiovým krmivem. Friskies= příšerné pelichání, špatná stolice, křivé nohy (nevyživené kosti v období růstu) děs běs. *blee*

cyril*

Oba pejsci jsou samozřejmě z jednoho vrhu, pro zachování objektivnosti.

marenka*

Ne, nejsou. Ale kdyby nedošlo ke zlepšení po změně granulí, nepsala bych to sem. *bum*Samozřejmě že s výjimkou křivých kostí, to už je nezvratné poškození.

pepane*

Marenko, oni jsou z jednoho vrhu?

*nevi*Nemyslím, že by za vše mohlo krmivo.Může to být dědičné apod.Dříve nebylo na výběr tolik jako dnes a nejsou všichni pejsci nemocní.Vlastní zkušenost.;)

Každý krmí jiným a myslí si, že dělá pro pejska to nejlepší.Výběr zůstane stejně na Vás.

arimas*

ja se obavam ze pro vetsinu je na prvnim miste cena ... nemyslim si ze taci jedinci vubec uvazji a uz vubec si nemyslim ze je zajima zda delaji pro psa to nejlepsi . Neni nic snadnejsiho nez udelat pruzkum a zjistit rozdily v krmivech. Pak uz by nemuseli "myslet ze delaji to nejlepsi PROTOZE BY byli vyvedeni VELICE RYCHLE Z OMYLU *smich*

doplněno 13.07.10 16:37:

Jeste doplnim ze jsou i jedinci kteri znaji jen to co vidi v TV a to znamena ze to je zakonite TO NEJ *zed*

pepane*

Tak ať jim chutná a jsou zdravý.*tuc*

hodnocení

0x

kristy, klikněte na Seznam rubrik - Zvířata - Psi (ti jsou v řádku, ne ve sloupci) a trošku poklikejte, toto se tady už řešilo mnohokrát. *hej*Na pytli s krmivem je složení. Když je maso na prvním nebo druhém místě, tak to ještě jde. Ale když je až na bůhvíkolikátem, tak je to v háji. Jsou to samé náhražky, tuky a soli. *blee* A fakt, pejsek nedostane ten úplně nejlepší základ. Do roka se nemá na krmení šetřit. Pak už se může z nároků slevit, ale v době vývoje se nevyplatí být kolenovrt. *jasne* Jaká je to rasa se zkratkou ZR?

kristynaj*
hodnocení

ZR je zkratka pro plemeno Zlatý retriever. Děkuji za odpověďi a já letim do obchodu kupovat lepší krmivo.

hodnocení

0x

Kristy, poklikejte a najděte si internetový obchod. Tam vás to vyjde levněji i s dovozem domů, než v kamenném obchodě.*vtip* Ale nejdříve musíte najít kvalitní granule, ale takové, které bude baštit. Je to na mrtvici, koupit pytel a mladý to nechce! *zed*

PS: Myslete na nás, v 17 hod jsme objednané na kastraci. *plac*Sice jsem to už jednou se svoji psinečkou zažila, ale přesto se toho hrozně bojím. Mám pocit, že víc, než když jsem měla jít na sál já. Dorotce jsem to ještě neřekla, nechci ji děsit. A zuby jí při jedné narkoze taky očistí.*mala*

pepane*

*palec*Babkazov budeme držet, nebojte.*mala*

*klik* Dejte vědět po zákroku.

Jo, napíšu. Děkuji za starost. *placni* Doma máme 23´C, tak si myslím, že by se z toho mohla vylízat bez problémů.

marenka*

Držíme Dorotce moc a moc palečky *houpy*To, že se bojíte víc, než u sebe, naprosto chápu, zažila jsem to. Tobiášek byl na pouhém vytržení mléčného zoubku, ale musel pod narkozu. Nemusím popisovat, jak mi bylo, když jsem předávala lékaři to bezvládné uspané tělíčko s jazykem z tlamičky. Já to probrečela, pejsek prospal. *hi*

hodnocení

0x

Kristy, omlouvám se, že u vaší otázky diskutuji o své fenečce. *hi* Dorotku včera odoperovali a vet říkal, že jsme to udělali úplně dobře. Ukazoval mi pár bouliček v cecíkách. Víceméně jsem o nich věděla, ale myslela jsem si, že jsou to hrčky z toho, že ji něco štíplo nebo z klíštěte. A v podstatě jsem to neřešila. Vet pravil, že tím, že budou chybět ženské hormony, tak se růst nových omezí na minimu. A ty, co tam má, musí ven. Asi za 2 3 měsíce. Jsem z toho špatná. *plac*Jinak je dobrá, pospává, nejistě vrtí ocáskem. Dnes jdem na kontrolu a pro antibiotika.

horsik*
hodnocení

0x

Dobrý den! Otázky krmiva an takových to servrech vždy jen způsobují vyměny názorů...On totiž, podle mě, neexistuje jednotný a správný názor na granule...na každých je něco a každému psovi vyhovuje něco jiného...a ten kdo vám je bude chtít rozmluvit si vždycky najde něco na těch vašicha vy něco na jeho...já osobně bych Friskies nekrmila(krmím royal canin+večer maso, zacož jsem atdy byla odsouzena..., ale já si aztím stojím, že nic špatného nedělám a nikdo mi to nevymluví!) doporučila bych vám granule české značky Brit, jak jste psal, aby nebyly drahé myslím, že nijak zásadně nejsou, ale určitě zde bude spousta lidí proti nim a tak je to jen na vás, já až mi štěně vyroste tk z RC přejdu taky na Brity, ale Rc jsou celekm drahý granule(jak jste asi enchtěl), takže doporučuju ty Brity

katerina77*

Horsiku, trochu prekrucujes, tak to uvedu na pravou miru - nikdo te tu neodsoudil ani ti nerekl, ze delas neco strasneho, kdyz tim psy krmis. Na kvalitu RC jsem ti odpovidala mimo jine i ja a proste jsem rekla, ze to nejsou jedny z nejlepsich granuli, tak jsi je totiz oznacila a na to jsem taky reagovala, to je vsechno. A ze jsou to prumerne granule, to je proste fakt, s tim nic neudelas :)

marenka*

Britky jsou levné, dobré, ale! Brit Care!

Na to pozor, Brit a Brit Care vyrábí stejná firma, ale je to rozdíl. Brit je obyčejný, Brit Care superprémiovka. Já na něj chtěla přejít, ale psi mi to nežerou. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]