Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OBLOVKY-šneci chov

Od: hanika* odpovědí: 2 změna:

Dobry den,pritel donesl domu dve oblovky-dostal je od kamarada kteremu se premnozily:).Kdyz je donesl byli mensi nez desetnik,koupila jsem jim male akvarko z um.hmoty kokosove vlakno jako podestydku sepiovou kost ,podestylku vlhcime a na zradlo jim davame salat redkvicky okurek a dnes jsem jim dala pampelisku.Chtela jsem se nekoho zeptat jestli jim to staci nebo potrebuji nejake specialni krmivo nebo zarizene terarium jestli jim mame davat vodu do misticky ci jim staci navlhcene stelivo?A za jak dlouho dorostou do konecne velikostia jestli to jsou hermafroditi?dekuji vsem za odpovedi

OBLOVKY-šneci chov

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanika*
hodnocení

jeste jednu fotecku ta prvni je rozmazana:(

OBLOVKY-šneci chov #2

jana94*
hodnocení

0x

Dobrý den, máte pěkné šnečky.

1) Speciální krmivo nepotřebují (žádné ani neexistuje xD ) to co píšete jim stačí můžete zkusit i jiné ovoce a zeleninu. Moji mají teké rádi mrkev. Potřebují neustále sépiovou kost! kvůli vápníku :)

2) Terárium nemusí být nijak speciálně zařízené, mističku s vodou bych nedoporučovala protože jsou to ještě malá miminka a mohla by se utopit. Až vyrostou není to problém ;) Můžete jim také dát na lignocel mech. Rádi se pod něj zahrabávají. Až vyrostou bude potřeba větší terárko (plast. box). Platí že by mělo být na 1cm ulity 1l prostoru.

3) Záleží jaký máte druh, podle fotky bych řekla že Achatina reticulata, ale nejsem si na 100% jistá protože je fotka mázlá. Konečné velikosti může dosáhnout už za 6 měsíců života. Jejich velikost záleží na velikosti rodičů :)

4) Ano jsou to hermafroditi. Ale přemnožení se nemusíte vůbec bát, stačí po nakladení snůšky vajíčka např. rozmačkat a dát sníst dospělím,dát na den do mrazáku nebo zalít vařící vodou ;)

Hodně štěstí v chovu Jana

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]