Nejste přihlášen/a.
Ahojky, chtěla bych vědět, jaké jsou reakce pejsků na očkování proti tetanu. Jestli to většinou snáší dobře, nebo jestli se jim z toho třeba nemůže něco stát?
A odkdy psa proti tetanu očkovat? Jedná se o malé plemeno, štěně má asi 4,5 měsíce. Je to vhodná doba? A může pak pes hned po očkování chodit ven? Jako jestli třeba nebude náchylnější, přece jenom, očkování je taky zásah do organismu. A zvlášť u takového mrňouse. Co myslíte?
Nebuďte blázen,psovi akorát dalším zbytečným očkováním podlamujete zdraví.Je to byznys jako každý jiný,veterináři v něm jedou taky,a byť se vás budou snažit přesvědčit o důležitosti,nevěřte tomu.
Mě to přijde zbytečné. Máte v okolí nějaké koně? Tam by to bylo na místě, ale pokud máte psíčka v bytě, ve městě, nevidím důvod.
Dobrý den, musím Vás vyvést z omylu, bydlím v Praze, koně nám tu neběhají, fenečka žije v bytě a tetanus chytila ve 4 měsících. Chytila ho z okusovaného klacíčku do rány po vypadlém zubu. Jak mi vysvětlil veterinář stačí, když se někde v okolí staví a dělají se výkopy. Fenečku nám z toho dostal vakcínou pro koně kterou jí dával v upraveném poměru. Bylo to hrozné, měla křeč v tlamičce a najednou vypadala jako šarpej. Dodnes jsem mu vděčná, že mi jí zachránil.
Mam ockovane oba psy, ani jeden s tim nemel problem, ven muze chodit po ockovani normalne, stejne jako po jakemkoliv jinem. Jen se obecne doporucuje ten den, co se stene ockuje, nechat ho v klidu, nevystavovat vetsi zatezi. Ale to plati u kazdeho ockovani. Ja osobne tohle ockovani za zbytecne nepovazuji a stene jsem nechavala ockovat uz jako male, presny vek si nepamatuju, ale bylo to v cca 4 mesicich.
Naše psina neměla po tomto očkování žádné zvláštní reakce, snesla ho bezvadně. ZBYTEČNÉ URČITĚ NENÍ, protože nikdy nevíte, co pejsek zblajzne na vycházce, když ho chvíli nemáte na očích, navíc bakterie tetanu žijí v půdě, takže jakýmkoli zraněním se může infikovat a tetanus je strašná nemoc, když nám veterinář popsal, jak to probíhá, bylo mi z toho dost nefajn. Očkovat jsme ji nechávali cca v 5 měsících.
Mohla bych se jenom zeptat, na kolik to očkování vyjde? Děkuji
Moc děkuji budu o tom přemýšlet zda nechám ty své hafany taky naočkovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.