Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máme doma 16denní koťátka (dvě). Váží 200 gramů a nemyslím si, že by přibíraly na váze alespoň 10gramů denně. Vlastně už asi 3-4dny váží stejně. Kočky sou venkovní a nemáme žádný speciální chov, nikdy když jsme měli koťata jsme toto nemuseli řešit. Kočka je prvorodička a přes den s koťaty téměř není. V noci u nich leží a kojí. Máme dokrmovat? Čím? Specializovaná mléka kupovat zatím nechceme. Je jejich váha kritická? Děkuji za odpověď
jak ty koťata vypadají když je vezmeš do ruky? jsou buclaté aktivní, nebo spíš takové odevzdané hubené, apatické?
i podle toho by se dalo soudit, že jsou hladové. můžeš zkusit ten sunar - jak radí výše - do stříkačky a pomalu do tlamičky...
dá se zkusit i řiďounká krupicová kaše (neslazená nebo sladit glukopurem) na prst, jestli budou koťátka olizovat... třeba by se už naučily lízat z mističky...
píšete že kočka přes den s koťaty téměř není - co to znamená? navštěvuje je několikrát za den? to by mohlo stačit - napijou se aa spí... v přírodě matky musí taky odbíhat od mladých a ulovit si něco k snědku. Neleží celou dobu s nimi.
Zkusila bych tu kaši a uvidíte. když tak jí sní mamina...
No po pelíšku docela čiperně lezou, buclatost se těžko posuzuje když nemám žádné kotě pro srovnání. Zarazilo mne ale, že tak malé už předou když je hladím a taky mi připadne, že se se sourozencem vzájemně ňafají do kožíšku jakoby si hráli. Dnes mě ale docela vyděsilo když kolem nich matka poskakovala jako kolem myši a šťouchala do nich packou. To mi nepřišlo moc mateřské, proto se bojm, jestli koťata dostatečně krmí. A internet je plný článků o tom, že ve 14 dnech má mít kotě 300 gramů. A děkuji za odpověď
Dobrý den nejsem veterinář takže s váhou nevím zda je správná,zkuste jen zavolat veterináři mně vždy odpověděli zdarma i poradily. Možná bych se přimluvila za to přikrmení pokud jsou jinak koťata evidentně zdravá,stalo se mi to a koupila jsem normální slabý sunar pro kojence v lekárně,dopadlo to dobře,všechny jsme pak rozdali hodným lidem a maminka s dcerou mně dodnes dělají radost je jim už 10 a 11 let. Držím palce.
Nechte to na kočičce, ona od přírody nejlépe ví, kdy krmit a kdy ne. Třeba králice mláďata kojí také jen v noci, jednou denně a přes den v kotišti není a je to v pořádku - prostě příroda to má zařízené u každého druhu tak, aby to fungovalo. pokud koťátka vypadají čiperně, nebojte se o ně - a mimochodem - v 16 dnech 200 g, to není vůbec málo, jsou to asi pěkní cvalíci.
děkuji za povzbuzující odpověď. Všude na internetu ale čtu, že by váha ve dvou týdnech měla být 300 gramů. Navíc by mělo kotě denně přibírat, což se u našich bohužel jaksi neděje.
To je jako u miminek - tabulkové váhy jsou orientační, ale každý jedinec se vyvíjí individuálně, někdo je drobnější, někdo ve stejném věku pěkný macek a jiný to dožene o něco později. Denně bych je asi nevážila, ty rozdíly jsou minimální, važte třeba po týdnu, ale pokud jsou na pohled čiperná, tak zavřete váhu do skříně a užívejte si jejich řádění. Docela vám je závidím, my máme doma samé alergiky, tak s kočičkama máme smůlu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.