Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ochladit psa?

Od: marenka* odpovědí: 53 změna:

Máte nějaký tip, jak ochladit psy v tomhle příšerném horku? Máme puštěný větrák, mokré ručníky a stejně chudinky sotva dýchají. Je mi jich líto. *plac*Děkuji všem.

Jak ochladit psa?

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

madla*
hodnocení

3x

Kamarád stříká vlčáka na zahradě hadicí s rozprašovačem. Pokud jsou v bytě, co je pravidelně osprchovat ve vaně?

marenka*
hodnocení

Už byli 2x. *zed*Madlo, myslíte, že nevadí, když jsou mokří, že na ně fouká větrák? (oni mají špatné chlazení, kvůli těm krátkým čumákům *zed*)

hodnocení

3x

Pripada mi to trochu jako prehnana starost kterou dnes trpi kupa zvirat...

Potkani taky lezi v rohu na zadech ale ze bych je chladil rucnikama nebo vetrakem z ktereho by do hodiny kuckali...

ALe pokud neni dost vedro tak jim nejake nachlazeni uhnat muzete...uz sem to nekolikrat videl u sousedovic kocky...

Maji spatne chlazeni..to me pobavilo, vtipne napsane.:D:D:D

marenka*
hodnocení

Hangare, díky za odpověď. Ono fakt ale, mopsi jsou tak přešlechtěný, že můžou na přehřátí i zahynout. *zed*To už má k psovi jako takovému hodně daleko *ee*

jolinar*

Mařenko, děláme to zrovna tak, mokré utěrky přes holky, ale dneska už to bylo takhle. *smich* - byla to taková vlažná voda

Jak ochladit psa? #2
marenka*
hodnocení

Jé, super fotečky. Já teď čekám až se venku trochu ochladí, alespoň ty chodníky. Maxík mi včera pokulhával a já koukám, že si spálil polštářek *zed*

jolinar*

Chudáček mrňavej.*houpy* My přes den jdeme maximálně na zahradu na 5 minut a holky už míří domů do stínu samy. A takhle to má být ještě tenhle týden. My teď jdeme v sobotu na národku do Boleslavi a pokud bude takový vedro, to abych vzala Božce bazén *smich*

pepane*

:)Marenko a co se pokusit zvlhčit vzduch?

doplněno 11.07.10 20:00:

Myslím, že to :Dchrochtáčkům nemůže uškodit.

marenka*
hodnocení

Pepane, tak to mě ještě nenapadlo. To pomůže? *sok*

acid*

zvlhceni vzduchu bych nedoporucoval.. pri zvysene vlhkosti maji s termoregulaci jeste vetsi problem, nez pri teplem, ale suchem pocasi...

acid*

jeste doplnim - psi nemaji, jak urcite vsichni vite, potni zlazy a pri prehrivani se snazi schladit rychlejsim dychanim a vytazenim jazyku, pres ktery odparuji telesnou vlhkost - a ta pri vysoke okolni vlhkosti nema kam uniknout...

hodnocení

2x

Já velice špatně snáším prudké změny teploty a věřím, že mě jednou při prudké změně trefí šlak *hi* Já bych pejsky tak nechladila. Dorotka je doma celá spokojená, ani nedýchá hubou. Je pravda, že v noci mám pootevřená okna do průvanu a ve dne zabedněno a žaluzie narovno. Ne na tmu. Jen trošku v kuchyni skrz vaření pootevřeno. A ven jen to nejnutnější a pak do vany, opláchnout packy vlažnou vodou. A hýbat se co nejméně, dokud ta vedra nepřejdou.*jasne*Ty větráky by měly postačit. Zkuste dát na zem mokrý ručník, třeba si na něj lehnou. A mokrý kapesník na čelo. *kafe*Termoregulace dostává ale zabrat, že? Tak ať to všichni ve zdraví přežijeme *jasne*A nedáme krabičky s vodou pod keře? Pro ježky a toulavé kočky.

pt®

Mařenko, my jsme v chaloupce a psík je přes den zavřený doma a pohybuje se po celém bytě, ale stejně je nejraději ve svém pelíšku nebo pod postelí. Když přijdeme z práce, pustíme ho na zahradu a on si lehne na sluníčko, aby se vyhřál, a pak hledá stínek. Hlavně má pořád čerstvou studenou vodu, pak ho beru opět domů. K večeru kolem osmé je pak venku ještě do půl desáté. V bytě je to asi víc náročné. Zkuste nechat i zatažená okna závěsy, aby nebylo v bytě tak vedro. Jinak s těmi ručníky, nebo máčením ve vaně je taky dobrý nápad, snad jim to neuškodí. Tak ať to všichni pejskové přes ty vedra vydrží ve zdraví. PT /stařenka/

marenka*
hodnocení

*palec*Tak jsem dala rovnou mokrou tu největší osušku, sláva že tenhle rok už nemáme koberce. A lehli si. *ua*

Ale vidíte to babkazov, s těmi krabičkami pro venkovní zvířata mě to ještě nikdy nenapadlo. *hi* Přitom jim to taky moc pomůže. Jdu na to. ;) Děkuji za radu, už nemám bodíka. *mala*

doplněno 11.07.10 21:40:

Pt, taky moc děkuji, ono opravdu byt ve městě je tragédie, nejhorší je, že i venku je snad větší vedro od rozpáleného asfaltu. Ale jednou... se dočkáme. *modla*

marketa115*
hodnocení

2x

Mařenko, taky jsem měla mopsíky a uplně s tebou souhlasím. Těmto pejskům stačí, jen že je trochu dusno v bytě nebo v domečku a velice to těžce nesou. Chladila jsem je koupelí a mokrýma ručníkama, stejně jako ty a víš co ještě zabíralo? Dávala jsem jim kostky ledu. Sice byly všude kapky vody, ale zahráli si stím a ještě je to ochlazovalo jak je olizovali. Můj Beník měl strašně rád mandariky, tak jsem mu je dávala zamrazit do kostek ledu. Tak zkus ještě tohle. Nic víc mě nenapadá. ;)

doplněno 11.07.10 21:56:

Nám neteče jen voda z tlamičky, ale i granulky. V těch vedrech jsou líní si to po sobě posbírat. Tak chodím po kolenou a sbírám já. :D

marenka*
hodnocení

Moc děkuji, to zkusím. ;) Ty vedra hlásí ještě celý týden. *cteni*A kapky vody neřeším, ty mám tak jako tak, když se napijí tak odcházejí od misky a z hubičky jim ještě teče voda. :D

doplněno 12.07.10 07:52:

Teda pepánku, to je paráda *srdce*

pepane*

:DAsi mám doma vyjímku.Hraje si i v tom příšerném dnešním parnu.*smich*

Jak ochladit psa? #3

Kdepak vyjimka, to je znak toho ze je to jeste jakztakz normalni pes, ktery by to snad iv prirode sam prezil a v pripade potreby by s nej bylo trochu masa k snedku (jsem to ale zlo ze,vedl jsem rec s jednim cinanem a od te doby mam jiny nazor na psy a on mozna jiny nazor na kravy, kazdy jime neco) ..anebo je pejsan opravdu teplomil..:) Dnes jsem jel kolem jedne reky na kole a z te tahaly tri holky psa kteremu se evidentne ze studeneho proudu reky nechtelo...myslim ze to je nejlepsi reseni pro vsechny v techto dnech...

hop®
hodnocení

1x

Ještě že nejsem přešlechtěný pejsek, od pondělí dělám fasádu na jižní straně baráku, to bych jako pejsek asi nepřežil... *ua*

Samozřejmě je mi těch vašich miláčků líto, ale, s prominutím, pro mne takovéhle zvířátko už je spíš hříčka přírody s lidskou asistencí, než "pan pes"...

marenka*

Hope, já mám mopsíka jako prvního pejska v životě. Sama nechápu, kam až to páni šlechtitelé dohnali. *zed*Tohle už není pes, to uznávám a pokud se zamyslím, nikdy v životě jsem neviděla potulného mopse. Ten by nepřežil snad ani týden. Jsou to chudáci, trpí už při 23 stupních, nebo pod nulou v zimě, skoro nic neujdou (stavba těla), mají potíže kvůli vykuleným očím, s kloubama, jak mají zkrácený čumák tak mají prodloužené měkké patro, zúženou průdušnici atd. atd.

Ale když už ho mám, tak se ho přeci kvůli tomu nezbavím ne? ;)

doplněno 12.07.10 08:00:

Jo a ani moc neuplavou *hi*

hop®

Mařenko, asi jsi naštěstí pochopila, jak jsem to myslel, já taky znám pár podobných kulatých chrochtajících kuliček z okolí. Je to přítel, kamarád miláček, ale - promiň - nebudu tomu říkat pes.

Moje neteř si nedávno pořídila malého čivaváka - byl jsem příjemně překvapen, jaká se v tom minitělíčku skrývá velká osobnost a vzhledem k jeho rozumnému IQ a přítulnosti jsem ochoten s ním komunikovat, a zjistil jsem, že s ním komunikuji rád. Musím se trošku kontrolovat, abych ho náhodou symbolicky neplácl jako ovčáka, protože bych z něj asi udělal dva ještě menší. Nechci na něj řvát (jak jsem byl zvyklý k ukočírování ovčounů) aby se mě nezačal bát - to bych fakt nechtěl - pořád jsme kámoši, ve smečcě přibližně na podobné pozici. A jen kamarádstvím ho musím získat tak, aby mi nedělal problémy - to je můj cíl v tomhle nerovnoměrném vztahu. Je to hajzlík, ale kouzelnej...

Jinak já jsem měl vždycky "německý" ovčáky, jednou jsem dokonce dostal na hlídání fenku americko-kanadskýho bílýho ovčáka, která už mi zůstala (dodnes tvrdím, že to byla nejlepší ženská v mým životě...), bohužel už je v psím nebíčku a na dalšího pesana nemám čas...

P.S.: Stejně se ho nezbavíš, to bys neuměla, už teď se trápíš představou že odejde dřív než Ty! (Já to hodnotím trošku tvrdě, že bohužel psi maji menší trvanlivost než lidi...) *plac*

fany08*

Mařenko, to opravdu není pes, je to zvláštní, ale náš křížený čivavák se tomuhle zvířátku obloukem vyhýbá. S každým jiným pejskem v kontaktu chce být, ale s tímhle opravdu ne*smich* Ten náš drobek má dneska za sebou koupání v rybníku, tak mu je fajn, jinak taky sotva dejchá a nekamarádí se.

marenka*
hodnocení

Fany, to je pravda. Zrovna dneska jsme potkali paní, která si svého pejska vzala nakrátko s tím, že s jinými pejsky se kamarádí, ale na naše by zaútočil. Je to kvůli jejich chroptivému dýchání, jiní pejsci si to vysvětlují jako vrčení. *nevi*

katerina77*

Vazne? To me prekvapuje, nic takoveho jsem jeste nikdy neslysela. Asi mam tedy doma vyjimky, oba moji psi maji chrochtajici pejsky moc radi a klucikovi se to funeni asi obzvlast libi, protoze nejen, ze ma v sousedstvi mopsiho kamarada, se kterym se navzajem zboznuji, ale ke kazdemu placatemu cumackovi si hned riti a cim vic pejsek funi, tim vic ho olizuje a chce si hrat :)

marenka*
hodnocení

Samožrejmě že ne všichni, třeba Tobín je dlouhodobě zamilovaný do Rotwailerky v sousedství, líbají se přes plot a nikdy se nestalo, že by se u sebe nezastavili. *frajer* Ale znám pár psů, kteří nás opravdu nemusí. Jinak jsou hodní. *nevi*

janci*

Tak to naopak nás sousedovic mops vždy pokouže. Máme toho 8 letého ši-tzáka a jejich mops je jediný, který ho vždy pokouše. Minule ho kousnul tak, že jsem museli na veterinu. celý krk od krve a ještě měsíc nám to mokvalo. A náš Riki na něj ani neštěkl ani nezavrčel. Nicméně to není jistě plemenem, ale výchovou, to samozřejmě, já jen jak se tady psalo o tom útočení.

marenka*

Tak to bude stoprocentně výchovou. *cert* Znám cca 20 mopsíků a ani jeden z nich ještě nikdy nekousnul, nezaútočil. Já se jenom divím, že si necháte psíka tak často pokousat, když víte, že ten mopsík útočí. *sok* Já už mám své trasy na procházkách, kde vím přesně, jaký pes je i za plotem a kluky u zlých psů vedu na druhou stranu silnice. *nevi*Taky tu máme pár psů, které nechají jejich páni chodit tzv. na volno, ačkoli na nás vrčí, ale to hned beru psy na ruku.

janci*

Bohužel ho majitelé nemají nikdy na vodítku a občas majitele ani nevidím. Minule na nás mopsík vyběhl z parkoviště. Ono na sídlišti moc variant na procházku nemáme. Většina chodí tam, kde je nejvíc zeleně. Řeknete si, že ho nepotkáte a on se k Vám od někud přiřítí.

rob*

a vy jste ho ještě nenakopli když na vás útočí?

janci*

Já vždy zasahuju nohou. ne že bych ho vyloženě kopala, ale odstrukuju ho nohou a strkám do něj, mojeho psa čapnu do ruky, jenže on se zavěsí i na mě. A majitelka nikde nebo mi jednou vynadala. Tak jsem jí poslala i s jejím pejsekm do ... .*bum*

rob*

v tom případě bych nakopl do zádele i majitelku :)

Muzu jen souhlasit...to je snad skoro schvalne vyslechtene aby mel clovek starost o neco kdyz uz nema decko ...

...fasadu jo, no aspon to neni moc mokre v tom pocasi:D

rob*
hodnocení

0x

díky bohu za rybník nedaleko :)

Jak ochladit psa? #4
kejki

teda to je barvička!

jj, výmaráčci jsou krasavci *srdce*

rob*

Díky inžinýrko :)

nedávno jsme se byli podívat u kamošky, vylíhlo se jich hned 10 :) Málem jsme si přinesli domů další "děcko" *smich*

Miluju je... ten nádherný inteligentní obličej, a povaha úžasná, tvrdohlaví jak mezci (vlastně osobnost) a hrozně hodní... a štěňátka kouzelná...

Jak ochladit psa? #5
hankamol

Co dělat se štěnětem zlatého retrývra, je mu dvanáct týdnů, kvůli očkování nemůžeme nikam ven. Ani skoro nežere, jen chudinka funí a chladí se v předsíni na linu. Můžu ji napustit ve vaně vodu několikrát za den, když do rybníka ještě nemůžeme?

marenka*

Jestli se mu to bude líbit, proč ne. Vlažnou, ne studenou a já dávám vody tak na výšku mojí dlaně. Když byl Tobiášek mimino, tak vodu nemusel, toho jsem vždycky jenom zespoda osprchovala. ;) Včera, nebo kdy, byl ve snídani s Novou nějaký chovatel, který doporučoval dát pejskům za krk obklad z namočeného ručníku ve studené vodě. Prý je tam nějaké centrum chlazení u psů.

ewa*
hodnocení

0x

Ten náš se ještě na koberci opaluje,když do bytu svítí slunce*slunce*

re*
hodnocení

0x

Hodit je do rybníka. *smich*

lili65*
hodnocení

0x

Nejlepší je s nimi jít ven někam poblíž do řeky nebo ho vzít s sebou na koupák ale nejlepší do řeky nebo do potoka. Ve vaně to moc nedoporučuji pokud rádi plavou tak spíše do té řeky.

pepane*

*smich*Naše si řeší po svém.

Jak ochladit psa? #6
hankamolseznamcz

Jenže mi nemůžeme ještě ven, nejsme ještě proočkovaní. Až 30. tento měsíc ( narodila se 1.5. a chybí ještě jedno očkování ) .Je fakt, že malá se snaží si dopomoct sama po svém - chodí se koupat do své misky na pití.Což se sice líbí jí, aleuž né mě.

marenka*
hodnocení

Jéé, Tobínek je taky májové štěně. ;) Když je takhle malinká, osprchujte jí bříško, nechce jí stát při sprchování ve vaně a pak osušte. Tobínovi to pomáhalo. A pod misku bych dala starou osušku. ;)

Teď jsem si vzpomněla. Když byl Tobiáš malý, měli jsme ještě po celém bytě koberce. Neměl se kde chladit a já nevím jak mě to napadlo, ale dala jsem mu na zem jednu dřevěnou polici ze skříně. (lakované dřevo). Ležel pořád na tom prkně, chladil si pupík. *frajer*

arimas*
hodnocení

0x

na netu vidam casto videa kdy pes sedi pred ventilatorem a je mu hej... *smich* nevim zda to neni nejak nebezpecne (nahladnuti apod.) pro cloveka to taky neni dobre sedet primo pred ventilatorem tak nevim zda to plati i pro psy

marenka*

Tak pokud nesedí v průvanu, neměl by nastydnout. Ale vysychají oči. *zed* I mě pálí a psíci si je drbou, tak to mají asi to samé. Naši jsou mazaní, lehají si k ventilátoru zády a chladí si prdelky. *vtip*

Varuju ale před koukáním psa z okýnka auta za jízdy! Já jsem jednou takhle nechala Tobína, hrozná švanda a odskákal to zánětem spojivek. *ee*

arimas*

hahahah no ja jestli si poridim shibu tak koukani z okynka auta asi nerisknu , pac to je sileny pes a jeste by z okynka videla nekde nejakou veverku a vylitla by za ni *smich**haha*

jolinar*

My se byly chladit právě teď. Začlo u nás pršet, tak jsme vyběhly ven. To si to holky užívaly :)

mikca*
hodnocení

0x

Já mího pejska stříkám rozprašovačem a je v poho. Používala jsem ho i u moře.

khetti*
hodnocení

0x

Jednou jsem viděla v televizi nějakou reportáž, že v takových vedrech na ochlazení pejsků třeba i drasticky...

My máme na zahradě fenku bígla, v těch vedrech taky sotva dýchala, tak jsme ji s přítelem polili konví a nebo postavili na hcvilku do potoka. Sice se jí to moc nelíbilo ale pak lítala jak potřeštěnec a bylo jí fajn...*uspech*

Ale v bytě...to asi fakt leda pod tu sprchu ne?

wrtulka*

Taky máme na zahradě fenku bígla. Naučili jsme ji aby se chladila v takovém něco jako děckém bazénku - původně to tvůrci mysleli jako pískoviště pro malé děti - je to takový plastový bazének ve tvaru psa. Napustili jsme do toho vodu ale nejdřív nechápala co se po ní chce takže přes pamlsky..hračky jsem ji v tom naučili se koupat. Teď jsem ve fázi - chvíli si hrajeme s míčkem nebo tak.. ve velkém teple to trvá cca 5 minut:-D a už letí i s hračkou sama do bazénku hračku vykoupe samozřejmě taky co kdybysme jí ji mezi tím ukradli:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]