Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pije veverka?

Od: klara101seznam odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, nevíte někdo co pije veverka? Usídlila se nám na balkoně v 6. patře, zatím jí dáváme jen potravu, ale až přijde opravdu teplo, rádi bychom jí dali také něco napít. Pije vodu nebo mléko? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Jistěže pije VODU. Teda jestli to není veverka alkoholik a nedá si radši pivo.*smich*

marenka*
hodnocení

3x

Něco k té potravě.

Krmivo pro veverky se skládá hlavně z vlašských ořechů, ale přidávám i lískové ořechy a jedlé kaštany. Dále krmím pšenicí, kukuřicí, slunečnicí, ovocem a zeleninou. Jablka, hrušky, meruňky, broskve, kiwi, mrkev, vejce vařená na tvrdo, piškoty. Veverkám je třeba podávat co nejpestřejší krmení. V přírodě se veverka obecná živí pupeny stromů, ořechy, šiškami jehličnatých stromů a nepohrdne ani houbami nebo hmyzem. Často také vybírá z hnízd ptáků vejce nebo mláďata.

claire*

Mařenko, já chci být u vás doma veverka! *smich*

sebod*

Claire. Maruš zamlčela nejdůležitější veverčí pochoutku. Myší holátka (narozené myšky). Tak bacha nato, ať Tě tím nekrmí*blee*

marenka*

*vtip* pozor, moje zvířátka trpí mírnou obezitou! ;) Už mi tu v práci nadávají, že moc rozmazluju hlídacího psa, protože je přežranej a místo aby hlídal, tak celý den chrápe. :D

marenka*
hodnocení

2x

Hlavně tu vodu nedávejte do kluzké a hluboké misky, aby se neutopila. Stačí trocha. ;)

hop®
hodnocení

2x

NIC NEPIJE. Podobně jako třeba domácí králíci,kteří jsou krmeni čerstvou trávou, nepotřebují téměř žádné tekutiny, stačí jim to co je obsaženo v čerstvém krmivu. Samozřejmě to NIC je míněno s trochou nadsázky, čerstvou vodou určitě nic nezkazíte...;)

limetka*

hope - naši králíci mají denně čerstvou trávu ad libitum a k tomu vypijí v průměru asi 300 ml vody denně, možná i více, když je horko. Nedávat králíkům vodu je podle mne týrání zvířat.

horsik*

tak a jinak seš normální tobě dám taky celej den jenom zeleninu po celej tejde a vůbec nebudeš mudet pít že ne :D seš fakt vtipnej a ty králíčky tejráš hned bych ti je vzala... kor v takovymhle horku to vypijou min. čtrvt litru denně a ty je takhle tejráš žízní a ničíš jim ledviny...udělal bych ti to stejný

limetka*
hodnocení

0x

Veverky nám chodí do ptačího napájítka na zahradě, které je hluboké asi 10 cm a má tvar a velikost oválné ošatky na chleba. Miskou vody určitě nic nezkazíte,když bude mít žízeň, napije se.

matthias*
hodnocení

0x

(překvapivě) obyčejnou vodu

bruk600*
hodnocení

0x

Pochopitelně veverka vždy pije vodu. Mléko by mohlo být pro veverku i docela problematické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]