Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, doma mám dva pískomily. Včera večer jsem zjistila, že si jeden zlomil nohu, ale normálně chodí po kleci a dokonce i běhá. Nejspíš si ji zlomil buďto na žebříku do druhého patra nebo v nějakém souboji mezi těma dvěma, protože to jsou oba samečci... Když s ním půjdu na veterinu, myslíte, že se budou snažit mu to spravit(když to půjde) nebo rozhodnou, že by bylo lepší ho utratit? Nebo s ním snad na veterinu chodit nemám?
Děkuji za odpovědi
Dobrý den
Přimlouvám se za vetrináře,jsme zvířátkomilové moji synové chovali už kdejaká zvířátka včetně křečků a pískomilů. Pokud měli problémy a u veterináře jsem s nimi byli řekli mně že cena za ošetření přesahuje cenu zvířátka jenže nedokaži nechat trpět ani malého tvora který se mnou žije a mám ho ráda. Tak to uvažte. Přeju štestí a zdravím.
Pardon oprava přimlouvám se za VETERINÁŘE
Pokud se i přes to zranění má čile k světu a chutná mu, tak se tím netrapte - příroda je mocná a poradí si. My měli kdysi třínohou kočičku - přišla v lese v železech o celou nožku a přežila a měla spoustu koťat a vše, i lovení myší, zvládala bez problémů. Pokud ale zvířátko zjevně trpí, tak tam bych o utracení uvažovala. Prostě pozorujte ho a uvidíte.
pokud pro vás není pískomil nějak srdeční záležitost, tak bych zvážil, zda pískomila v ceně 50 korun ošetřit na veterině za 500.-
Na druhé straně kulhající piskomil nebere život jako my lidé, kdy je nám jasné , že jsme společensky odepsaní a ekonomicky v dupce, pokud příjdeme o nohu apod. Pískomil má stejně jako většina zvířátek 3 cíle: přežít, nakrmit se a plodit potomky. Všechno mu v zajetí dopřejete, tak to piskomil přežije i s nehezkou nožkou. Ovázal bych mu ji k nějakému klacíku a zpevnil. Ona sroste. Pokud ale piskomila milujete a pětistovka vás netíží, zaběhněte na veterinu. Pískomil není pejsek, kterého bych kulhat nenechal, ale u takto rychle množících se zvířátek ( i když roztomilých ) bych to tak moc neřešil.
Poslední rozhodnutí bude, ale nakonec jen na Tobě.
p.s. pískomil je tvor s nervy, pokud by měl nožku zlomenou, určitě by čiperně neběhal ...
No nic..na veterinu s ním nejdu Dělá všechno co před tím, akorát tu nohu má nějakou zdeformovanou. SPíš si ji jen někde přiskřípl a ona mu zůstala tak, jak byla přiskřípnutá. Kdyby neběhal, tak ybch s ním na veterinu šla, ale takhle to nechám, jak to je. I přesto díky za vaše odpovědi
Akorát, že ti moji zlata moc žerou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.