Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je štěně agresivní?

Od: pegin* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,píši vám již jelikož nevíme jak se máme chovat.Máme od minulé neděle 2 měsíční fenku výmarského ohaře a chová se mírně,zprvu kousala ale to jsme již pomalu odnaučili povelem fuj.Ale náš největší problém je,že fenka věšinou se to děje večer,že si s ní hrajeme s míčky a tak a ona začne při hře řádit,začne po nás skákat a kousat nás,lítat,vylívá si zlost na zahradě na keříku,kouše ho a skáče do něj.dnes jsme ji již dali značně najevo že se nám to nelíbí,udeřili jsme ji několikrát po zadku a nepomohlo to,zatahali za kůži na krku až zakňučela ale neuklidnila se. Pokud si ji nevšímáme,tak´é to příliš nezabírá.Nevíme jak se v této situaci chovat a jak tento styl hry odnaučit,někdy si totiž hraje normálně.Budeme moc rádi když nám poradíte,jelikož i od toho štěnátka to škrábání a kousání už začíná bolet.děkujeme moc

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Pegin ,se štěňátkama to je podobné jako dětmi. Některé jsou klidné a některé jsou živější.

Když si začnete hrát s míčky a ona se takto rozdovádí tak hned ukončete hru a dejte důrazný povel. Třeba dost nebo na co ji chcete naučit aby skončila s hrou. Naše fenky se naučily na AU. Stačí aby někdo řekl AU a okamžitě přestanou dovádět. Chce to jen trénovt napoprvé to určitě nepochopí. Chce to jen a jen trpělivost. Rozhodně psa nebijte to stejně nepomůže jen by se vás pak bál.

marenka*

Au známe, taky jsem to používala. ;) Akorát že u nás, po zakřičení au začal blázinec, pejsek se lekl, zasmál a začal divoce obíhat postiženého. *haha* Ale jak legračně, prapodivně se shrbil, ocas pod sebe a metelil. Na to byla naše reakce tlesknutí, když pejsek pádil před tím člověkem a honička. A pejsek se tak uběhal, až znavený lehnul a vzápětí usnul. Je to dvouměsíční štěně, probůh proč ho bijete? Copak byste bili kojence? *plac*Jsou to fakt malá, hloupá štěňata a prostě řádí, mají radost ze hry a nevědí kdy přestat. Ten cit si teprve vypěstují. ;) Nedělá to schválně, jenom v tom okusování neumí včas zabrzdit.

limetka*
hodnocení

1x

TO NENÍ AGRESE, ALE ÚPLNĚ NORMÁLNÍ ŠTĚNĚČÍ (VLČÍ) HRA! Když byla naše fenka mimi, tak mi v zápalu hry natrhla achilovku a to chňapání po nohách občas fakt pěkně bolelo. Takže dát najevo, že se vám to nelíbí, to ano, ale BÍT V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEEE. A když toho nežádoucího chování nechá, tak ihned odměnit mlsánkem a moc moc pochválit. Držím palce a nebojte, uklidní se. Doporučuji poshánět nějaké chytré knihy o výchově štěňátka - pomůže vám to neudělat některé zásadní chyby.

pepane*

Limetko co je to za rasu, když měla jako malá takový stisk?*smich*

doplněno 30.06.10 12:08:

*tuc*děkuji*jasne*

limetka*

Měla být pětikilový border teriér (čistokrevný), ale chybička se vloudila a vyrostlo z toho sedmnáctikilové kdovíco, podle stisku snad kříženec s pitbulem *haha*, ale už nerafe, má rok a půl a už dost ví, co se sluší a co ne... A - pepane;) - jestli se nemýlím - vítej zpátky, ráda tě zase vidím *pivo*.

hodnocení

1x

Štěně si normálně hraje a chňape po vás jako by si hrálo se sourozenci. V tomto případě vám postačí zakňučet jako štěně a dát mu tak najevo, že vás to bolí. V případě ničení keříků, potřebuje se unavit a vyřádit a najít podněty k jiným hračkám než ke keříkům.. V tomto věku už můžete začít s nenásilným přivoláním a tréninkem, v žádném případě nebít a už vůbec ne RUKAMA. Pokud si s ní hrajete a ona se rozdovádí, je třeba ji zklidnit , vzala bych ji na vodítko a třeba na pět minut projít na vodítku a nezapomeňte na odměny a pochvalu. Je to ohař, takže určitě víte, že potřebuje hodně pohybu a péče, samozřejmě úměrně věku.

camelot*
hodnocení

0x

Dobry den, s klidem bych rekl, normalni projev zivejsiho stenete, co jste cekali? Budte radi, ze si ji ted muzete uzit, casem se z ni stane klidny pes.. Camelot

raadek*
hodnocení

0x
Ja na tom nevidim nic nenormalniho. Z me zkusenosti vim, ze kdyz stenatko rozdovadim, tak zacne v zapalu hry kousat. Samozrejme nema jeste obrousene zuby tak to docela boli. Casem se stenatko zklidni. Mohu vam akorat doporucit hracky na kterych se vydovadi - gumova slepice, kousaci lano atd. Take potrebuje unavit prochazkami a hazenim micku. K odnauceni kousani bych vam u stenatka doporucil striknout vodnim rozprasovacem na cumacek s raznym povelem fuj. R.

hodnocení

0x

Máte doma loveckého psa, který by měl být s myslivcem stále v pohybu po lese. A místo toho je v bytě, odpočatý, dobře živený, s přemírou energie. Jako přehřátý papiňák. Musí to někudy ven. *klik*A nezapomeňte, že tito psi byli po celé generace celé dny s člověkem, který po nich vyžadoval práci. A teď psinečka má klid a chvilkami si s ní někdo pohraje. Je potřeba ji často zaměstnávat. Formou hry spousty činností. Stopovat, schovávat předměty, vyhledávat, aportovat, létající talíř, míček, hra na schovávanou. *bezim* Kdo si hraje, nezlobí. Máte doma puberťačku, je třeba k ní takhle přistupovat. *vtip* Ať je vám spolu dobře!

arimas*
hodnocení

0x

poridte si knizku pana Viktora Dostala : O psech a lidech. psiskolafalco.cz/...

psa jeste nemam ale chystam se do budoucna A TAK JSEM SI KNIZKU poridila abych vedela co a jak a hlavne abych psum dukladne porozumela. Myslela jsem si ze jim rozumim ale priznam se ze po precteni nekolika kapitol me autor pekne profackoval a vyvedl predem z omylu kterych bych se mohla dopustit kdybych knihu necetla.!

Pan Dostal opravdu vi o cem mluvi a verte mi ze takovych pripadu jako resite vy je spousta a presne o nich se v knizce zminuje! dokonce tomu venoval celou kapitolu hahahaha

a vubec si proctete jeho stranky... me to dalo hrozne moc :)

psiskolafalco.cz/...

pegin*
hodnocení

dobrý den,děkuji moc za rady,snažíme se jimi řídit,zatím se mě osobně vyplatila rada že jakmile fenečka začne kousat tak ji ignoruji a zachvíli tak nějak přestane.Už i docela reaguje na povel "fuj" ale přijde mi že když se rozdovádí nereaguje na něj,ba co víc,ještě ji víc rozdivočí,tak se sbalím a jdu pryč,hra skončila.Momentálně je těžké fenečku utahat,jelikož venku je velké vedro tak běhá po zahradě,párkrát se přetáhnem o lano a házím jí míček,ale zachvíli je unavená a chce si lehnout,ale i když je už přes den vyběhaná tak večer začne doma znova řádit i s kousáním.Nevím proč to dělá,věnuji se ji 24 hodin momentálně jelikož jsem doma a hrajeme si s hračkami,hraček má hodně.Přemýšlím o koupi té knihy,uvidíme.Věřím že jde o štěněcí hru,ale máme strach,aby to později fenku přešlo...tak se to snažíme nějak odbourat.

angela*

To naše štěndo to také dělalo. Přes den v pohodě a večer to na ní přišlo a začala nás okusovat. Jak jí to chytlo, tak jsme jí hodili velkého plyšáka nebo gumový míček a ona začala blbnout s ním a vyřádila se na něm. Za námi pak přišla a už byla v pohodě. Teď už to nedělá. Držím palce!

marenka*

Pegin, to je v pohodě, doopravdy jí to přejde. Přesně jak píšete, našeho blázna Maxíka utahám, že sotva plete nožičkama, až je mi ho líto, ale večer do něj vjede život a je to malé tornádo. :D Je mu rok a 1/4 a je to puberťák *zed*. Fenečce se věnujete a věřte mi, že sama přijdete na fígle, které na ni platí. A nezájem funguje. Nejhorší pro psa je, pokud ho smečka vyčlení. Pes nemá ani tak strach z trestu, který spíš nechápe, jako z toho, že přijde o svojí smečku. A o tom to je.

Ještě dodatek. Nejlepší způsob, jak psíčkovi ukázat nezájem je složit ruce na prsou a otáčet se zády. Nedostane se na ně a když je máte v kapse, tak si pes myslí, že vytáhnete dobrotu. Takhle mu je jasné, oč kráčí. Hlavně v sobě musíte cítit, že ho pro tuhle chvíli opravdu nechcete ani vidět. ;)

horsik*
hodnocení

0x

dobrý den! nevím ajk přesně to u vás vypadá ale 2 měsíční štěně prostě kouše to ej nromální a mlácením ignorací atd. ji to fakt neodnaučíte... ona si tk hraje jí to nedochází vždycky lidem řikám to stejný myslete jako ten pes a né jako upjatej člověk kterej chce mít poslušnýho psa...učte ji radši přivolání achůzi na volno za vámi... začít se sedni lehni atd.. když ste si brali ohaře tk ste se měli lépe rozhodnoput nebo si sehnat lepší informace a né jít po halvě do psa kterej je prostě rzojívenej od přírody kor když je to živější štěně a teď ho násilím uklidňovat... když vás třeba kousne tk že vás to bolí tk ji dejte přes pusu jen tk lehce prostě jako facku nebo bych vám na to řekla takovej chvat na ujasnění žebříčku hyrerarchie ale jelikož se ho dá zneužít takže pomlčim... ale taky ten pes musí vědět že ho máte rádi někomu to třeba avdí ale já si lehnu a mý 20 kilo 3. měsíční štěně mě olizuje po celým obličeji prostě kde chcce ale někomu se to příčí ale stejně ji musíte hladit aby věděla že ji máte rádi:)jediný co vám asi zopakuju mysete jako ta čuba a když tk přerušte hru nehrajte si... ona brzy pochopí co vám vadí ale hlavně buďte jejím pánem a né ona vašim přeji mnoho úspěchů a radostí s vaším miminkem...

pes555
hodnocení

0x

Dobrý den vymarský ohař podřebuje důsledný výcvik začíná se už od 1měsíce jejich věku doporučuji co nejdříve začít s pevným výcvikem když to nepude tak nechávejte pejska venku uvazaného na zahradě alespon měsíc pak neustále opakujte povely sedni,lehni,nesmíš atd.Když přesto bude skákat tak zajděte do psí poradny.

marenka*

pes555 vy si to pletete s tím opatřením u lidí, proti agresivnímu partnerovi, že ho na 10 dní vykáží z domova ne? *zed*Když psa vykážete ze smečky, jak se pak chcete stát jeho alfou? *bzum* Ach jo. Zajděte si do psychologické poradny. *mala*

pepane*

*stop*A co se vyřeší, že pes bude uvázaný venku na řetězu?*zed*

*ee*Jak ho chcete cvičit od 1měsíce, když je ještě u matky a vůbec ještě nic nechápe.Mimo jídla,spaní a konání potřeby.

katerina77*

Dobra cesta do pekel,doufam, ze je to jen nejaky spatny vtip. Pokud je to mysleno vazne, nepatri vam do rukou ani plysak, natoz ziva bytost.

ree

Někteří tupci holt nepochopí,že štěně je malé dítě a ne stroj na poslouchání rozkazů.*stop*

horsik*

pes555-Teby když jsi nechtěl poslechnotu, že máš tady zůstat sedět, tak tě rodiče vzali a uvázali venku k plotu? Jak si to představuješ? By mě docela dost zajímalo? Váš jakmlie tohle tomu psu uděláš tak pak si z něj opravdu vypracuješ agresivního psa, ale rozhodně nic jinýho...Ono zvíře není o tom co mu kážeš, ale o vztahu- jsem teď až te´d když se psi zabývám tak dlouho(no dlouho je mi 14), a to co jsem pochopila je to, že s ním pracuješ na principuu vnitřní energie a opravdu to funguje... možná to nechápeš, ale slova nic neznamenají, ale barva hlasu aano a ještě víc vnitřní energie, takže pak pes opravdu nemůže pochopit proč ho uvazuješ když si jenom hrál a ty vlastně vnitřně taky nejseš tak naštvaný, abys tohle udělal...tohle je pro mě věc kterou stále ještě si dokola omýlám v hlavě, aby mi dávala smysl, ale věřte nevěřte ej to tak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]