Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agresivni pes

Od: jessi* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den , mám pejska je mu 1rok a 8měsícu.Poslední 3mě+síce začal být zničeho nic agresivni na nás , včera nás málem pokousal.měli jsme z něho strach. je to kříženec labradora s jezevčíkem jinak moc hezkej pejsek.Máme ho moc rádi ale začínáme se ho bát.nemůžete nějak poradit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

jessi, klikněte na Zvířata, tam pak v řádku na psi a poklikejte v archivu. Je lépe se vždycky vrátit zelenou šipkou, ať nemusíte celou tou procedurou procházet znovu. *hej*Toto je velice složité a věřím, že v několika odpovědích najdete odpověď na svou otázku. Ale úplně nejsnadnější by bylo zajít s pejskem na cvičák. A tam výcvikáři vyslechnou, kouknou na psa a jeho projevy a odhalí důvod daleko rychleji a přesněji, než my. A poradí. *hej* Jeho chování může mít mnoho důvodů. Od toho, že se snaží být vůdcem smečky, přes to, že je naopak velice bázlivý a kouše ze strachu, špatně vidí na jedno oko, až po to, že neví, kam patří. Fakt, zajděte na cvičák, pokud je aspoň tak starý. Později to bude problematičtější a vy se ho budete muset zbavit. A kdo bude chtít kousavého psa?!

hodnocení

4x

Toto je klasický příklad milovaného a hýčkaného psa. Ano, on v roce a půl dospěl a utvořil si za dobu dospívání vlastní pořadí priorit a umístění v kolektivu. Nyní už bere své zkušenosti za hotové a prostě je tak používá. Svou razancí vás nyní zaskočil a vy se jej začínáte bát. To je velmi špatné. Krev jezevčíka převládla nad krví labradora a tak se její tvrdohlavost nyní bude projevovat na povaze zmíněného psa. Vaše jednání s psem musí být jednoznačně jisté a nekompromisní. Jakýkoliv pozorovatelný náznak útoku musíte okamžitě zarazit hlasitým povelem a odvedením pozornosti psa k povinnosti, které má vžité. Jak bylo již uvedeno, chce to cvičák. Je jeden z největších problémů, nechá-li se pes dozrát bez vžitého vědomí, že on není hlavní autorita v kolektivu, v kterém trvale žije. Vždy musí být autoritou jeho majitel (páneček či panička), ačkoliv je mezi nimi i ten nejvřelejší vztah. Mezi více členy si pes vždy najde ještě pořadí autorit a tak se často stává, že pes respektuje všechny členy, ale jednoho opravdu přednostně. Buďte tvrdí a nekompromisní, nenechta však psa dojít k nenávisti. Máte před sebou velmi nesnadný, ale řešitelný, úkol... Hodně štěstí!

marenka*
hodnocení

1x

K tomu, co psala Babkazov není co dodat. *palec* Na tom cvičáku, nebo zrovna nedávno dělal pan Dostál takový "psí tábor", nevím jestli na týden nebo déle, kde je setkání se psy a jejich pány v chatové oblasti a řeší se problémky. ;) Můžete se podívat na psiskolafalco.cz/...

Víte, u vás se musí zapracovat nejen na pejskovi, ale i na vás samotných. Nikdy nesmí dojít k tomu, abyste se báli vlastního psa. I když vycení zuby (jakože by neměl) vy musíte dokázat beze strachu psa chytit, podívat se mu do očí a říct mu aby se okamžitě zklidnil. Ale to nejde říct "naoko", to si musíte být jisti sami v sobě, že vás pes prostě poslechne. Vy jste a musíte být alfou ve smečce. Jakmile pes zlobí, láska musí jít stranou a pes musí vidět, že takhle s vámi jednat nesmí, nebo bude zle. (nemyslím fyzické tresty, jde to i bez toho)

Když jsem byla s dětmi sama, přivydělávala jsem si tím, že jsem stříhala pejsky. Jen knírače, uměla jsem to. *hej*2x se mi stalo, že jsem se nervla. Fakt moc! To se mi v životě stalo opravdu jen párkrát. Ale proč to říkám? Ten pes, který si vzal do hlavy, že mě sežere, najednou udělal štronzo. Ztuhnul, opatrně si mě počichal, já jsem se nehýbala, protože jsem se bála, že když se pohnu, tak ho roztrhnu. Nemohla jsem ani mluvit, jak jsem byla zlá. A ten pes pak tak stál do konce mé práce. A vzal si pak ode mě piškot! A vrátil se od výtahu, rozloučit se. A totéž se stalo asi za rok, s jiným psem. Musela jsem zasmdět strašlivým vztekem. *jasne*To je jen historka pro odlehčení, ale velká většina psů potřebuje šéfa, vůdce smečky a přesně vymezené hranice, kam až smí. Na někoho zařvat a třeba na Dorotku stačí udělat smutný hlas.:D

marenka*

Babkazov, to není historka pro odlehčení, ale ohromná pravda. Já když našemu malému zlobivci Maxíkovi řeknu popáté, ať se pustí mojí nohavice, má z toho bžundu. Já mu to říkám tak nějak normálně. Jakmile slyším jak už křupla nitka v nohavici a řeknu "dost", a to dost myslím vážně i sama v sobě, protože už mě naštval, najednou se pustí a kouká na mě, vrtí ocáskem a okamžitě chce odpustit protože je tááák hodný. ;)

28.06.10 12:07

marketa115*
hodnocení

0x

Taky bych zněmu chování konzultovala s vetem, jelikož se může u pejska jednat o poruchu štítné žlázy nebo přebytek hormonu. Ten se léčí léky na snížení nebo kastrací. Většinou se chování po kastraci agrasivních pejsků změní k lepšímu, ale zákrok může nepříznivě změnit celkový charakter psa.

hodnocení

0x

Napište někdy, jak pokračujete, jak jste to řešili a jestli jste to vyřešili. Váš problém bude poučením pro všechny. *hej*

horsik*
hodnocení

0x

kríženec labradora jezevčíka zajímavé křížení veřím že je hezký ale tohle křížení se mi zdá malinko proti přírodě... doufám že maqtka byla labradorka? na agresy existují chvaty sice zná páč mám NO na převýchově a tak ale nepovím páč sou snadno zneužitelné a to je to poslední co chci... hlavně nastavujte hirerarchii o je že vy ste pán a on pes a nésmí to být opačně vy pán on pes a nesmí nikdy jít za stanovené hranice NIKDY! a jakmiel na vás jen vycení zuby nebojte se pořádně ho majzněte přes obličej a vyrvěte za krk( normálně to nedělám ale ej to jeden-ten nejblbější způsob, jak mu dokázat kdo je pán když neumíte stresový chvaty) napište jak vám to jde a nebojte se ho mě ve 14 letech to je mi teď pes pokousala a v životě sem nepocejtila přitom strach.-nebylo to jednou ale nidky sme neměla strach jen velkou chuť po odpaltě a tk sme se provali mezi sebou- já dycky vítez to by jinak ani nešlo a měli sme spolu na pořád vyřízený vztahy a stačilo to jen jednou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]