Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kastrace fenky?

Od: erika30 odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, mám fenku 4letou křížence malou. Mám jí na zahradě.Dcera má však pejska 2letýho a jezdí k nám.Tak bych jí ráda vykastrovala aby nebyli štěnata. Oni spolu blbnou na zahrade ale člověk to neuhlidá.Tedka hárala 10dní nevíte kdy se může nechat vykastrovat?A kolik to stojí? děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Kastrace by přicházela do úvahy u toho psa, je to odstranění semeníků, sučky se sterilizují přerušením vejcovodů, kolik tento chirurgický zákrok stojí, řekne veterinář.
doplněno 29.06.10 10:56:

Dotaz byl na to, jak zabránit početí lékařským zákrokem, ne jak zabránit všem nepříjemným zdravotním problémům. Malý řez při přerušení vejcovodů je podstatně menší zásah do zdravotního stavu jak ta kastrace.

raadek*
Cena je opravdu u kazdeho veterinare rozdilna. Me stala kolem tisicovky. Hlavne si vyberte kvalitniho veterinare, ktery odstrani oba vajecniky, protoze jinak by cely zivot prozivala falesne harani a hlavne neprijemnou falesnou brezost. R.
zelvicka

Ráda bych vám trošku přiblížila kastraci,pes se kastruje s pokrytým semenným provazcem,tzn že se rozřízne pouze kůže a semenný provazec se podváže,následně se odstraní varlata.U feny to probíhá naprosto stejně,dojde k podvázání vejcovodů a odstranění vaječníků,jediným rozdílem je,že u fenky je toto laparotomická operace,ale rozhodně je u ní výhodnější,předejdete několika dalším zdravotním problémům,se kterým se nekastrované feny setkávají.

ar*
hodnocení

0x

Eriko kastrace fenky nás stála 1500 ceny se budo určitě lišit ,ale počítám tak +- 500. Jinak je lepší počkat nejaký ten týden po hárání aby se sklidnily hormony. Teď bude mít fena stejně alespoň 1/2 roku pokoj takže nemusíte mít strach a není potřeba ani spěchat. Za zdravotních důvodů jsme museli nechat už kastrovat dvě feny a pokaždé se jim zhoršila srst , ale prý to nebývá často.

doplněno 28.06.10 19:47:

Pt stařenko souhlasím, ale když jsou bulky na mléčných žlázách tak je potřeba i kastrace společně s odebráním mléčných žláz. To pak člověk na koruna nekouká.

pb®

Vcasna kastrace, idealne pred prvnim haranim, velmi vyrazne snizuje vyskyt nadoru mlecne zlazy. A to jak u fen, tak u kocek. Veterinar, ktery pouze prerusi vejcovody, ale nevyjme vajecniky pripadne i s delohou, by mel vratit diplom. Fenka, ktera neni urcena k chovu, by mela byt vykastrovana. Neni duvod ji i sebe trapit haranim a falesnou brezosti.

limetka*

Přesně takhle mi to vysvětli veterinář a vzhledem k tomu, že jsme sice koupili čistokrevnou fenku, ale vyrostl z ní parádní kříženec s kdovíčím a štěňátka bychom neudali a také fenka bydlí na zahradě s nízkým plotem, takže riziko, že si nevšimneme včas hárání a nějaký pes tam přeskočí, je dost velké, nechali jsme ji kastrovat. Ale až po prvním hárání, což vet také doporučil jako podmínku zdárného dokončení vývoje. I přes skeptické názory některých známých se nezměnila povahově ani temperamentem a nemusíme ji trápit dvakrát ročně zavíráním a omezováním.

pt®

Také si myslím, že kastrace by byla jednošší u psíka než u fenečky, jinak jsem proti kastraci. Je to můj názor. PT /stařenka/

horsik*

proč proti kastraci jestli mlžu vědět zvířatům to niajk neublíží ba naopak je pak docela "radost" když čuba nejčaastěji velkých plemen landseer svatorernardský pes lenberger je v období hárání taková že všechny pokouše atd. není lepší ji vykastrovat? ale to musíte začít jasně 99% psů takovejch není ale proč je nekastrovat zabrání se tk nechtěnejm štěňatům prosím odpovězte mi na dotaz proč nekastrovat?

sinx

sdílím Váš názor... útulky přeplněný inzeráty plný nabízených štěnátek... daruji daruji daruji a nikdo je nechce...kastrace je řešení... Když to neuhlídají a štěňata nechtějí, nechť to nechají vykastrovat...nebo ať maj zájemce ještě před porodem... Tohle prostě nechápu...tomu zvířeti to nijak zvlášť neublíží... Takže kastrovat!

hodnocení

0x

Připravuji, vlastně, smiřuji se s tímto zákrokem. Upozornil mě vet, kterému velice věřím, že fenky mají strašlivé problémy, že jsou rakoviny v nesmírném počtu. A protože mi minulá fenečka odešla také na rakovinu a dookola je pár feneček po odstranění bulek z vemínek a po vyoperování nádorů na jiných místech rodidel, ráda jsem s vetem podebatovala. Říkal, že to sleduje už pěkných pár let, že když se fenečky vykastrují, není výskyt rakoviny tak veliký. Trošku jsem poguglovala a veti se na tom poznatku shodují. *plac*Vet ještě pravil, že cena je určována velikostí a váhou psiny. Že nejdražší je narkoza. Moje Dori, 4,5 kg, že by se měla vejít do 2.500. Obvolala jsem jiné vety a ceny jsou stejné. *sok* A taky že při jedné narkoze udělá zuby, že psinečku nebude muset uspávat 2x.*modla* Vůbec se mi nechce Dorotku vystavovat takové nepříjemnosti, ale asi to bude nejlepší.

limetka*

Babkazov, nebojte, fenečka to zvládne určitě dobře, ta naše byla neklidná asi dva dny potom - asi ji to bolelo, ale pak už jsme ji nemohli udržet v požadovaném klidu, úplně zapomínala, že jí něco dělali. A ty zoubky jí vyčistil také, za což jsem byla moc ráda, protože trpí na zubní šutr, ať čistíme jak čistíme.

No jo, ale přesto *plac**plac**plac*

arimas*

no ja nevim zenam se prsa taky preventivne neodstranujou aby se predeslo nadorum , ze? prso totiz neni ta pricina ... pricina rakoviny je nekde jinde to tu ale ted rozebirat nebudu.. i kdyz jsem slysela o nejake silene zenske ktera si preventivne prsa nechala odriznout A NAKONEC zemrela na rakovinu neceho jineho(nedivila bych se kdyby to byla rakovina delozniho cipku nebo tak neco... mozna si mela pani odoperovat vsechny organy a rovnou se nechat pohrbit pak by ji zadna rakovina nehrozila ) ... A TAK JE TO SE VSIM... lide jsou padli na hlavu nic vic nic min...

kastrace je podle meho zvracenost at se to nekomu libi nebo ne.

ale nakonec at si to kazdy rozhodne podle sebe jen aby toho pak nelitoval...

jeste mi to pripomina to odstranovani mandli malym detem v minulosti hahahahahh taky pekna zhovadilost ...

clovek si z nejakeho zvlastniho duvodu stale mysli ze predci prirodu nebo co?

no nic ja radeji koncim bo tu se tu nekoho jeste dotknu a to bych vazne nerada :-P

No asi budete mít pravdu, ale: Když mi "ji" uřízli a poslali na chemoterapii a ozařování, tak mi řekli, jestli mi nenastoupí menopauza, tak budu muset jít na operaci, že mi odstraní, já už nevím co všecko. Že hormony znovu rakovinu aktivují. Měla jsem kliku, nemusela jsem na stůl znovu. Ale viděla jsem pár takových žen. Ženské hormony jsou v některých momentech nežádoucí.*vtip*

horsik*
hodnocení

0x

dobrý den! cena je rozdílná a kastrací určitě nci nepokazíte jedině naopak. Jsou psi(mám teď doma štěňátko landseera-jeden z těch tyypů psů) kteří v období hárání u čubiny se hodně mění povaha až do agresivity-jen někdy takže až začně hárat tk počkám jaká bude a pak se rozhodnu. mě by to vyšlo zhruba na sedum tísíc obvykle je to podle váhy( moje štěňátko an třech měsících má přes dvacet kilo takže v dospělosti kolem šedesáti) ale vy ybste to měla zhruba tk za dva tři tisíce... ale určitě uděláte dobrou věc..

yamona*
hodnocení

0x

Fenečky se u nás vystřídaly už tři a kastrované byly všechny. Též po důkladném vysvětlení všech PRO od veterináře, i tím, co jsem načetla. Ze zákroku se "otřepaly" všechny velmi rychle a je to investice do klidnějších let a lepšího zdraví ve stáří fenky. Odstraněním vaječníků i dělohy, se předejde zdravotním potížím, které pak nuceně při vyšším věku stejně kastrací skončí. Mladý organismus se se zákrokem vypořádá snadno. Nebojte se toho.:)

koala*
hodnocení

0x

Fenky se můžou vykastrovat již od 7 měsíce věku, nejlépe ještě před prvním háráním. Potom vlastně kdykoliv (mimo dobu hárání), nejlépe je nechat odstanit vaječníky i dělohu, předejde se tak ginekologickým nemocím, nechtěné březosti, atd. Nejlépe Vám poradí veterinář, ke kterém chodíte. A cena se pohybuje kolem 2000,- a více, to podle dohody, celkové narkozy a tak. Takže toto je opravdu vhodné konzultovat tam. Je to individuální, a každý lékař má jiné ceny. :)

zelvicka

Ceny kastrací se pohybují podle anestezie,tedy podle toho,jak je fenka velká,tzn že malý pes bude stát okolo tisíce,velký třeba i tři.Cena za samotnou operaci je vždy stejná.Také jsou různé druhy anestezie a záleží na výbavě konkrétního veterináře,bud nejlevnější možnost,kterou ale zvířata špatně snášejí,při probouzení křečují,zvrací,dva tři dny po operaci ještě nejsou zcela fit.Druhá,která se provádí i u lidí je v propofolu,po operaci pejsek odejde po svých a v podstatě hned funguje.Třetí,nejlepší ale nejdražší možnost se provádí u rizikových pacientů,je inhalační narkoza.Nejméně zatěžuje organizmus,je nejlépe snášena a v podstatě po přerušení dodávání isofluranu se pejsek budí.Toto jsou kritéria ceny kastrace,záleží na vás,pro jakou se rozhodnete a jakou je schopen vám váš lékař nabídnout.

Ještě bych chtěla něco dodat k tomu,co všechno je nutné odstranit.Pokud je fenka zdravá,není nutné brát i dělohu,k problémům jako je pyometra,falešná březost a podobným už nedochází.Proto se nemusíte bát že je to málo a chtít odstranění vaječníků,vejcovodů i dělohy.Toto by měl posoudit veterinář podle stavu psa.

sinx
hodnocení

0x

Tak ja si zas myslim, ze je lepsi dat vybrat fenu pokud nechtej mit nikdy zadna stenata, ono se taky muze stat, ze tam vleze jinej pes, nebo fenka zdrhne, coz maj při harání ve zvyku a štěňata budou stejně...Dají se jen podvázat vaječníky-ale ač je to menší zásah z osobních zkušeností bych to nedoporučila-fenka sice nemůže mít prcky, ale hárá se tudíž láká psy... a pokud jí pes nakreje (což si ta fenka myslí, že se stalo) musí pak dost psychicky trpět,když má pocit, že čeká štěňátka a ono prd...-pak je falešná březost apod.. a Kastrace feny stojí od 2000-do 3800 ... podle veterináře a sampzřejmě velikosti feny... takže tak kolem 2400 Kč...kastrace psa 800-2200Kč (aktuální ceník místní veterinární ordinace)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]