Nejste přihlášen/a.
Máte nějaký tip, jak ochladit psy v tomhle příšerném horku? Máme puštěný větrák, mokré ručníky a stejně chudinky sotva dýchají. Je mi jich líto. Děkuji všem.
Pripada mi to trochu jako prehnana starost kterou dnes trpi kupa zvirat...
Potkani taky lezi v rohu na zadech ale ze bych je chladil rucnikama nebo vetrakem z ktereho by do hodiny kuckali...
ALe pokud neni dost vedro tak jim nejake nachlazeni uhnat muzete...uz sem to nekolikrat videl u sousedovic kocky...
Maji spatne chlazeni..to me pobavilo, vtipne napsane.:D:D:D
Hangare, díky za odpověď. Ono fakt ale, mopsi jsou tak přešlechtěný, že můžou na přehřátí i zahynout. To už má k psovi jako takovému hodně daleko
Mařenko, děláme to zrovna tak, mokré utěrky přes holky, ale dneska už to bylo takhle. - byla to taková vlažná voda
Jé, super fotečky. Já teď čekám až se venku trochu ochladí, alespoň ty chodníky. Maxík mi včera pokulhával a já koukám, že si spálil polštářek
Chudáček mrňavej. My přes den jdeme maximálně na zahradu na 5 minut a holky už míří domů do stínu samy. A takhle to má být ještě tenhle týden. My teď jdeme v sobotu na národku do Boleslavi a pokud bude takový vedro, to abych vzala Božce bazén
Marenko a co se pokusit zvlhčit vzduch?
Myslím, že to :Dchrochtáčkům nemůže uškodit.
zvlhceni vzduchu bych nedoporucoval.. pri zvysene vlhkosti maji s termoregulaci jeste vetsi problem, nez pri teplem, ale suchem pocasi...
Já velice špatně snáším prudké změny teploty a věřím, že mě jednou při prudké změně trefí šlak Já bych pejsky tak nechladila. Dorotka je doma celá spokojená, ani nedýchá hubou. Je pravda, že v noci mám pootevřená okna do průvanu a ve dne zabedněno a žaluzie narovno. Ne na tmu. Jen trošku v kuchyni skrz vaření pootevřeno. A ven jen to nejnutnější a pak do vany, opláchnout packy vlažnou vodou. A hýbat se co nejméně, dokud ta vedra nepřejdou.
Ty větráky by měly postačit. Zkuste dát na zem mokrý ručník, třeba si na něj lehnou. A mokrý kapesník na čelo.
Termoregulace dostává ale zabrat, že? Tak ať to všichni ve zdraví přežijeme
A nedáme krabičky s vodou pod keře? Pro ježky a toulavé kočky.
Mařenko, my jsme v chaloupce a psík je přes den zavřený doma a pohybuje se po celém bytě, ale stejně je nejraději ve svém pelíšku nebo pod postelí. Když přijdeme z práce, pustíme ho na zahradu a on si lehne na sluníčko, aby se vyhřál, a pak hledá stínek. Hlavně má pořád čerstvou studenou vodu, pak ho beru opět domů. K večeru kolem osmé je pak venku ještě do půl desáté. V bytě je to asi víc náročné. Zkuste nechat i zatažená okna závěsy, aby nebylo v bytě tak vedro. Jinak s těmi ručníky, nebo máčením ve vaně je taky dobrý nápad, snad jim to neuškodí. Tak ať to všichni pejskové přes ty vedra vydrží ve zdraví. PT /stařenka/
Tak jsem dala rovnou mokrou tu největší osušku, sláva že tenhle rok už nemáme koberce. A lehli si.
Ale vidíte to babkazov, s těmi krabičkami pro venkovní zvířata mě to ještě nikdy nenapadlo. Přitom jim to taky moc pomůže. Jdu na to.
Děkuji za radu, už nemám bodíka.
Pt, taky moc děkuji, ono opravdu byt ve městě je tragédie, nejhorší je, že i venku je snad větší vedro od rozpáleného asfaltu. Ale jednou... se dočkáme.
Mařenko, taky jsem měla mopsíky a uplně s tebou souhlasím. Těmto pejskům stačí, jen že je trochu dusno v bytě nebo v domečku a velice to těžce nesou. Chladila jsem je koupelí a mokrýma ručníkama, stejně jako ty a víš co ještě zabíralo? Dávala jsem jim kostky ledu. Sice byly všude kapky vody, ale zahráli si stím a ještě je to ochlazovalo jak je olizovali. Můj Beník měl strašně rád mandariky, tak jsem mu je dávala zamrazit do kostek ledu. Tak zkus ještě tohle. Nic víc mě nenapadá.
Nám neteče jen voda z tlamičky, ale i granulky. V těch vedrech jsou líní si to po sobě posbírat. Tak chodím po kolenou a sbírám já. :D
Moc děkuji, to zkusím. Ty vedra hlásí ještě celý týden.
A kapky vody neřeším, ty mám tak jako tak, když se napijí tak odcházejí od misky a z hubičky jim ještě teče voda. :D
Teda pepánku, to je paráda
Kdepak vyjimka, to je znak toho ze je to jeste jakztakz normalni pes, ktery by to snad iv prirode sam prezil a v pripade potreby by s nej bylo trochu masa k snedku (jsem to ale zlo ze,vedl jsem rec s jednim cinanem a od te doby mam jiny nazor na psy a on mozna jiny nazor na kravy, kazdy jime neco) ..anebo je pejsan opravdu teplomil.. Dnes jsem jel kolem jedne reky na kole a z te tahaly tri holky psa kteremu se evidentne ze studeneho proudu reky nechtelo...myslim ze to je nejlepsi reseni pro vsechny v techto dnech...
Ještě že nejsem přešlechtěný pejsek, od pondělí dělám fasádu na jižní straně baráku, to bych jako pejsek asi nepřežil...
Samozřejmě je mi těch vašich miláčků líto, ale, s prominutím, pro mne takovéhle zvířátko už je spíš hříčka přírody s lidskou asistencí, než "pan pes"...
Hope, já mám mopsíka jako prvního pejska v životě. Sama nechápu, kam až to páni šlechtitelé dohnali. Tohle už není pes, to uznávám a pokud se zamyslím, nikdy v životě jsem neviděla potulného mopse. Ten by nepřežil snad ani týden. Jsou to chudáci, trpí už při 23 stupních, nebo pod nulou v zimě, skoro nic neujdou (stavba těla), mají potíže kvůli vykuleným očím, s kloubama, jak mají zkrácený čumák tak mají prodloužené měkké patro, zúženou průdušnici atd. atd.
Ale když už ho mám, tak se ho přeci kvůli tomu nezbavím ne?
Jo a ani moc neuplavou
Mařenko, asi jsi naštěstí pochopila, jak jsem to myslel, já taky znám pár podobných kulatých chrochtajících kuliček z okolí. Je to přítel, kamarád miláček, ale - promiň - nebudu tomu říkat pes.
Moje neteř si nedávno pořídila malého čivaváka - byl jsem příjemně překvapen, jaká se v tom minitělíčku skrývá velká osobnost a vzhledem k jeho rozumnému IQ a přítulnosti jsem ochoten s ním komunikovat, a zjistil jsem, že s ním komunikuji rád. Musím se trošku kontrolovat, abych ho náhodou symbolicky neplácl jako ovčáka, protože bych z něj asi udělal dva ještě menší. Nechci na něj řvát (jak jsem byl zvyklý k ukočírování ovčounů) aby se mě nezačal bát - to bych fakt nechtěl - pořád jsme kámoši, ve smečcě přibližně na podobné pozici. A jen kamarádstvím ho musím získat tak, aby mi nedělal problémy - to je můj cíl v tomhle nerovnoměrném vztahu. Je to hajzlík, ale kouzelnej...
Jinak já jsem měl vždycky "německý" ovčáky, jednou jsem dokonce dostal na hlídání fenku americko-kanadskýho bílýho ovčáka, která už mi zůstala (dodnes tvrdím, že to byla nejlepší ženská v mým životě...), bohužel už je v psím nebíčku a na dalšího pesana nemám čas...
P.S.: Stejně se ho nezbavíš, to bys neuměla, už teď se trápíš představou že odejde dřív než Ty! (Já to hodnotím trošku tvrdě, že bohužel psi maji menší trvanlivost než lidi...)
Mařenko, to opravdu není pes, je to zvláštní, ale náš křížený čivavák se tomuhle zvířátku obloukem vyhýbá. S každým jiným pejskem v kontaktu chce být, ale s tímhle opravdu ne Ten náš drobek má dneska za sebou koupání v rybníku, tak mu je fajn, jinak taky sotva dejchá a nekamarádí se.
Fany, to je pravda. Zrovna dneska jsme potkali paní, která si svého pejska vzala nakrátko s tím, že s jinými pejsky se kamarádí, ale na naše by zaútočil. Je to kvůli jejich chroptivému dýchání, jiní pejsci si to vysvětlují jako vrčení.
Vazne? To me prekvapuje, nic takoveho jsem jeste nikdy neslysela. Asi mam tedy doma vyjimky, oba moji psi maji chrochtajici pejsky moc radi a klucikovi se to funeni asi obzvlast libi, protoze nejen, ze ma v sousedstvi mopsiho kamarada, se kterym se navzajem zboznuji, ale ke kazdemu placatemu cumackovi si hned riti a cim vic pejsek funi, tim vic ho olizuje a chce si hrat
Samožrejmě že ne všichni, třeba Tobín je dlouhodobě zamilovaný do Rotwailerky v sousedství, líbají se přes plot a nikdy se nestalo, že by se u sebe nezastavili. Ale znám pár psů, kteří nás opravdu nemusí. Jinak jsou hodní.
Tak to naopak nás sousedovic mops vždy pokouže. Máme toho 8 letého ši-tzáka a jejich mops je jediný, který ho vždy pokouše. Minule ho kousnul tak, že jsem museli na veterinu. celý krk od krve a ještě měsíc nám to mokvalo. A náš Riki na něj ani neštěkl ani nezavrčel. Nicméně to není jistě plemenem, ale výchovou, to samozřejmě, já jen jak se tady psalo o tom útočení.
Tak to bude stoprocentně výchovou. Znám cca 20 mopsíků a ani jeden z nich ještě nikdy nekousnul, nezaútočil. Já se jenom divím, že si necháte psíka tak často pokousat, když víte, že ten mopsík útočí.
Já už mám své trasy na procházkách, kde vím přesně, jaký pes je i za plotem a kluky u zlých psů vedu na druhou stranu silnice.
Taky tu máme pár psů, které nechají jejich páni chodit tzv. na volno, ačkoli na nás vrčí, ale to hned beru psy na ruku.
Bohužel ho majitelé nemají nikdy na vodítku a občas majitele ani nevidím. Minule na nás mopsík vyběhl z parkoviště. Ono na sídlišti moc variant na procházku nemáme. Většina chodí tam, kde je nejvíc zeleně. Řeknete si, že ho nepotkáte a on se k Vám od někud přiřítí.
Já vždy zasahuju nohou. ne že bych ho vyloženě kopala, ale odstrukuju ho nohou a strkám do něj, mojeho psa čapnu do ruky, jenže on se zavěsí i na mě. A majitelka nikde nebo mi jednou vynadala. Tak jsem jí poslala i s jejím pejsekm do ... .
Díky inžinýrko
nedávno jsme se byli podívat u kamošky, vylíhlo se jich hned 10 Málem jsme si přinesli domů další "děcko"
Miluju je... ten nádherný inteligentní obličej, a povaha úžasná, tvrdohlaví jak mezci (vlastně osobnost) a hrozně hodní... a štěňátka kouzelná...
Co dělat se štěnětem zlatého retrývra, je mu dvanáct týdnů, kvůli očkování nemůžeme nikam ven. Ani skoro nežere, jen chudinka funí a chladí se v předsíni na linu. Můžu ji napustit ve vaně vodu několikrát za den, když do rybníka ještě nemůžeme?
Jestli se mu to bude líbit, proč ne. Vlažnou, ne studenou a já dávám vody tak na výšku mojí dlaně. Když byl Tobiášek mimino, tak vodu nemusel, toho jsem vždycky jenom zespoda osprchovala. Včera, nebo kdy, byl ve snídani s Novou nějaký chovatel, který doporučoval dát pejskům za krk obklad z namočeného ručníku ve studené vodě. Prý je tam nějaké centrum chlazení u psů.
Nejlepší je s nimi jít ven někam poblíž do řeky nebo ho vzít s sebou na koupák ale nejlepší do řeky nebo do potoka. Ve vaně to moc nedoporučuji pokud rádi plavou tak spíše do té řeky.
Jenže mi nemůžeme ještě ven, nejsme ještě proočkovaní. Až 30. tento měsíc ( narodila se 1.5. a chybí ještě jedno očkování ) .Je fakt, že malá se snaží si dopomoct sama po svém - chodí se koupat do své misky na pití.Což se sice líbí jí, aleuž né mě.
Jéé, Tobínek je taky májové štěně. Když je takhle malinká, osprchujte jí bříško, nechce jí stát při sprchování ve vaně a pak osušte. Tobínovi to pomáhalo. A pod misku bych dala starou osušku.
Teď jsem si vzpomněla. Když byl Tobiáš malý, měli jsme ještě po celém bytě koberce. Neměl se kde chladit a já nevím jak mě to napadlo, ale dala jsem mu na zem jednu dřevěnou polici ze skříně. (lakované dřevo). Ležel pořád na tom prkně, chladil si pupík.
na netu vidam casto videa kdy pes sedi pred ventilatorem a je mu hej... nevim zda to neni nejak nebezpecne (nahladnuti apod.) pro cloveka to taky neni dobre sedet primo pred ventilatorem tak nevim zda to plati i pro psy
Tak pokud nesedí v průvanu, neměl by nastydnout. Ale vysychají oči. I mě pálí a psíci si je drbou, tak to mají asi to samé. Naši jsou mazaní, lehají si k ventilátoru zády a chladí si prdelky.
Varuju ale před koukáním psa z okýnka auta za jízdy! Já jsem jednou takhle nechala Tobína, hrozná švanda a odskákal to zánětem spojivek.
hahahah no ja jestli si poridim shibu tak koukani z okynka auta asi nerisknu , pac to je sileny pes a jeste by z okynka videla nekde nejakou veverku a vylitla by za ni
My se byly chladit právě teď. Začlo u nás pršet, tak jsme vyběhly ven. To si to holky užívaly
Jednou jsem viděla v televizi nějakou reportáž, že v takových vedrech na ochlazení pejsků třeba i drasticky...
My máme na zahradě fenku bígla, v těch vedrech taky sotva dýchala, tak jsme ji s přítelem polili konví a nebo postavili na hcvilku do potoka. Sice se jí to moc nelíbilo ale pak lítala jak potřeštěnec a bylo jí fajn...
Ale v bytě...to asi fakt leda pod tu sprchu ne?
Taky máme na zahradě fenku bígla. Naučili jsme ji aby se chladila v takovém něco jako děckém bazénku - původně to tvůrci mysleli jako pískoviště pro malé děti - je to takový plastový bazének ve tvaru psa. Napustili jsme do toho vodu ale nejdřív nechápala co se po ní chce takže přes pamlsky..hračky jsem ji v tom naučili se koupat. Teď jsem ve fázi - chvíli si hrajeme s míčkem nebo tak.. ve velkém teple to trvá cca 5 minut a už letí i s hračkou sama do bazénku hračku vykoupe samozřejmě taky co kdybysme jí ji mezi tím ukradli
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.