Nejste přihlášen/a.
Přeji Všem pěkný den. Mám takový problém u té mojí fenečky, která před 14 dny porodila. Zničeho nic ji na hlavě začaly vypadávat chlupy. Nevím, zda to může být nedostatkem vitamínů nebo reakcí na změněné granule. Když byla březí dostávala granule PURINA pro březí feny, ale měla na to alergickou reakci. Měla jeden bumpolec vedle druhého, jako by ji něco poštípalo. Teď už 20 dní krmím K9 Growth na doporučení veta a na těch místech ji začaly vypadávat chlupy, dělají se ji taková kolečka. Sem tam dostane i vařené maso s rýží a vločkami + přidané vitamíny a minerály z ROBORANU dle návodu. Nemáte někdo stím zkušenost? Může to být způsobene větším mnostvím vitamínů? Děkuji
Markétko, znáte parazita jménem Demodex canis? Podle toho popisu mi to tak připadá a porod by to mohl i vyvolat.
Neznám, ale hned se kouknu a pohledám něco o tom. Tak že asi bude nevyhnutelný vet, že?
doplněno 22.06.10 14:01:Tak jsem se koukla na příznaky, ale nemá jak šupinatost, žádné podhnisání či výtok, nic takovýho. Má jen čistou kůži bez chlupů, ale sem tam má jako by nové chloupky.
doplněno 22.06.10 14:02:To tykání mi vůbec nevadí,můžem u toho i klidně zůstat. Pokud to ovšem nebude vadit Vám.
Jo tak super, ahoj To jsem preventivně vzala tu nejhorší variantu.
Nemůže to mít vyčerpáním ze štěňat? Zkusila bych Biotin, nebo změnit granule, za nějaké senzitiv.
Tak to nevím. Co vetovi zavolat?
Ahoj . Koukla jsem na ty stránky, ale je to úplně jiné jak na těch fotkách. Koukla jsem na ten Biotin a to ti povím to je cenový mazec :D , ale když to pomůže. Máš sním nějaké zkušenosti?
Zkusím vetovi brnkout a poptat se, i když on je tak nerad, když ho telefonicky otravuju.
Já ne, ale holky na webu to doporučovaly. Naštěstí ťuk ťuk ťuk máme srst jak vmedvídci.
Jo to znám, to u nás veti taky nesnáší. Podezírám je z toho, že kdyby to byla placená linka, tak by byli ochotnější.
Štěnata vydrží určitě dvě hodinky bez problémů.
já typuju na ty vitamíny, když jí srst dorůstá. Je určitě hodně oslabená z těch štěnýátek a kojení... přidávej jí do jídla (nebo mezi) mléčné výrobky - tvaroh s vajíčkem, poptej se veta na vitamíny...
Moje fenka vypadala fakt velmi uboze po štěňatech...
Fenka každý den dostává jeden tavený sýr, půl litru mléka a tvaroh s piškoty. Sem tam mi spapá jogurt co mám k večeři já.
Dvakrát týdně dostává Roboran s vitamíny a minerály jak je to psané v návodu. Ještě to zkonzultuji s vetem a uvidíme.
Určitě. Ten ho hned zjistí ze seškrabu. To je hrozná varianta, budu držet palce, aby to demouš nebyl. Holky z webu, kam chodím s tím bojují i roky a nejhorší je, že by to matka přenesla na štěňata.
doplněno 22.06.10 13:58:Podívej se tady do fóra, tam se to probírá pořád. mops.cz/...
doplněno 22.06.10 13:59:Omlouvám se za tykání, to mi ujelo.
Zavolejte vetovi a poptejte se, případně se objednejte, ať štěňata nejsou dlouho samy. A pak písněte, mě to velice zajímá. Díky
Jsme objednaní na pátek. Pak dám vědět.
Tak jsme se jeli projet k vetovi a ten usoudil, že pravděpodobnou příčínou bude plíseň, která byla vyvoláná oslabením imunity feny po porodu. Dostali jsme šampón a budeme se koupat každé tři dny. To bude zábava.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.