Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakrslý králíček

Od: m.m.* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, mám asi 4 měsíčního zakrslého králíčka, u nás bydlí teprve 3 týdny. Poslední týden zuřivě ohlodává kovovou část klece, nejraději ve 12 v noci nebo v 5 ráno. Samozřejmě to dělá neskutečný rámus. Nevím co se mu děje, co mu chybí. Vůbec netuším jak ho tento hrozný zlozvyk odnaučit.

Pokud mi poradíte budu moc ráda,

Děkuji M.M.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

piter*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
podle mne je to normalni me to dela to same pritom tam veci na hryzani ma dost ale sprusle od klece mu chutnaji nejvic premyslim ze zmenim klec jeste nevim na jakou
m.m.*
hodnocení

No právě, na jakou? Přece nekoupím další klec abych zjistila, že to dělá zase. Ten můj má taky na hryzání spoustu věcí, ale bohužel například kamen ho naprosto nezajímá.

domulka*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Můj králíček to dělá taky... Tady tímto si brousí zuby, aby je neměl příliš dlohé... Když mu zajistíte dostatek věcí k hlodání - napři suchý, tvrdý chléb - měl by toho nechat... Ale ne každý králíček toho nechá, ale za pokus to stojí... *frajer*

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Je to přirozený jev - vždyť je to hlodavec a ten si musí po celý život ubrušovat zuby. Pokud by tak nečinil, přerostli by mu... což by posléze vedlo k jeho uhynutí. Proč volí právě kovové šprušle nevím, ale asi je to nějaké vědomí, že je to tvrdší materiál. Zkuste mu do klece dát kus bukového polínka, možná se mu pověnuje, ale pokud s ním bude zápolit, bude asi hluk také...
piter*
ten ma prave vse drevo v se dostatek ale potvora jedna sprusle ma nejradeji asi ho dam do aquaria nejakeho e nebo neco udelam ze dreva

anotheris
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Dobrý den, mám osmiletého zakrslého králíčka, se kterým jsme jako s malinkým řešili podobný problém.Z jedné publikace jsem se dozvěděla, že problém může být způsobený růstem zubů.Vpřírodě ohlodávají zajíci kůru stromů a tim si obrušují zuby, doma můžeme nahradit kůru větvičkami z ovocných stromů, starým chlebem (nikoliv plesnivým:)) anebo třeba komerčně prodávanými hlodacími tyčinkami ze zvířecích obchodů.Problém je v tom, že ať už bude králíček kousat cokoliv, nikdy nebude tichý jak rybičky:)Dalším důvodem může být to, že je váš králíček prostě osamocený a právě v noci vyžaduje vaši pozornost anebo něčí společnost.Dva králíčci si dělají nejlepší společnost, takže možná, že váš rošťák touží po kamarádovi:)Nevím, jestli jsem vám pomohla.Mě se podařilo vyřešit problém tím, že jsme pořídili hlodací tyčinky:)Přeju ať tomu brzy příjdete na kloub a klidně spíte:) Hanka

azurka*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Ahojda,

mám dva roky králíčka a také kouše klec. Má v kleci klacek, tyčinku na hlodání a jsem si jistá, že důvod okusování klece je ten, že chce jít ven, běhat a vyžaduje si tímto pozornost. Králíček je tvor noční, proto musí mít papání na noc dostatek a nejaktivnější je mezi 1-3 hodinou ranní. Takže jediné řešení asi bude, dát ho někam, kde ho v noci neuslyšíte. Pevné nervy přeji a dobře vyřešení. Papa *smich*

hanny*
Za králičího kamaráda bych se taky přimlouvala. Ve dvou se nenudí a navzájem o sebe pečují. Mám tři a je příjemné pozorovat jejich dorozumívání. Ale k Vašemu problému. Jeden z mých králíčků taky kouše klec (přesto, že v ní má co hlodat a kolegu pro chvilky nudy taky). Jelikož to dělá jenom jeden, myslím si, že jde skutečně jenom o nějaký zlozvyk, kt. hraničí s nějakou tupostí. *smich*Zkoušela jsem všechno možný - i otevřít klec, jestli vyskočí- a ani to nechce... Řeším to tedy tak, že mu dám dost jídla na noc...mrkev atd. Někdy pomůže, když na něj zařvu*smich*. Hodně štěstí H
zuzzik22*
taky mam zakrslého králíčka. Nejdriv mel malou klec, šprušle hlodal taky, nejvíc samozřejmě v noci. Pak jsme mu pořídíli velkou tak dal chvili pokoj, ale teď to začlo znova. Ale jak už tu bylo řečeno je to diky zubum a taky tim ze je opravdu nocni tvor a nudi se. Ten nas mel obdobi ve tri hodiny rano takhle delat kravál. Davam mu na chroustaní takovy ty visící tyčinky ty ma moc rad po těch byl vždycky klid, nebo kousek rohlíku. Prostě aby se zabavil. :)

verca*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
ahoj, já mám také zakrslého králíčka, a dělá mi to taky, je to normální, můj to dělá zpravidla když mu něco chybí, nebo má žízeň

markytenkax
doplnit odpověď
hodnocení

0x
dobrý den odpovídám na váš dotaz váš králíček potřebuje něco tvrdého na ohlodávání Rostou mu zuby a on si je musí zbrousit.Doporučuji vám abyste mu koupila ve zverimexu kámen s ovocnou příchutí stojí okolo20Kč nebo patku suchého chleba nebo větvičku z ovocného stromu.Tohle bych nepodcenovala.Od mojí známé to králíci taky dělali a když je pustila volně po bytě rozkousali jí všechny kably od pačky televize atd...ale nedělají to všichni můj králíček si toho ani nevšimne.Kdybyste cokoli ještě potřebovala stačí napsat na můj email ráda vám odpovím.Burešová Markéta email:Markytenkax@seznam.cz

alik*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
můj králík to také dělá to ho už neodnaučíš králík není jako pes

janina*
hodnocení

0x

Ja mam take kralika,ale klec mi kouse pouze v pripade, kdyz jsem u nej v mistnosti a citi moji pritomnost, kdyz odejdu, je klid. Myslim,ze to dela protoze chce pustit ven, a nejen v noci. navic meho kralika jsem vychovavala tak,ze mel pnou volnost takze behal po pokoji ve dne v noci. a kdyz jsem ho zavrela zacal kousat mrize.

ada g
hodnocení

0x
Milá paní,podle mě je nekvalitní klec nebo žrádlo co mu nechutná.Jo,a také si mislým že bi jste mu měla dávat mléko.Ne običelnou vodu.
výtka
Upozornění od sys al bunda 15. 10. 2007 21:28:30
Bít, običejný, bistrý, bilina, kobila, bík... To jen na okraj. Chováš vůbec králíky??? A dlaší věc, otázka je tak rok a půl stará...

andulinaa
hodnocení

0x
TO MNĚ KRÁLÍK TAKY DĚLÁ...NAVÁZLA JSEM MU TAK KLACÍČKY A NEDĚLÁ TO:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]