Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váha štěňátka?

Od: pegin* odpovědí: 23 změna:

dobrý den,

mám výmarského ohaře fenečku a chci se s Vámi poradit zdali když se narodila 21:dubna a váží 9,80 kg zdali je tato váha optimální na tohoole pejska.Poradte prosím kdo máte zkušenosti,popřípadě jakými granulemi krmíte kdo má výmaráčka? Veterinář řekl že vypadá dobře,že není žádná chuděrka :) ale nechceme pejska trápit hlady,jelikož nám potom luxuje kamínky a hlínu.děkuji moc

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horsik*
hodnocení

0x

Dobrý den! kamínky a hlínu a všechno co najdou luxují štěňata spíše ze zábavy než z hladu;) no moc to není ale je to celekm dost já bych v jídle spíš brzdila... výmaráčka doma nemám mám landseerku landseer.wz.cz/..., jsou jí tři měsíce a má přes dvacet kilo ale tihle psi mají v dospělosti i přes šedesát kilo tk to je něco jiného ale u nich jsou probémém klouby takže spíše o hladu u výmaráků to ení takové ale stejně bych si na klouyb dala pozor... no krmím krmivem royal canin- jedny z nejdražších a nejlepších granulí+vařená strava(by měla ke granulím být, ake není to podmíánkou, ale přece jenom pes je z vlka...) a tu vařenou stravu mám z vařeného masa+ těstoviny rýže a zelenina...

katerina77*

Horsiku, procitam si tu tvoje prispevky a pokud se mi podari prelustit co asi tak chces napsat, tak se casto nestiham divit. Mohla bys zacit pouzivat interpunkci a delit vety, aby nebylo tak tezke to cist? Dik. Jinak RC fakt nejsou jedny z nejlepsich granuli a kombinace varene + granule taky neni uplne nejstastnejsi, zvlast u stenete, mozna to chce krome studia cestiny zacit i se studiem vyzivy psu. Nic ve zlym, je to jen doporuceni.

katerina77*
hodnocení

0x

Nemas nejakou fotku, kde by byl pejsek dobre videt? Kazdopadne pokud steneti nelezou zebra, tak je to vetsinou v poradku, lepsi stihlejsi nez tluste stene, v tom ma horsik pravdu. Cim stene krmis? Basteni hliny a kaminku muze byt steneci zlozvyk, stejne tak jako naznak nevhodneho krmeni. Ale vetsinou je to zlozvyk, co se da pomerne lehce odnaucit :)

hanika*
hodnocení

0x

Dobry den,nejde jednoznacne rici jestli je hubena nebo tlusta:),jelikoz je dulezite porovnat i visku a celkovou stavbu tela nektere fenky vymaraku jsou robustnejsi nektere jemnejsiho typu jako u kazdeho plemene.Na ty kaminky bych si dala velky pozor,kamarad ma vymarskeho ohare a kdyz byl stene tak spolkl kamen a musel na operaci,takze opravdu pozor nejen ze tim ohrozi svuj zivot ale take si budete muset sahnout hloubeji do kapse.Radeji bych na vychazkach volila kosik,nebojte kdyz si pejsek na kosik zvykne neni to pro nej zadne tyrani ani zatez,nas pejsek kdyz beru do ruky kosik, sam si do nej uz strka hlavu,protoze se tesi na prochazku:)

marenka*

Nic ve zlém, ale v tomto vedru košík? To mi nepřijde šťastné řešení na celou procházku, vždyť pejsek se jazykem chladí a v košíku je omezený. Tenhle zlozvyk se dá velice rychle odnaučit. Naši sbírali nedopalky a taky přestali. Stačí říct fuj. ;)

pegin*
hodnocení

Anom,to máte pravdu,ale i když už fuj umí jakmile jde o kamínky tak je stejně sebere,ale je pravda že to nedělá už moc často,mám pocit že to postupně mizí,tak snad to vymizí úplně,ale hlínu nám občas luxuje ještě furt i když jak kdy.Košík jsme taky chtěli volit,ale máme koupený už až bude velká a kdybychom ji koupili malej,tak ho zachvíli má malý rozumíte,napadl mě proto takový ten stahovací jen na čumáček,ale to mi zase přijde v těch vedrech blbé že nemůže vlastně otavřít tlamu ti psi. Fotku přidám,dneska vám ji vyfotím.Krmím krmivem pedigree junior a náš veterinář řekl že jsou to dobrá krmiva,tak nevím.jinak příliš nejí,ráno ji dám granulky,natrhám rohlíček a půlku malého pribináčku nebo půlku kapsičky zamíchám a potom má v misce celý den granulky k dispozici a občas si vezme málo,občas je spapá jak kdy.když jsme ji misku brali,neosvdčilo se nám to,mívala zřejmě hlad a hlínu nám žrala ještě více.

marenka*

Je pěkná, nepřijde mi hubená, je akorát. ;)Ale to Pedigree, to je hnus. *blee*Ani se nedivím, že jí hlínu. V Pedigree je sůl, aby to psům chutnalo, hromada barviva a přídavných látech, ochucovadla, atd. atd. Já bych ho nedávala. No a jestli dáváte kapsičku Pedigree, tak o té jsem se jednou zmínila u veta, že našemu psovi chutná a málem mě vyhodil z ordinace. Sůl a zase sůl. *zed*

pegin*
hodnocení

a mohu se zeptat jestli by mi někdo pro fenečku doporučil nějakou značku granulek?Četla jsem že třeba RC zbarvuje do hněda,to bych teda nechtěla,pedigree tvrdíte že není vhodné,mnoho názorů jsem na netu pročetla a nevím kterým uvěřit a byl by pro štěńátko většího plemene nejlepší?budu ráda za náípady,děkuju

katerina77*

Marenka ma naprostou pravdu, Pedigree vyhodte a prejdete na nejake kvalitni granule. Divejte se na podrobne slozeni a nekupujte to co se prodava v hypermarketech, jsou to ty nejlevnejsi a nejmin kvalitni produkty, steneti tim muzete dost ublizit. Ohledne slozeni granuli je asi nejdulezitejsi vedet, ze ve slozeni se polozky pisou v poradi podle mnozstvi, to znamena to co je na prvnim miste, toho je tam nejvic. Granule by rozhodne mely na prvnim miste obsahovat maso. Vyhnete se vsem granulim, ktere maji ve slozeni polozky jako: produkty zivocisneho puvosu nebo i produkty rostlinneho puvodu, je to ten nejlevnejsi odpad, co muzou do granuli dat. Divejte se taky na obsah bilkovin, u stenat vetsich plemen se doporucuje kolem 27%, moc vysoky obsah by mohl zapricinit prilis rychly rust. Vyziva stenete je strasne dulezita, doporucuji venovat tomu cas a projit si diskuse venovane jen psum, napr cz-pes.cz, je tam toho o granulich napsano hodne a dost se tam dozvite, mnohem vic nez se da i v kratkosti sepsat tady v prispevku. Mate krasne stenatko a zaslouzi si jen to nejlepsi. Preju hodne stesti vam i miminku!

doplněno 03.07.10 20:48:

A jeste neco - osobne bych veterinare, ktery schvaluje krmeni Pedigree, rychle vymenila za lepsiho.

marenka*

*palec*Kateřino, my když přišli s prvním pejskem k vetovi (4roky tomu) a nabízel nám pytel superprémiovek, kde 3kg stály dobrých 500,-, asi jsem se divně podívala, ale řekl mi jedno. "Co ušetříte na granulích, dáte jednou mě i s úrokama, až bude pes nemocný."

katerina77*

Dekuji :) Ten vet mel naprostu pravdu a u stenat velkych plemen to plati dvojnasobne, rizika ze spatne vyzivy jsou fakt velika a bohuzel nejeden pejsek uz to odnesl :(

Pegin, muzu se zeptat jestli mate pejska s PP nebo bez? Asi bez PP, ze? Prekvapuje me totiz, ze by vam chovatel nedoporucil granule, i kdyz vsechno je mozne, samozrejme. Kdyz jsem si loni porizovala pejska, byl vyber krmeni velkym tematem a svuj vyber jsem musela nechat schvalit chovatelce, krome spousty jinych veci ji hodne zalezelo i na tom cim budeme prcka krmit :) Cili pokud je pejsek bez PP, tak venujte vyzive jeste vetsi pozornost a asi bych doporucila preventivne pridavat i kloubni vyzivu, tim nic nezkazite. Nevim jak siroce se u oharu vyskytuje DKK, ale je to vetsi plemeno a v techto vecech jsem zastancem co nejsirsi prevence.

pegin*
hodnocení

štěně máme s pp.Pejska bez pp jsme nechtěli právě z tohoto důvodu.Chovatelka krmila také pedigreem proto jsem to považovala za nejlepší.je těžké odhadnout jaké krmivo podávat,na trhu je jic spousta a každej tomu rozumí asi tak jako já :) zkusím se ještě zeptat v obchodě pro psy ale to taky nevidím nadějně,můžou doporučit celkem cokoliv.

katerina77*

Super, to je dobre, ze je s PP. Ale to Pedigree je fakt des, kouknete na slozeni a uvidite sami. Opravdu doporucuju procist psi diskuse a weby venovane psum a jejich vyzive, clovek se tam dozvi hodne, rozhodne vic nez v pet shopu, kde mam o kvalifikaci prodavacu vazne pochybnosti. Kazdopadne vam preju hodne radosti s pejskem a stenatku krasny spokojeny zivot :)

horsik*

Ahoj! Interpunkce mi sice nejde, ale zkusím se polepšit.;)Já mám psa taky s PP a krmili pouze masem a když granule tak těmi prvními jaké v krámě našli, takže když jsme pak přecházeli k našim granulím a celkově stravě byl to trošku problém. Proč se vám nelíbí granule Royala canin? Prosím odpovězte mi ráda se poučim a vařený maso čemu to vadí? prosím moc odpovězte děkuju

marenka*

Horsiku, Katerině nešlo o to, že pes nesmí vařené maso, ale nesmí se to kombinovat. Buďto se psovi doma vaří, maso, zelenina a přidávají se vitamíny a minerály pomocí doplňků, nebo se dávají granule. Každou z těchto potrav pes tráví jiným způsobem, proto to tak je. ;) Největší hloupost je dávat superprémiové granule a přidávat psovi třeba vápník. Na to pozor, mohlo by dojít snadno k předávkování. Kvalitní granule jsou vyvážené. Na druhou stranu třeba chondrem se nic nezkazí. Chce to prostudovat. Já bych psům taky radši vařila, ale nemám odvahu. Nejde o to, dát jim kolínka, kus masa a zeleniny. Ale dokázat nadávkovat doplňky stravy tak, aby měli vyvážený poměr fosforu a vápníku, měď, vitamíny, minerály...*sok* Jenom masem bych nekrmila taky, ona i přemíra proteinů škodí.

Jinak naši se po RC pozvraceli, byli na ně moc mastné.

horsik*

Děkuju za radu :D Tam to rkmení bylo ještě celý den, takže moje Akynka tam skoro celý den jen jedla :D Rc í nedělají problém, ale teď jsem zmatená, protože vet(taková vesnická vetka) říkala, že jí to určitě neuškodí, ale zase vám veřim. Máme problémy s kloubama takže vápník přidávám do všeho a ona říkala, když si to nějak rozpočítám(s tím mi pomohla), že to nebude ničemu vadit. Děkuj a ještě se s ní asi zajdu poradit

marenka*

Na ten vápník fakt pozor! Musí být vyvážený s fosforem, jinak spíš škodí, než pomáhá. Ale našla jsem tady dost vyčerpávající článek.

halitpasa.wbs.cz/...

doplněno 04.07.10 11:33:

Pokud Akynce vyhovují RC, já bych je neměnila. Našim vyhovuje Hills, i když všude píší, jak je v nich škodlivá soja. Ale nic jiného nechtějí žrát a jsou zdraví jak řípy, tak to už neřešim. ;)

horsik*

Ono je to asi někdy nejlepší moc to neřešti. Kamarádka má rotvičkua a ta odmítala všechny granule i surep drahý a tak až na jedny pomalu ty nejlevnější z obchoďáků, tak z toho nebyly nadšený, protože ona má obrovský problémy s kloubama, musí jí ty pseciální přípravky, ale moc se to nelepší, ale jí chutnaj a jiný neche tak papá tyhle. no ona je to nějaká kombinace s tim fosforem, ale moc děkuju tenhke článek je pěknej a určitě jsem ho ještě nečetla díky moc :)

katerina77*

Horsiku, super, hned se to cte lip, diky :) S tim varenym jsem to myslela tak jak rikala marenka a navic u stenete bych to nemichala uz vubec z toho duvodu, ze je pak temer nemozne dodrzet spravny pomer vsech vitaminu a mineralu a pri rustu bych to opravdu neriskovala. Pokud jde o RC, tak me u nej vadi kukurice a nektere dalsi polozky, jako napriklad ostlinne bilkoviny a dalsi. Myslim, ze za tu cenu se daji sehnat kvalitnejsi granule s lepsim slozenim. Nicmene pokud pejskovi vyhovuji, tak v pohode :) Ja jinak proti krmeni jinymi zpusoby nez granulemi vubec nic nemam, spis naopak, oba moji psi jsou na prirozene strave - syrovem mase, zelenine, ovoci a dalsich doplncich a nedam na tenhle spusob krmeni dopustit, ohromne jim prospiva

Pokud ma pes problemy s klouby, tak na vapnik hodne pozor, chce to kloubni vyzivu a ne vapnik, radsi to konzultuj s ortopedem, u velkeho plemene to je dost problem. A s tim fosforem ma marenka pravdu. Jo a na vyvoj kloubu je dobre pridavat vitamin C, pomaha pri spravnem vyvoji kloubu.

marenka*

Vidíte to Katko, tak to Céčko je pro mě novinka ;) Děkuji za informaci. *pusa*

marenka*

Třeba český Brit Care, nebo pohledejte tady v poradně, hodně jsme to tu probírali. ;)

pegin*
hodnocení

přidávám fotku

Váha štěňátka?

hodnocení

0x

Já si myslím, že krmení granulemi a současně masem, není nic proti ničemu. Pes vypadal zdravě, hovínko bylo akorát. Jen pes se netvářil spokojeně. Pohrdal granulemi a pochtíval maso :D A navíc, většinou kdo krmí granulemi, nevaří specielně pro psa a tak dostane to, co mají pánečci, třeba před solením ale už okořeněné (třeba kuře). A to je to! Jo, to mluvím o malých plemenech. Pro velké platí něco jiného a taky velcí jsou většinou venku a tak pánečci malých denně u jídla prožíváme smutné a hladové oči. :D Takže pro trávení je to jedno, ale pro psychiku (baštit to, co páneček) je to zabiják. *zed* Když on se tak smutně dívá! Známe svoje, že?!

doplněno 05.07.10 07:32:

Abych nezapomněla. Já sama krmím Royal Canin a složení se mi velice líbí. Po speciálkách pro jorkšíky má malá tužší hovínko. Příští pytel koupím pro malá plemena. Ty jsme krmily dlouho, ale chtěla jsem jí přilepšit a tak jsem ten poslední pytel koupila spec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]