Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pejsek se počůral v noci do postele

Od: army666* odpovědí: 31 změna:

Zradavim věchny.

Pro informaci pejsek se ma skvele. *palec*

Ale ted co se nam stalo. Včera večír jsme jako vždy byli venku v 22:20 pejsek se vyčůral vykakal. jdeme domů okolo polnoci jsem šel spát, pelech má vedle mojí postele. tak 1 až 2 za noc vleze do postele tak ho dáme zpátky na pelech. Dneska okolo 3 hod. ranní jsem se probudil prostěradlo mokré nohy a trenky taky tak sem si řikal že bych se tak spotil tak ještě kouknu na peřinu a naní obrovský flek moči. *bum* Tak ted nevim proc to udělal a zadruhé mě napadlo jestli ho nanoc nezavírat do chodby, sice zezačátku bude dělat kravál ale myslim si že si na to zvykne. Hlavně předejdeme tomu aby se to někdy zase opakovalo.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

2x

Ja bych v tom nehledala nic vic nez nachlazeni, u takovych prcku se to stava bezne. A ty dalsi veci co tu padly o hierarchii a podobne, to fakt pustte z hlavy. Tim spis, ze pokud se pejsek pocural ze spani, nema to s nicim podobnym nic spolecneho. Drzte ho v teple a pokud bude castejc curat a nezlepsi se to, tak ho vemte k doktorovi, at z toho neni zanet mocaku.

A pokud jde o spani postel nebo pelech - tyhle diskuse byvaji z meho pohledu trosku usmevne, znam radu psu i velikych, kteri jsou perfektne zvladnuti a v pohode spi v posteli. Pokud nekdo nedokaze sveho psa dobre vychovat, tak mu zadne zakazy postele nepomuzou. Je to zas jedna z veci, ktera muze pomoct pri nastavovani pravidel (a vetsinou se to radi ne kvuli psovi, ale kvuli cloveku, protoze pro nej je to uchopitelne pravidlo), ale neni samospasna. Sam o sobe zakaz postele mi zadnou autoritu nedoda, to je mnohem slozitejsi. Mimochodem, oba moji psi do postele muzou kdyz chteji a s autoritou ani hierarchii opravdu problem nemam :)

doplněno 18.06.10 13:03:

Doplneni: tim jsem samozrejme ale nechtela rict, ze je nesmysl ucit psa aby spal ve svem pelisku :) Jen jsem chtela rict, ze je to uplne jedno a zalezi jen na vas jak si to zaridite.

marenka*

*palec* s každým slovem *palec*

army666*

Máte pravdu ale bude přez noc v chodbě už kvůli mě protože když vleze do postele tak me pak vzbudí.

katerina77*

Na to si zvyknete :D Ne vazne, jasne, proc ne, tohle je dobry duvod, stejne tak jako ze proste nekdo psa do postele nechce, to je uplne v pohode, pes si zvykne spat na svem miste a nebude mu to nijak vadit. Ja tak taky zacinala, ale casem jsem si ty obludy do postele pustila. Ted spi kdekoliv po byte jak zrovna maji naladu a pokud prijdou v noci do postele, ani o tom nevim :)

Jen ale kdyz je pejsek tak malicky, musi mit poradny pelisek, aby mu bylo opravdu teplo :)

marenka*

A co koupit takovou tu molitanovou boudičku? Naši v ní teda být nechtějí, ale v té se teplo udrží. Jinak u pelíšků se teplo dobře řeší tak, že se do něj dá ještě malá deka, a pes si jí nahrne podle potřeby.

marenka*

No tak ti moji by si stěžovali přesně obráceně. Ráno je nemůžu z postele vytáhnout, ty by spali až do oběda. A večer usínají taky první, to už čekají, kdy si konečně lehnu, zaboří čumáky do deky a spí :D

myse*

každý to má jak chce. Ale je potřeba nastavit pravidla a ty potom dodržovat (to platí i ve výchově dětí, nejen psů ;))

Jetli ho nechcete v ložnici - tak at tam prostě nechodí nikdy - ani ve dne ani v noci. Když máte ložnici nahoře, tak mu zakažte přístup do podkroví... proč by ne.

Já psa v posteli nechci - nepotřebuju mít postel plnou chlupů, psa koupat každý den než mi tam vleze...*bzum* a ještě nechápavé pohledy když...

ale jak říkám - každého volba.

jolinar*

Stane se, krysaříci jsou prasátka.. nám to udělala každá, jednou a dost. Mrkněte na naše forum krysaříků

psotnik.info/...

DESATERO KRYSAŘÍKA

1. VÁŽÍM JEN 2 KILOGRAMY. ALE NIKDY SI TO NEPŘIPUSTÍM

2. KDE JE POHODLÍ, TAM JSEM JÁ

3. NEJDŘÍVE JEDNÁM, PAK TEPRVE MYSLÍM

4. NEJDŘÍVE ŠTĚKÁM, PAK TEPRVE MYSLÍM

5. ŽIVÍ TVOROVÉ SE DĚLÍ NA ČLOVĚKA A NA TY OSTATNÍ

6. ČLOVĚK JE OD TOHO, ABY ZAJIŠTÓVAL WELFARE

7. TY OSTATNÍ JSOU URČENI K ULOVENÍ,ČÍM VĚTŠÍ, TÍM LEPŠÍ

8. NEJLÉPE SE VYKONÁVÁ POTŘEBA NA SAVÝ POVRCH (KOBEREC, KŘESLO, ČERSTVĚ POVLEČENÁ POSTEL)

9. VÍM, ŽE SE TO NESMÍ.PROTO TAK ČINÍM KDYŽ SE VEDENÍ ZADÍVÁ NA CHVÍLI JINAM

10. NEJSEM NĚJAKÝ ČOKL, ABYCH SI LEHAL NA ZEM A SPAL JINDE NEŽ V ČISTÉ POSTELI, POKUD MOŽNO OBSAHUJÍCÍ ČLOVĚKA

hodnocení

1x

1) mokre nohy a trenky. To spise vypada na Vas nez na psa...

2) nechapu, co je to za rozsirenej zvyk nechavat psa lezt do postele. Nebo ho i jenom mit u sebe v loznici. Ma mit svoje misto, nekde na chodbe, na zemi (kdyz uz ne venku v boude) a tam ma byt.

3) pokud to byl skutecne pes...i Vam se urcite nekdy v noci chce na zachod...

army666*
hodnocení

100% to byl pes protože když jsem to zjistil a kouknul na něj klepal se jak osika pac věděl že udělal něco špatně. Mokrej sem byl protože to proteklo zkrz peřinu na mě.

doplněno 18.06.10 09:22:

V létě spíme jako snad každej pod tenoučkou dekou.

marenka*

Je mi divný to množství, není nastydlej?

army666*
hodnocení

Jak u psa poznám nastydnutí? Krom moči.

marenka*
hodnocení

1x

Army. Odpověď je prostá a jednoduchá. Tím, že on k vám párkrát za noc vleze do postele, vám chce říct, že je váš, že je člen smečky. Vy ho vyhodíte a tím ho z té smečky vyčleníte. To je pro psíka hrozná situace, hrozné ponížení. Když jsem tenkrát koukala na pořad s "doktorkou" Žertovou, tak věř, že se naším obývákem ozývala hrozně moc sprostá a neuctivá slova.

Ten pejsek přemýšlel jednoduše. Počůrám jim jejich pelech, a oni si půjdou lehnout do mého a budeme konečně spolu. On si v tom pelíšku večer přijde hrozně opuštěný, přes den jste v práci, to je taky sám a tak si vás chce užít co nejvíc. Já nevím no. Mám psy dva, v posteli se roztahují, chrápou, pomlaskávají si, kopou do mě když mají divoké sny. Ale bez nich bych asi už neusnula.

Na druhou stranu jsou i psi, kteří nespí v postelích, možná že je jen nastydlý a nevydržel to. Možná že tě budil a ty o tom ani nevíš. Fakt je ještě mrně. Tobiášek mi kolikrát večer, hodinu po vyvenčení začal ťapkat po ložnici a hledal kde by se vyčůral a to mu bylo půl roku. Když jsem ho nevnímala, v polospánku jsem mu řekla ať vydrží, tak jsem ráno objevila loužičku. Byla to jenom moje chyba.

army666*
hodnocení

Jenže včera usínal u mě v posteli ´jelikož se v pelechu klepal. ale v noci když jsem ho přilehnul tak jsem ho dal do pelechu pelech má na úrovni postele takže většinou spí s nohama a hlavou na posteli.

marenka*

To právě kolikrát ani nepoznáš, když je trochu nastydlý, dokud neznáš svého psa dokonale. Člověk ti řekne, mě není nějak dobře, pořád mi je chladno, ale pes mluvit neumí. Vidíš, a sám píšeš, že se v pelechu klepal. *nevi* Já kolikrát psy přikrývám. ;) A když se odkopou, tak v noci cítím, jak se víc přitulí, přimáčknou.

Nastydnutí - lehké, poznáš že třeba víc pije, na omak je teplejší, má víc vlhký nos, víc pospává, víc močí, klepe se zimou, spí i přes den stočený do klubíčka.

doplněno 18.06.10 09:42:

Teď je fakt hrozně pitomý počasí. Jednou je vedro, pak zase chladno. Teploty ráno jsou o hodně nižší než odpoledne. K tomu vlhko. Když to vezmu u lidí, tak ve svém okolí neznám nikoho, kdo by neměl v posleních dvou měsících chřipku.

doplněno 18.06.10 09:42:

Jo a psi mi prskají taky oba, ráno jsou jak kamínka.

army666*
hodnocení

Tak teplejší bych řekl že drobek je, má víc vlhký nos, víc pospává spí i přes den stočený do klubíčka. Jinak já ho v pelechu taky přikrývám ale většinou přileze a zalehne na nohy beno si vleze pod peřinu a přitulí se.

hodnocení

1x

Napsala jsem to na druhém vlákně, ale napíšu to i tady, abyste to nepřehlédl. *cert*Vím kde se stala chyba. Neměl byste psa mít vůbec. Neberte to jako osobní urážku, ale jako dobře myšlenou radu, jak pomoci pejskovi. Prodejte ho! Prodejte ho co nejrychleji, než naděláte více chyb! A pejska doprčíte na kvadrát a nenapravitelně. *sok* Dejte mu pusu na čumák, popřejte mu hodně štěstí a za symbolickou částku ho dejte do dobrých rukou. *modla* Pes se nemá dávat zadarmo! Nový majitel by si ho nevážil, ale když ho zaplatí, tak se o svůj majetek se bude starat.*sok* Usnadníte si život, život přítelkyni a hlavně pejskovi. Berte to jako novou zkušenost.

marenka*

*palec*Takhle jsme došli k našemu Maxíkovi. ;) Mladý kluk, opatřil si s přítelkyní na její přání pejska. S přítelkyní se rozešel a po pár měsících si uvědomil, že na pejska nemá čas ani náladu. Sport, práce mimo bydliště, noční zábavy a pes pořád sám. Měl ho rád, dodnes mi píše jak se Maxík má, ale naštěstí uznal že je jenom pro dobro psa, když ho někomu prodá. Je pravda, že jsem cenu u něj snížila na víc jak polovinu. Byl zablešený, nohy křivé - důsledek levných granulí v období růstu, vykousaný bolák na noze.

Ale je náš, za týden si na pánečka ani nevzpomněl a je to naše štěstíčko, a Tobiáška - druhý pes. ohromný kámoš na život a na smrt.

fef

*zed*No a to nemáš doma bednu s pískem,kam by si ho učil chodit na záschod,když se nejde ven?Chudák pes.Když pokaždý musí čekat,až se uráčíš ho pustit vyčůrat.Jak by asi bylo tobě,když by jsi doma neměl záchod?!Zdravej rozum nebere.

army666*
hodnocení

Tak pro všechny. To co se stalo toho lituji a vím že se to stát něměto (2. Vlákno). Ted jsem najeli na pevný řád podle rozpisu pejsem spí přez noc v chodbě a všechno je OK.

Jinak jsem tu už před měsicem nebo kdy psal jestli ho učit doma na záchod a bylo mi tu řečeno že se to dá psa naučit ale at ho radši venčím venku a na domácí záchůdek ho neučím.

marenka*

Army nediv se. Je jasné, že ti tu radí pejskaři, kteří by pro psa i dýchali. Ať už ho mají venku v kotci, nebo doma v posteli. Když tu někdo napíše, že ztřískal dvouleté dítě za to, že pocintalo ubrus, dostane taky co proto. ;)

Jinak záchůdek nedoporučuju taky.

hodnocení

0x

Někde se stala obrovská chyba! Nevím sice kde, ale pes se nikdy, nikdy nevyčurá do vlastního pelechu. A spaní v posteli je vlastní pelech.*sok* Slyšela jsem o psech, kteří počůrali pánův pelech, v posteli nikdy nespali. Ale byli to podivní pejsci. 3x pudl! Taki zgichany charakter, jak se říká v Ostravě. A chtěli za každou cenu šéfovat. *uspech*Sleduji vaši diskuzi o pejskovi a jeho podivných projevech, ale jsem v koncích. kdyby to byl větší pes, řekla bych cvičák! Když už nic, tak tam poradí. Ale co s takovým tintítkem, krysaříkovým?! A ještě miminem! *sok* Nestálo by za to pohledat stránky speciálně o krysařících? Přece jen, mají trošku jiné reakce, než větší psi. A ten váš speciálně.

limetka*
hodnocení

0x

Děláte dobře, že ho vracíte zpět na jeho pelíšek a je to opravdu tak, že pejsek vždy zkouší, jestli by se nemohl stát vůdcem vaší smečky - i to vyčůrání v posteli může být takovým pokusem - i to lezení do postele, věřte, že důslednost v tomto se vám do budoucna vyplatí. A pokud se bude počůrání opakovat, pro klid duše veterináře navštivte, ale spíš si myslím, že je to psychika. A jinak si myslím, že trvat na tom, že má svůj pelech a postel je zase můj pelech - na tom není nic špatného a není to žádné týrání zvířete, je to trochu o té hierarchii ve smečce a trochu i o hygieně.

army666*

Já vám všem povím že si stim nevim rady...Jsem toho názoru at mi do postele klidne leze at v ni přez den i spí ale když do ní zalehnu já tak tam pes nemá co dělat. Asi mu dám pelech na spaní do chodby a až pujdu spát tak ho tam dám a zavřu dveře. Hold budu ,uset tech pár dní než si zvykne vydržet ten jeho nářek.

myse*

já bych ho taky dala do chodby.

sama mám psa - ale je venku v zimě v boudě, v létě na terase. Prostě pes je zvíře.

V hierarchii rodiny je na posledním místě!

limetka*

Ani přes den, ani v noci - čím dřív pochopí nastavená pravidla, tím snazší pořízení a víc radosti s ním budete mít. Určitě by nepochopil, proč přes den jo a v noci ne.

doplněno 18.06.10 12:58:

To byla odpověď pro army. A s myse souhlas - náš pes je taky dokonale šťastný venku. Ale i když je pejsek chován v bytě, musí vědět, jak na tom v té smečce je. A i sebemenší psík pochází z vlka a když mu dáme možnost myslet si, že je tam šéf, bude jeho chování postupně jen k zlosti.

army666*

Jenže bydlíme v 2+kk a ložnici máme v podkrový a vede tam točité chodiště takže mu těžko zabráním tomu když nejsem doma aby si tam nešel lehnout když mě z té postele cítí a je spokojenej a nevivádí.

marenka*

Ostatním jejich názor neberu. S vlčákem by se v posteli spalo asi hodně špatně, ale i když moji psi spí se mnou, tak šéf jsem já. Nikdy jsem neměla problémy s tím, že by neposlouchali, něco zničili, něco počůrali, dělali naschvály a já nevim no. Zrovna včera Maxík vyskočil na stůl, poprvé a já hned vrhla přísný pohled se slovy co to je? Zbalil se a šel dolů, kde šťastně vrtěl ocáskem, hned chtěl pusu, abych mu prominula. Ale hygienu i poslušnost jsme měli zmáknuté fakt až tak od půl roku, od 8mi měsíců 100%.

katerina77*

Presne to jsem mela na mysli :)

limetka*

Prostě to technicky dořešit - zavřít dveře, zahradit vchod - když se chce, všechno jde...

petraaaa
hodnocení

0x

krysařík potřebuje na spaní aby se cítil dobře úzký teplý prostor,můj nejčastěji spí se mnou v posteli ale přes den ve stočené dece.sám si to našel a veškeré koupené pelíšky leží ladem

a nemám vůůbec žádný problém s tím,kdo je pán.jsem to já,ať spí kdekoliv.

taky si myslím,že jde o o nějaký urologický problém , nebo nezralost vyměšovacího ústrojí.

sám píšete,že se klepal strachy-věděl,že udělal nesprávně a bál se trestu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]