Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně odmítá potravu

Od: luc* odpovědí: 23 změna:

Rada bych se zeptala pred tydnem jsme si koupili 7-mi tydenni stenatko bandoga. Ten den co sme si ho privezli mel byt dle majitelky odcerven /zopakovat za 14 dni/ a zvykli na granule. Ten den byl sice vesely a behal prestoze byl v cizim prostredi ale pozorovali sme ze ma skoro prujem, v noci chtel ven a uz z nej tekla jen voda. Ten prvni den mel velkou chut k jidlu ale granule od majitelky na ktere mel byt zvykly odmital. Koupila sem mu steneci mnohem mensich rozmeru a ty s chuti snedl.Druhy den pokracoval prujem tak sem sla k veterinari - prujem byl s primesi krve. Vet rikal ze se jedna asi o predavkovani odcervovacim prostredkem, nasadil mu cerne uhli a jist pouze ryzi. V tomto bode zacal problem. Ryzi pes odmital, ryzi s masem take pouze se snazil vydolovat kousky kureciho masa a kdyz to neslo tak od misky odesel. Naces odmita i ryzi s masem jako takovou, po zlepsieni stolice vet rikal muzeme dat varene vajicko - odmita, ovesne vlocky odmita, konzervu s masem odmita a ted uz nechce ani ty steneci granule. Prujem se mu opet vratil prestoze nic neji. Mame ho od utery dnes je nedele. Po nasazeni pul tablety cerneho uhli je prujem pryc presto nic neji. Nevim co mam zkusit jinak je stene vesele a hrave pouze neji a jde videt ze zhubl. Vet rikal krmit 6x denne a zkusit opakovat odcerveni po tydnu namisto po 14 dnech, protoze je take mozne, ze odcervovaci davku stene vyplivlo a tedy nebyl odcerven vubec - proto odcervit nastavajici utery. Diky za radu.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

2x

luc, je zvláštní, že ho vet léčí nejdřív černým uhlím, protože asi bylo štěňátko předávkováno odčerv. tabletami (chápu to tak, že ty byly od pův.majitelky) a pak chce pejska znova odčervit, protože zmíněné tablety asi vyplivl. Pak není souvislost mezi průjmem a tabletami a nevolnost a nechutenství mají jiné počátky.Možná jsou z přechodu do jiného prostředí a na jinou stravu. Majitelka mu také nemusela opravdu dávat to, co vám řekla. Vypadá to, že má zkažený žaludek. Sama jsem s tím už , bohužel,jednu zkušenost udělala. Trvalo to měsíce, než byl pejsek zdráv, pořád trpěl nějakým katarem. Pomohly až antibiotika na 3 týdny a na dalších 14 dní jiná antibiotika. Do smrti nesnášel změnu stravy. Poradila bych vám , když je psík jinak veselý, dávat mu místo vody odvar z rýže, on až vyhladoví, nažere se. Hladovku mě vet na toho mého vždycky doporučil. Alespoň 24 hod. Pak pomalu slabší hovězí nebo kuřecí vývar, postupně přidávat masíčko s rýží a zvykat na granule, které mu chutnají. Malinké porce, ale často.Jestli to za den až dva nepřejde, vyhledejte jiného veterináře, zrovna tak, kdyby se psíkovi přitížilo. Dejte vědět jak to s psíkem pokračuje. Přeji štěstí, Karina

doplněno 27.06.10 18:40:

ještě bych doplnila vařenou rozmačkanou mrkev. K.

hodnocení

0x

Neumím vám poradit, ale jen k tomu živočišnému uhlí dodávám: Jakou dávku vám doporučil vet? Já do jorkšírky(4kg), když je potřeba nacpu 2 tablety 3x denně. Ono to uhlí i dezinfikuje. *uspech*

luc*
hodnocení

tabletu na den pejsek ma ted asi 3 kg

lidus*
hodnocení

0x

Zavolala bych majitelce co jsem od ní štěně koupila a vyptala se co vlastně dostával žrát a čím byl odčervený. Pokud bych se štěnětem měla takové problémy asi bych žádala zpět peníze a vrátila ho.

camelot*
hodnocení

0x

Dobry den, vsadim se, ze pejsek bude bez rodokmenu, ze? Pokud tomu je tak, pak tyto problemy muzou, ale nemusi souviset i s tim, ze pejsek ma nejakou vrozenou vadu, jinymi slovy pochazi z odchovu, ktery nemusel byt zcela zdravy. Ono u takto maleho stenete, je jakykoliv zasah do biologie tezky, jinak je jasne, ze pokud se stav nebude lepsit, je treba zmenit doktora, ale jedno si neodpustim, stenatko musi jist pravidelne a nemuzete cekat vecnost, muze ho pak postihnout jine onemocneni v souvislosti s nedostatkem vitaminu a mineralu. Cane je velky pes, ke zdarnemu vyvoji kloubu, kosti a slach potrebuje vsechny nalezitosti. A urcite kontaktovat prodejce, ptat se a ptat se, pripadne si zjistit, jak si stoji ostatni pejsci z vrhu, sezente si bude-li to mozne kontakty na tyto lidi.. Drzim palce, dejte vedet co a jak noveho! Pa Camelot

luc*
hodnocení

tak jen hlasim zmeny zajela jsem k chovatelce rikala ze uz se s tim setkala ze je nutna infuse a vzala nas ke svemu veterinari, ten diagnostikoval tezky zanet zaludku pry si ho uz mohl prinest od ni. nasadil antibiotika, neco na redukci prekyseleni zaludku, pastu ke zvyseni chuti k jidlu a infusi s vyzivou. stenatko do sebe dostalo pulku infuse a vjel do nej zivot. vubec ho nepoznavame, vrhnul se na pytel s granulemi a chroupal jak o zivot, bohuzel veterinar rikal hladovka dnes a zitra ryzova dieta po dobu jednoho tydne. takze sme mu radost ze znovunabyte chuti k jidlu prekazili. .uvidime jak to pujde dal. vet nam rikal ze se to ma zlepsit do dvou dnu. dam vedet co a jak dal ale mam z toho konecne lepsi pocit. diky za rady!

karina*

luc, jsem ráda, že to tak dobře dopadlo. Tak jsem se ani moc nesekla*smich*. Jen chovatelka mě připadá zvláštní, když hned ví o co asi jde.Patrně jste nebyli první a stálo by za to nakouknout do její přípravny žrádla ;). Možná by hygienik omdlel.Hůř než pejsek na tom teď budete vy, protože se před ním budete schovávat se svým jídlem. Ono by vám stejně nechutnalo při pohledu do těch jeho žebrajících hladových očí. Ale bude to jen den, dva , to přežijete i kdyby jste kolegiálně měla držet hladovku s ním *smich**smich*. Přeji krásný den, psíkovi teplý pelíšek, všechno bude OK. Karina

Na mě je váš pes moc velká rasa, ale souhlasím s karinou. Nejlepší podpůrna léčba je hladovka. Párkrát jsem dostávala pejska z průšvihu a vždycky byla hladovka tím nejlepším, co jsme mohli udělat. Po 24 hodinách hladu nikdo ještě nepošel a je třeba dát zažívání šanci vzpamatovat se. *placni* A kdoví co tež tajně zblajznul! Jednou jsem měla psinu na smrt. Vypadalo to na jed. A nakonec se ukázalo, že zblajzla kousky zmrzlého masa, které lidi vyhodili z okna. A do smrti, patnácti let, měla problémy s trávením. Vet pravil, že jí to ošklivě poškodilo slinivku. A to ani nevím, co kde sebrala tajně. Nakonec to vyřešil drátkem propletený košík. A i tím to uměla propasírovat! *vtip*Vašemu pejskovi přeji rychlé uzdravování a krásný život s vámi.

lidus*
hodnocení

0x

Doufám, že pejsek bude v pořádku ale nad chováním chovatelky se podivuji. Kdo platil vyšetření, infuzi? Víte u těchto plemen je důležitá strava hned od počátku.

luc*
hodnocení

Zdravim vsem co sleduji nase leceni! Hlasim vyvoj situace. Dnes vecer bohuzel doslo ke zvratu zpet k horsimu. Ke znovunabranemu prujmu se pridalo i zvraceni. Nejdriv sem nevedela zda je to prujem nebo zvraceni - ale podle zapachu jsem usoudila na zvratky. Barva byla tmave zelena, stejny byl i prujem kolem 5te hodiny rano. Stejna barva i konzistence. Opet odmital zrat. Volala jsem vet, ktery nam dal infuse /ty mimochodem platila pani chovatelka, ktera nas k vet vzala, ze jiz podobne situace u jejich psu resil driv/.

Vet mi rekl, ze proste nevi, ze muze byt neodcerveny a tezce napadeny parazity a tak by zkusil znovu odcervit a pak dal pokracovat v terapii antibiotiky, ale ze nemuze nic zarucit a ze by mo mozna vratil zpatky chovatelce. Mozna to je bakterialni infekce strev a zaludku, mozna to je virove onemocneni, protoze pejsek byl ockovan zatim jen 1x a ockovani chrani pejska az po preockovani, navic se mu tmave zabarvilo brisko v oblasti pupiku coz muze byt pupecnikovy pruh / bohuzel mi nevysvetlil co to znamena, zasekli sme se na moznosti prenosu vnitrnich parazitu na nase 2,5 lete dite/. Dnes sme nemohli jet za majitelkou je to docela z ruky tak sme se rozhodli pockat a dali pejskovi pastu na zvyseni chuti k jidlu a 1/4 tabl na odcerveni.

Pejsek ted odpoledne mel normalni stolici, nezvraci a udrzel i tabletku. 2x snedl celou misku ryze s kurecim masem a chce dalsi. Cekam nechci aby se prejedl a pak zvracel ze toho snedl moc.

Tak nevim treba se to pomalu bude uklidnovat mozna v noci dojde k dalsimu zvratu k horsimu. Ani veterinar nevi co se poradne deje. Pry to muze byt spousta ruznych veci a pricin. Takze cekam dnes dalsi antibiotika a leky proti zvraceni. Zitra dam vedet jak sme prezili noc - musim rict ze je to pomalu tezsi nez prvnich sest mesicu po porodu! To sem aspon nemusel nekolikrat za noc cisti koberec. Kvuli jeho stavu sme se rozhodli ho mit u sebe v loznici navic s kanilou v predni noze sem nechtela riskovat ze si ji vytahne kdyz bude sam.

Jinak - hodne z vas me upozornuje na dulezitost stravy jiz v pocatcich, jak jsem mluvila s chovatelkou ta ma rodice jen na kvalitnich granulich, ale nebyla mi schopna odpovedet na otazky typu kolik davat tak malemu steneti ci jak postupovat dal. Odkazala mne na veterinare. Pokud mate nekdo zkusenosti s temito velkymi psy a jejich stravnou v utlem veku a v teto situaci / pokud se jak pevne doufam zlepsi/ prosim o radu. Vet rikal kure a ryzi min tyden. Mam neco pridavat? Nejaky vitaminovy preparat? Zatim pridavam strouhanou mrkev/viz rada vyse/ ale vetsinou spolu s ryzi zustane v misce. Snazi se vyjist jen to maso i kdyz je jemne nakrajene.I kdyz ted naposledy snedl vsecko. Mam obavy o jeho dalsi vyvoj prave s ohledem na velikost plemene a jeho pohybovy aparat. Proto pokud mate nekdo i neco odzkousene diky za kazdou radu!

marenka*

Nemůžete zajet k jinému vetovi? Chybí mi vyšetření stolice (právě na ty parazity), odběr krve a moči a o sonu břicha ani nemluvím. Tohle se mi nějak nezdá, mám obavu, že takhle z pejska jednou bude hodně často nemocný pejsek a vás to bude stát nemálo peněz a času. Ono teď v začátku vrátit štěně sice může mrzet, ale co budete dělat za rok, za dva, až si na pejska zvyknete? Nikdy bych nevěřila, že tohle napíšu, já bych za své pejsky dala všechno co mám, ale díky procházení různých fór, kde se scházejí pejskaři vím, jak moc může takhle nemocné štěndo potrápit. *plac*

camelot*

Marenka pise veci, se kterymi souhlasim take. Ten postup lecby je ponekud "zastaraly", pan doktor patrne nevyuziva dnesnich pristroju a leci tak trochu "pokus omyl", coz u takhle maleho stenatka dobre neni!

Zmena doktora by byla na miste, zakladni vysetreni je krve a stolice.. Samozrejme moci, ale ze stolice doktor pres laborku zjisti dost. Takze vy jste koupili stenatka bez papiru.. To je jeden z duvodu, proc varuji vsechny, kteri chteji urcita plemena, rodokmen je urcita zaruka a navic i pojistka proti prekvapenim jako je to, ktere ted mate se stenatkem..

No nic, ted je treba stendo plne zasmestnavat hrou, dodrzovat pokyny, neprejidat, hlidat, zapisovat prubeh vylucovani a donutit veta k nejakym testum, treba krve a stolice. Mozna, ze nebudou potreba, prece jen nejsme na miste, veterinar je ale take jen clovek, vsechno se nemusi zdarit, proto pripadne navsteva u jineho veterinare.. Drzime palecky, Camelot

marketa115*

Také souhlasím s marenkou. Já bych zvažovala vrácení štěněte. Jelikož mám podobné zkušenosti, ale bohužel, problémy se vyskytly až po jednom roce, kdy už jsme byli na pejska zvyklí. Jen bych dodala, že papíroví psi nejsou "vždy" zárukou. Mám osobní špatné zkušenosti se 2 psy s papírama, kdy mě stáli mnoho peněz a času, jelikož měli vrozené vady. Bohužel nás v okolí je takových více. Mám zkušenost i s bezpapírovými psy a vždy bez problému. *nevi*.

Jinak, když jsme měli problém se žaludkem, dávala jsem pejskům vodu s heřmánkovým čajem po dobu jednoho dne, pak pomalu týden na rýži s kuřetem, pak pomalu přidávat granulky.

pt®

luc, jedině znovu k vetovi, a udělat rentgen, přece ho nemůžou nechat takto bez pomoci. Jinak nevím. Já jsem spokojena s veterinou v Horoměřicích u Prahy u veta Herčíka, nevím odkud jste. Zkuste si tam alespoň zavolat, ať pejsek netrpí. PT /stařenka/

marenka*

Do Horoměřic jezdí s pejskama i tady od nás, ze severu. ;)

lidus*
hodnocení

0x

Luc- pokud nemáte daleko do Brna je tu super ordinace MvDr Fialových-bývalí vet. lékaři v Zoo. Jsou sice drazí ale po zkušenostech jsem z naší šeltií chodila pouze k nim.

luc*
hodnocení

diky za rady a odpovedi. take zvazujeme jak s tim vracenim stenatka...pravdou je ze je stale veselejsi a veselejsi, hravej a zlobivejsi. Ted mel dalsi stolici je napul kasovita a napul tuha. Lepsi barva. Chut k jidlu trva. Ale nechci to prehanet aby se neprejed a nezvracel z premiry jidla po tom hladoveni. Nevim jestli ta kasovka neni po tom odcervovacim prostredku protoze rano byla stolice naprosto normalni a cerne uhli uz nedavame od nedele. Dnes ani jednou nezvracel.

Ma ohromnou povahu. Stenatko sme vybirali ze 6ti a testovali si je, verim /alespon se mi to zatim potvrdilo/, ze ac hodne zmuze vychova i povaha takhle maleho stenatka ma co do cineni s tim jaky nakonec ze stenete vyroste pes. Neradi bychom o neho prislij i kdyz na druhou stranu vim co to je kdyz je pes nemocny cely zivot. Z utulku sem se ujala fenky boxera v 1 roce a az do svych 14 let kdy zemrela byla ob mesic u veterinare, zanety delohy, nucena kastrace, nasledne pomocovani a neudrzeni moci, srusty patere ve stari a bolesti s tim spojene atd atd atd. Takze tomu chceme dat jeste chvili a stale zvazujeme. Pokud by ho problemy mely provazet dale jeho zivotem asi bychom se rozhodli pro vraceni... Uvidime. Jinak vsem diky!

horsik*

dobrý den! nebydlím u vás takže nevím, ale můj názor je ten že když došlo ke zlepšení tak by tto mohlo být v pořádku mám landseera taky nemalý pesan:) do 3 měsíců sem krmila čtyřikrát denně ráno v půl šestý (když sem šla do školy)v jedenáct(požádal dědu) ve tři(vratila sem se ze školy) a kolem sedmý večerod třech měsíců(její tři a půl a máme dvacet kilo) dvakrát denně, dále doporučuju sypat do jídla vápník-dá se zakoupit někde u veta bo na netu a je v tom ještě fosfor myslim. mně taky nejí rejži(opravdu jen malinko) a zatím do něj cpěte to jídlo hlavně ať jí ale zase né tk aby mu bylo blbě a i když enchce rejžičku ať jí aspoň to masíčko. jinak vrácení je až ta nejzazší možnost protože sem měla štěňátko landseera Amálku doma 14 dní a pak jí zjistili obrnu lícního nervu-léčby by byla neúčinná(asi) a ten pesan za chvíli zemře na to že nespolkne jídlo... naštěstí byl chovatel strašně hodnej dal výměnou lepší čubu kterou měli volnou o Amče mi všechno píše a léčbu zkoušej... můžu vám říct že ty první dn kdy byla doma ta nová čuba byly pro mě hrozný já sem všude viděla Amálkua eště teď témeř při každym pochválení(to měla stejný jako teď Akyna), vstoupení na místo kde sme byly spolu který měla ráda jí pořád vidim... takže jestli to alespoň nějak půjde né tk abyste s tím měli rpoblémy ale jestliže už začíná papkat atd,,, tk doufám že to bude dobrý protože výměna je opravdu ta nejzazší možnost... jo a ještě krmím granule royal canin-giant-sou pěkně drahý ale dobrý pro vývoj kostí... a kloubů... a ještě taky masem s těstovinama apod. tk přeju mnoho úspěchů a radosti a prosím eště napište jak ste se rozhodli a jak se mu daří...

luc*
hodnocení

zdravim, jen sem chtela napsat jak to u nas vypada. pejsek se dal dohromady, prestal zvracet i mit prujmy, takze je uz ok. vydrzeli sme na ryzi mrkvi a kurecim masu ted bych rada presla na nejake kvalitni granule. shanim na internetu recenze a zkusenosti pokud nekdo mate nejaky tip diky predem.

v kvalitnich granulich se stale opakuji firmy royal canin, purina pro plan, k9, hills, eucanuba, calibra, ale i ceska firma brit. je o dost levnejsi ale nevim zda to neni na ukor kvality, podle vseho je levnejsi jen proto ze je ceska...nevite nekdo? dle internetovych zdroju ma v porovnani s ostatnimi vyse jmenovanymi firmami mnohem vyssi % masa / 38%/ ostatni od17 - 27%. navic obsahuje kloubni vyzivu. na ruznych vet strankach doporucuji pro molossi vzdy doplnkovou kloubni vyzivu - pokud nejake granule jiz obsahuji msm pro vyvoj kloubu je nutne jeste neco dodavat, nebo to granule pokryji? kazdopadne diky!

Co se týče značky granulí, každý by vám určitě doporučil ty svoje :) nicméně určitě ne granule plné soji a podobných blivajzků. Co do štěněte v jeho věku dáte, to se na něm odrazí v dospělosti, pokud budete dávat nekvalitní stravu, odnesou to klouby, kosti atd... taky záleží na chuti vašeho pejska, třeba vám některé granule bude odmítat. Z vlastní zkušenosti kupte nejdřív menší pytel ať víte, jestli jsou to ty pravé. A při přechodu na granule je nutné dodržet postupný přechod, tj. pokud baští vařenou stravu, postupně po troškách do ní přidávat granule až bude víc granulí než vařené stravy. Pokud jsou granule kvalitní, není třeba přidávat další přísady.Ať se vašemu pejskovi daří a má se už jen líp a líp.

jolinar*

To jsem ráda, že už je štěňátku lépe. Co se týče přechodu na granule je třeba opravdu přecházet pomalu jak píše Klomdike výše.

Z výše uvedených granulí bych nekrmila ani jedním. Naše holky jsou na granulích odmala, jen jim k tomu přidávám čerstvou zeleninu, maso a sýry.

My holky krmili postupně Artemisem ( výborný, ale žlutá fenka po nich zčervenala ) pak Biomillem - ( výborný, ale na malé plemeno moc velké ) a teď už rok krmíme Almo Nature - střídáme různé příchutě.

Jinak jak se píše výše, zkuste koupit menší pytel a uvidíte. Držíme palečky *srdce*

doplněno 08.07.10 08:09:

Teď mě napadlo, kdyby jste chtěla můžu Vám poslat vzorek granulí Biomill pro štěňata. Boženka vyhrála na výstavě 10 kg, ale nepředpokládali, že by národní cenu vyhrál pidipes, tak jsou to granule pro velká plemena.

stepi*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nejlepší je asi zajít za veterinářem. Ten Vám poradí, jak v tomto postupovat.

Hezký den

Petr

luc*
hodnocení

Diky za tipy, zkusili sme granulky trainer natural od italske firmy a v misce nezustala jedina. tak mu asi smakuji. tedy ryze a mrkev ty nesnedl ale masicko a granule vydlabal spolehlive. cim vic granuli sni tim vic ma ale stolici to u varene stravy nebylo. tak nevim jestli je to u granulovane stravy normalni nebo se jedna o nekvalitni granule ...?podle prodejce jsou jedny z nejcistejsich na trhu, navic podle informaci na netu je to jedna ze 4 firem na svete, ktera ma technologii na zapracovanicerstveho masa do granuli / tedy ne mrazene ani moucky/. tak nevim. co se mela psy driv tak sem varila a pridavala vitaminy ale ted mam dvoulete dite a varit nejak nezvladam - nevic jak to vypada tak mu ze vseho nejvic beztak chutnaji ty granule, tak tu stolici nemam s cim porovnat. cca 8x za den. jinak diky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]