Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chov suchozemských želv

Od: elfi1* odpovědí: 6 změna:

Rády bych se zeptala na chov suchozemských želv.Musejí být chovány v teráriu a osvětlovány.Snesou se i s jinými dom. zvířaty?Jsou náchylné k nemocem?Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Rád bych se zeptal na vaše otázky : Musejí být chovány v teráriu a osvětlovány. ///želvy mohou být chovány i ve venkovních výbězích, to pak nehovoříme o teráriu, ale o venkovním výběhu, nebo o ohrádce pro želvy, mohou tam však být jen když je teplo, pokud jste mířila otázkou na volné pobíhání želv po bytě, tak je to blbost! svělo v pravém smyslu nepotřebují, ale potřebují uv paprsky pro lepší růst krunýře a tepelný zdroj pro ohřívání, slunění ( tím myslím, že nestačí jen svítit lampičkou, ok? )

Snesou se i s jinými dom. zvířaty? //// nechápu, proč by se s nimi mohli snášet, jsou to poměrně vzácná a choulostivá stvoření a opravdu nevím kdo by k nim chtěl něco cokoliv jiného dát, můžete použít velé terárium a dát k nim třeba gekony, nebo užovky, ale domácí zvířatata? jako třeba ovce, nebo ty roztomilá morčátka? to pak už chybí jen Ken a houf barbín?

myslím, že otázku zda-li jsou želvy náchylné k nemocem zde nemusíme probírat, hlavní problém je u želv měknutí nebo deformace krunýře, to ale není nemoc, to je nedostatek vitamínů, vápníku, nedostatek uv záření, nevhodná strava, pak se u želv hojně vyskytuje bakteriální nákaza v očích, nebo nozdrách, to je působené nevhodným chovem, ale to také není nemoc, klíštata a různí kožní paraziti, ale to je většinou jen u importů, no já myslím, že to je pro vás dostatečně popsáno, že?

doplněno 17.06.10 12:45:

omlouvám se za pár překlepů, nějak mě neposlouchá klávesnice

elfi1*
hodnocení

Děkuji za dostačující vysvětlení co se týče chovu suchozemských želv.Abych to patřičně vysvětlila.první dotaz - tak vím,že potřebují záření a vit. na pevný krunýř,ale viděla jsem chovat želvy i bez toho.Druhá.Mám doma kočku a psa,tot proto jsem položila otázku.A nemoci?Tak snad to je normální dotaz..Nebojte nebudu se snažit chovat želvu suchozemskou a Kana,bárbiny a morče ba i ovce doma také máme.Tak aby snad neutrpěla spíše psychickou ujmu.Proč jsem si připadala při čtení jako úplný tupec nebo blondýna a to se jich nechci dotknout.Ale každá odpověd se cení i když je napsána jak je napsána.Doufám,že se na mě za mou upřimnost nezlobíte.

sebod*

My jsme měli želvu deset let. Celou tu dobu s námi žila bez teraria. Lezla si po obýváku, měla udělaný svůj koutek, kam se chodila najíst, dokonce tam dělala i svoji potřebu. Neměli jsme žádnou lampu. A byla zdravá.

Žila v pohodě s naším psem a kočkami. Ti si j vůbec nevšímali.

Nemoci? Měli jsme štěstí. Nikdy jí nic nebylo.

borax*

To není zrovna dobrá rada. Želva by neměla být volně puštěná po bytě. U země je chladno a průvan. UVB záření potřebuje pro zdárný růst a také by měla v zimě zimovat. Co se sní stalo po těch 10 letech?

pro zadavatelku: přečtěte si stránky zelvy.wbs.cz/... a budete v obraze. Je to Pan chovatel, který ví o čem píše. Hodně štěstí.

sebod*

Měli jsme ji na zahradě a utekla *plac*.

elfi1*
hodnocení

Děkuji za radu.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]