Nejste přihlášen/a.
Ahojky,
mám takový problém letos půjdu do 9. třídy což znamená že už budeme muset podat přihlášky na střední školy, můj názor je že na VFU se dostanu nejlépe z gymplu, ale někdo mi říkal že se to dá i ze zemědělky (agropodnikání) že tam budu mít i nějakou praxi.
Chtěla bych znát váš názor S pozdravem V.R.
Pokud ti učení jde a ráda se učís, volila bych gymnázium. Praxi stejně budeš vykonávat na VŠ při studiu a přijetí na VŠ z gymnázia je lepší, protože budeš mít lepší přípravu.
Na zemědělce není tak kvalitní příprava, ale jde to taky. Sice s většími obtížemi, ale jde.
Ja byt tebou, tak jdu na gymnazium. Na veterinu se delaji prijimacky z biologie a chemie, coz te na gymplu urcite nauci a v pripade, ze se v budoucnu rozhodnes studovat uplne jiny smer, z gymplu mas otevrene vsechny cesty, zemedelka uz te trochu omezuje. Co nejdyl bych si nechala vsechny cesty otevrene, priority se muzou klidne zmenit
O střední škole veterinární vůbec nepřemýšlejte. Rozhodně gympl a pak VŠ. Agro podnikání už ten název agro.je o tom, že se zvířaty nemá nic společného. Veterinu dobře zvažte-vlastní zkušenost je, že po škole se nejspíš dostanete ke kravám a prasatům, já měla představu ZOO-no realita byla úplně jiná i když dnes jsou možnosti přece jen jiné než před 35 lety.
S tím nesouhlasím. Pokud bude tazatelka šikovná, veterinu úspěšně vystuduje a bude dobrou lékařkou, může si otevřít svojí vlastní ordinaci. Třeba u nás bych nějakého dobrého a normálního veta uvítala. Je to buď zlatokop, nebo k ničemu.
Ano Mařenko může ale jistě ne jako absolvent bez zkušeností a pak počítám, že na ordinaci cca 2 000 000 a to se držím dost při zemi.A to nemluvím o tom, že veterina to je klan a jen těžko se nový, začátečník prosazuje.
To je na dlouhou diskusi a dá se s tím souhlasit, ale. V Doksech, kus od nás, je veterinářka, která má ordinaci ve svém malém domku. Skoro bez vybavení, na sono, rentgen a laboratorní vyšetření spolupracuje s klinikou, ale třeba normální vyšetření u průjmu, léky a já nevím co udělá do 500. Veterinář u nás si řekne tisíce. To samé kastraci zvládne asi za 1000 korun, ten druhej si řekne přes 3 tisíce. Za ní se sjíždějí lidi i z hodně velké dálky.
Ahoj, já sama za sebe bych doporučovala střední veterinu - studovala jsem 5 let gympl (osmiletý) a pak jsem přešla na střední veterinu do Hradce Králové. Na střední se naučíš celou řadu věcí z biologie (pro mě to bylo více než mi dal gympl) a hlavně jsme měli mnoho praxí, na kterých zjistíš jestli tuto práci opravdu chceš dělat, případně, co by tě bavilo nejvíc. Pravdou je, že chemie se na střední neprobírá tak do hloubky jako na gymplu, ale pokud opravdu chceš na VFU, tak to každopádně chce dělat celou řadu věcí navíc (SOČ, olympiády apod. - berou to jako velké + u přijimaček). Každopádně chce zjistit si dopředu za co můžeš získat plusové body u přijímaček (hodně berou ohled na průmer ze střední školy).
Asi už je pozdě ti radit ale nechod na zemědělku,z gymplu budeš mít stokrát větší šanci protože se budeš umět učit a budeš dobře připravená na přijímačky,já jsem byla na střední veterině a byla to makačka ale zato jsem celé čtyři roky pracovala na veterinární klinice jako sestřička a asistovala u operací,takže mám praxi.Rozhodně nechod na žádnou zemědělku,to je úplně něco jiného.Ted jdu do druháku na vfu,jestli budeš chtít s něčím pomoct tak se ozvi na zelvickaveterinarka@seznam.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.