Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přilákat sršně do zahrady

Od: biohazard odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Trochu stupidní otázka... Jak mám přilákat sršně do zahrady? Ne, nepustili mě z Opavy, jsem entomoložka a mám doma sbírku sršní, která ale není vůbec rozrostlá a já jí chci rozšířit. Pořídila jsem si hornetbox, což je jakýsi úl pro sršně. Příští rok je tam nasadím, nevíte náhodou jak? Tak jako čmeláky? Nebo včely? Pokud to nepude, prosím poraďte, co si mám na zahradě vypěstovat nebo co si tam mám dát aby mi tam chodili... Koupila jsem si síťku na bodavý hmyz. A předem moc děkuji za odpověď.

zámek
maverick uzavřel tuto otázku
Tohle nemá cenu ani komentovat

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Trochu jsem se podivila vaší otázce, ale budiž! Našla jsem poměrně rozsáhnou diskuzi na téma sršně. Určitě tam najdete i něco pro vás. Já osobně se jich bojím, ale při čtení jsem se poučila o jejich užitečnosti. A je pravda, že vosy jsou daleko horší potvory. *bum*

zahrada.cz/... a přidám ještě jeden moc pěkný článek o sršních: vanilka.cz/...;)

hodnocení

1x

Nám jednou vyhnal sršeň sýkorky z budky a začal stavět hnízdo. :D Skončil v kabinetu ZŠ.

kejki
hodnocení

0x

Mně chodí na švestky na stromě, ale ty asi nevypěstujete dost rychle :)

raadek*
No nevim jestli chovat sršne je zrovna moudre. Byl jsem svedkem udalosti kdy kolega otevrel telefonni skříň a dostal patnact zihadel. Samozrejme skoncil v nemocnici. R.

ukulele*
hodnocení

0x

proč by vás měli pouštět z Opavy? co je s Opavou?

hop®

Třeba je to obdoba pražských Bohnic čí boleslavských Kosmonos...*nevi*

doplněno 12.07.10 19:27:

Jinak tazatelku v její zálibě trošku nechápu, nicméně jí držím palce!

marenka*

Co já vím, tak v Opavě je vězení pro ženy. ;)

Zajímá mne, jestli má tazatelka vyřešenou otázku sousedů. Co když sršně uletí?

lidka*

V domečku jsem bydlela více než 40 let. Občas nějaký sršeň přelétl - přiznám se, že jsem z nich měla strach. Svou velikostí budí respekt. V nejbližším okolí bylo minimálně 10 dětí. Nikdy se nic nestalo, žádný útok sršňů se nekonal. Když potom vedlejší městský dům koupil můj budoucí neurvalý soused, tak na půdě při rekonstrukci objevil hnízdo veliké asi 1,5m x 1 m. Ale naopak žihadlo od čmeldy jsem dostala pěkné, když jsem ho při zalévání trošičku přimáčkla na rododendron. :D Tak to bylo pro mne velice bolestivé překvapení. A otok jsem léčila hodně dlouho. *tuc* A i když sršně likvidují útočné vosy, asi bych si je na zahradu nepořizovala. Nechala bych to na přírodě - ať si rozhodnou, kde se usadí. :)

doplněno 12.07.10 21:00:

A teď jsem zaváhala, zda ta sršeň a nebo ten sršeň? *nevi* Vážení poraďte. V pravidlech je m i ž. Ale ve Wiki zase sršeň obecná. Tak jsem trochu zmatená. *sok*

lok*

no my máme sršně ve chlévě a chodím na ně koukat normálně zblízka,jak si staví hnízdo.Koukám na ně zblízka a když se moc nehýbu,tak si mně vůbec nevšimnou.Když jim člověk nic nedělá,tak jsou naprosto neškodný.

mil®

Obojí je správně- ten i ta sršeň.

horsik*
hodnocení

0x

Dobrý den! je to pěkná záliba, ale mě by asi mco nebavila...(ale to je jedno) nám se jednou usadili an střeše a nevím proč ale enškodné určitě nebyly...několikrát mě píchly a musim tdea říct že nci příjemného to nebylo a bolelo to určitě víc enž od vos a včel, děda vždycky říkal, že přiletěly protže tam bylo shnilý ovoce na stromech(ale mně se to nezdá rpoč by se teda usadili na střeše?)

marenka*

Na střeše si dělaly obývák, na stromě byla jídelna. ;)

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]