Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka a vánoční stromeček?

Od: elisme45 odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak to děláte se stromečkem a vaším domácím tygrem? Měla jsem jednu kočičku a ta loni pořád lezla na stromeček a rozbíjela a rozbíjela ozdoby. Pořád jsme na ní syčeli, ale nebylo to k ničemu. Ale zase když nejsme doma tak jí nechceme zavírat mimo obývák, protože by musela být celé dopoledne v jedné místnosti a to je celkem omezující. Kočika mi umřela a mám doma nové kotě a je to divoška :D všechno jí zajíma a všude leze, takže vylučuji že by se jí stromeček nelíbil :). Nevíte čím jí od něho odradit? Přemýšlela jsem, že jí když tam bude tak jí rozprašovačem klasicky na vodu "popráším" :D ale to mi prijd jako poslední možnost, zase ji nechci způsobit nejaký šok z vody, aby se jí pak nebála. Tak nemáte nejaký tip? Děkuju :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

haninka*
hodnocení

2x

Kupte si umělohmotné koule, jsou k nerozeznání od skleněných. Já je koupila už před lety v OBI a mám všechny, jsou nerozbitné.

pavkazji*
hodnocení

0x

Promiňte já vám neporadím,ale pouze vyslovím názor.Kočka v bytě nemá co dělat!

Kočka vy betě nemá dělat jen u lidi co to nemaj v hllavě v pořádku! neříkám že tam musí bet nekomu hold přijde normální a druhýmu ne, ale neodcuzovat když někdo má kočky rád a vezme je do sveho příbytku! ;)

elisme45
hodnocení

Ano, jiný človek = jiný názor. Jestli vám to prijde jako nejaké trápení nebo tak tak s vámi souhlasím a taky se mi nelíbí když má nekdo kočku, která celý život stráví v garsonce. Ale my kočičku každý den pouštíme ven na zahradu, kde přeleze k sousedu,... A pokud si myslíte že kočička by mela být pořád venku tak vám to neberu, ale kočka je společenský tvor a zaslouží si lidský kontakt.

přesně tak když je kočka v garsonce je to trochu blbí ale jak paní píše tak jde o dve místnosti a podle mě tam maj i chodbu takže tam to evidím jako problém. nicméně my máme kocoura a kote v bytě 3+1 a k tomu koupelnu a dlouhou chodbu a ještě kuchyn maj tu probehnutí navzájem se honěj takže jim nic nechybí navíc když je hezky tak jdou i na balkon, v letě normoš berem i n zahradu kde maji probehnutí takže těmdle o nic nejde a co se týká toho stromečku tak si myslím že vždycky když odjedete třeba nakoupit a nebo nebudete nikde déle jak 12 hodin tak to v pohodě v té jednej místnosti vdrží, my je taky nepouštíme ke stromečku když nejsme doma ale je pravda že pokud my zavřem obývák tak ještě maj 5 mistnosti k dispozici ;)

elisme45
hodnocení

Bohužel to neni jen par minut, ale třeba celé dopoledne. Já musím do školy, rodiče do práce a sestra sice chodí na vysokou školu tak má volnější rozvrch, ale přesto se nekdy stane že je doma sama třeba 7 hodin. Mamka pracuje sice doma ( né že by sedela na gauci a pracovala, ale má zákaznice ve spodní části baráku) takze když jde třeba na záchod tak na ní mrkne ,... ale 7 hodin je docela dlouho.

já myslím že pokud budou mit svuj pelíšek nebo nejaké oblibené místo kde rádi spí v té mistnosti kde bude a bude tam mit dostatek pitné vody nejakou tu hračku třeba myšku tak v té jednej mistnosti tech 7 hodin vydrží :) nebojte trápit se nebude kočká si vždycky nějakou zábavu najde at je to ze svejma hračkama nebo kdyby trhala noviny nebo tak neco, každopádne na psychyku té kočky to mít následky nebude :) maximálně že by nudy něco provedla jak říkam třeba noviny nebo by něco rozdrbala atd :)

geryw

v Břasích nemáte rádi kočky? :))

pavkazji*

Ale máme,jen mi kočky v bytě vadí.Na dvoře ať jich je na tisíc.

hodnocení

0x
Na kazdou kocku plati neco jineho..na jednu mou staci zvysit hlas a na druhou se musi prave treba zasycet nebo zatleskat, aby se lekla..ale v dobe nasi nepritomnosti stejne na stromecek splhaji, takze pak je jedina obrana pred rozbitim ozdob, stromecek privazat ke zdi, aby nemohl spadnout..je to ze zadu, takze ten provazek vubec neni videt..
elisme45
hodnocení

Ano, stromeček také přivazujeme ke stropu a jedte ke zdi, ale jde mi spís o ty ozdobičky, že do ní packou hrábne a ona se rozkrápne :(. :) Ale bohuzel tohleje opravdu dracice a jeste jsem neprisla na zadny zpusob jak ji od neceho odradit.

meli sme 6 krabic vanocnich sklenenych ozdob ... pak jsme meli 3 kocky ... zbyla jedna krabice zbytku vanocnich ozdob

kocour se o stromecek vubec nezajimal

kocka se k nemu dostala ikdyz jsme stromecek zavirali na chodbu ...

3ti kocka uz ma k dispozici jen umelej stromecek se slamenejma ozdobama, nebo dame nekam na zed vetev...

pb®

Skleněné ozdoby jsem vyměnila za plastové. Dřív jsem měla kočky a skleněné ozdoby a šlo to, ale od té doby co mám bláznivého temperamentního kocoura a malé dítě, jsem radši pořídila plastové. Když kocour nějakou strhne, tak jí holt znovu nandám. Chce to hodně těžký stojan. Ten já nemám, tak dávám stromek do stavebního kýble a kmen obložím dlažebními kostkami. Loni jsem měla hodně pichlavou borovici a kocoura ani moc nezajímala, neshodil jí ani jednou, jen jsem sbírala pár ozdob.

wanesa*
hodnocení

0x

Kočka není pes,aby jste jí něco učila "rozprašovačem" a ještě,když je to kotě.To bude řádit protože je to mládě a je to úplně NORMÁLNÍ.Jako koťátko se bude snažit po stromečku škrábat to je jasný ale jako starší kočka když jí důrazně řeknete NE,tak už tam nepoleze.Já mám kočky dvě a poslouchají aniž bych musela použít "rozprašovač"což bych stejně v životě neudělala.Jinak pro

Pavkazji a Rapid: Doufám,že se Vám nikdy nedostanou žádné kočky do ruky ,když je tak nenávidíte!Myslím,že na fóru kočky on-line by vás ukamenovali za tyhle nesmyslné názory,že kočka nemá co dělat doma!

borax*
hodnocení

0x

Klidně kočku popdobu co nebudete doma zavřete. Ono jí to vadit nebude a omezující to není, stejně většinu času prospí. Já na celou noc kočky zavírám také (pokud nejdou ven) Nevypadají, že by trpěly...Můžete zkusit ten odpuzovací spray co se prodává, ale osobní zkušenost nemám.

hodnocení

0x
Ahoj, jestli nebydlíte v paneláku, tak ji můžete dát ven, my jí máme taky venku. Nebo když nebudete doma, tak ji zavřít do nějaké místnosti(celé dopoledne to určitě vydrží) a když budete doma, tak jí hlídat. :)

wanesa*
hodnocení

0x

Od té doby co máme kočky ,používám tento stromeček,jiný by asi nevydržel:)

Kočka a vánoční stromeček?
elisme45
hodnocení

:D hezká, ale pod ten stromeček se asi moc dárků nevejde :D ty oči uplne upoutají :D

hm*
hodnocení

0x

Jak už se psalo výše, stromek každopádně přivázat, aby nespadl, až na něj číča vyleze. Pořiďte píchavý (borovici). Na dolní větvičky dejte jen nerozbitné ozdoby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]