Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme půl roční štěně (fenku). Je to kříženec labradora a retrívra. Je moc hodná a mazlivá. Jenže máme problém s tím, že když jsme na procházce tak se někdy (většinou na lidi kteří se jí na první pohled nelíbí) rozběhne stáhne ocas mezi nohy a začne štěkat. Někteří lidi si toho nevšivnou a jdou dál a ona přestane, jenže když se někdo bojí zůstane stát tak štěká a štěká a neslyší na žádný povel. Přitom poslouchá a na svůj věk je hodně bystrá. Ovládá všechny povely (sedni, lehni, ke mě, čekej). Dost nás to trápí, je totiž na svůj věk velká a těžko se to vysvětluje protože se jí většina lidí lekne.
Děkuji za odpověď Míša
Tak elektriku určitě ne! Pes štěká protože se bojí, elektrika by to jen zhoršila. Pokud uvidíte, že se na vycházce blíží člověk, vemte kus klobásy a začněte se psem provádět povely které má naučené, odveďte pozornost na sebe a na tu klobásku. Fenka musí zjistit, že jí od nikoho nehrozí nebezpečí. Choďte mezi lidi co nejvíc, musí si zvednout sebevědomí. Doporučuji dlouhé vodítko, které potáhne za sebou a vy si ji kdykoliv přitáhnete, pokud na někoho zase spustí. povel fuj, trhnout vodítkem a odvézt pozornost, buď na žrádlo nebo hračku. Důležité je mít to pod kontrolou(proto to vodítko) a ne psa na volno, který je v ráži, štěká a vaše volání nevnímá...Je ještě mladá, pujde to jistě dobře. Určitě navštivte kynologické cvičiště, poradí vám.
Absolutni souhlas Jeste bych doplnila, ze v pripade, ze kolem budou prochazet lidi a fenka se bude soustredit na vas, tak hodne chvalit a odmenovat. Zpocatku klidne jen za to, ze se na vas podiva, postupne naroky zvysujte. EO urcite ne, na strach je to spatna metoda. A jen poznamka na okraj, labrador je taky retriever, asi bylo mysleno labradorXzlatak
Aha, spatne napsano - mela jsem na mysli, ze absolutne souhlasim s tim, co napsal borax
Elektrický obojek u psího mimina určitě ne. Nejdříve učit, chválit a výsledek bude. Psík se opravdu bojí. PT /stařenka/
Eletřinu používám jen pro napravení zlozvyku u dospělého psa, kdy už nic jiného nefunguje! Proboha toto je to šesti měsíční mimino! Dávat takové rady nezkušeným není šťastné, pokud nemáte zkušenosti s výcvikem napácháte víc škody jak užitku.
Je to stene a ne nezvladatelny pes, pokdu bude nekdo na takoveho prcka, co se boji, pouzivat elektriku, je mnohem pravdepodobnejsi, ze z nej toho vztekleho kousaveho neurotika opravdu udela. Pisete, ze pri spravnem pouziti EO neublizi, to je sice pravda, ale u pulrocniho prcka je to NEspravne pouziti a ublizi temer jiste. Je to stejne jako byste radil rodicum, at sve dite, pokud se neceho boji, profackuji. To taky nepomuze.
Dobrý den! z vašich odpovědí sem hrazně nasraná a mám chuť za tyhle všechny příspěvky jakýkoliv z diskuzí urazit palici. Elektricekj obojek je jen důkazem slabochů kteří nic jiného neumí než ty psi týrat...protže de nenásilněji a nejradši bych ti ho připla na krk a udělala s ním zarnění jako to děláš ty těm psům. si jen slaboch a bez mozkua to si uvědom že podle tebe se maj nechat divné utratit docela by mě zajímalo jakýho máš psa ajak se chudákovi a vede a ještě radši tam poslal ochránce zvířat, protože nesnášim tydle namachrovaný kretény z cvičáků s největrší poslušností když psům na krk daj elektriku... a už mě doopravdy ne.erˇbuď tak laskav a uvědom si ýže tě poučuju 14 letá holka která nensnáší tyhle typy lidí a to že to dítě nepokkouš e tomu věiřm ale byla bych ráda když by pokousala tebe ještě bych jí za to poděkovala... protože ti těm zvířatům narozdíl ode mě nevěříš ale já jo víc než lidem jako seš ty
já osobně nych navrhhovala ještě stopovačku třeba dvacettimetrovou a mít ji nan ní a když byste řekli třeba ke měn když bude kolem procházet člověk tak se zatáhne a ona musí běžet směrem k vám, ale to s tou klobásou je určitě dobrý nápad souhlasímale vyhněte se prossím za každou cenu alektrice moc děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.